Ondernemen

Machinaal leren maakt de aanbevolen applicaties relevanter

Je herinnert je misschien nog de lancering van het nieuwe Mijn Apps menu in het begin van 2016? Het menu biedt gebruikers een verbeterde ervaring bij het zien, bijwerken en lanceren van applicaties.

We hebben het nu nog beter gemaakt


Als je het menu al geprobeerd hebt dan weet je dat je er ook suggesties vindt voor andere applicaties die je misschien zullen aanspreken. We hebben nu enkele aanpassingen gedaan waardoor deze aanbevelingen relevanter zijn.

Ontwikkeld om (nog meer) tijd te winnen


Het App Center zit immers vol op maat gemaakte add-ons van onze gespecialiseerde partners. Ze hebben allemaal als doel om de mogelijkheden voor onze klanten uit te breiden en te helpen om slimmer, efficiënter en met meer winst te werken. Maar niet iedereen heeft de tijd om uit te pluizen welke applicaties er allemaal beschikbaar zijn. We hebben ons dan maar laten inspireren door de evolutie binnen het machinaal leren om zo de juiste applicaties voor je business te herkennen.

Suggesties gebaseerd op gegevens


In het kort komt het erop neer dat we gekeken hebben welke soort gebruikers verbinding maken met welke applicatie(s) (uiteraard met het uiterste respect voor de privacy van iedereen). Daarnaast houden we ook rekening met bijkomende informatie zoals welk Exact-product gebruikt wordt, de rol van de gebruiker, toegangsrechten, enz. Zo kunnen wij (of toch de machine) alle gegevens verwerken om zo andere applicaties te identificeren die voor jou wellicht interessant zijn.

Kennis is macht


Onnodig te zeggen dat onze aanbevelingen accurater worden naarmate we meer gegevens verzamelen – het ‘leren’ in machinaal leren dus. Met meer dan 36.000 van onze klanten die minstens één applicatie gebruiken hebben we nu al een behoorlijke hoeveelheid gegevens om mee te werken.

Er komen nog meer verfijningen aan


Hoe verder we gaan hoe fijner ons proces zal worden en hoe relevanter onze aanbevelingen zullen zijn door onder andere het gebruik van meer filters: de applicaties die al gebruikt worden, hun accountant en zelfs operationele gegevens zoals het aantal verkoopfacturen per maand.

Volgende halte: het App Center


Trouwens, we zijn begonnen aan een volledige herwerking van het App Center zelf. Eén van de eerste dingen die we willen doen is dezelfde innovatie doortrekken en alles gebruiksvriendelijker te maken. Machines zijn immers niet de enige die kunnen bijleren…

BE Select your country