Exact live

Hoe word je de beste adviseur?

Als accountant ben je de gesprekspartner bij uitstek van de ondernemer. Maar hoe doe je dat nu op de beste manier?

Goed adviseren heeft twee componenten:

 • Informatie vergaren
 • Adviesgesprek met de ondernemer

Helderheid troef

Om een goed adviesgesprek te starten, is een goede voorbereiding cruciaal. Maar de meeste accountants ondervinden de nodige tijdsdruk, waardoor die voorbereiding niet altijd even efficiënt verloopt. Dat kan voor problemen zorgen, want een verkorte voorbereiding die bol staat met de typische “shorthand” van een accountant … Die financiële terminologie is niet door iedereen bekend. Het is daarom van essentieel belang om die voorbereiding helder en duidelijk op te stellen, samengevat om een overvloed aan informatie te vermijden, maar die vooral door de klant goed begrepen wordt.

Vervolgens is het tijd voor het adviesgesprek, waarbij het belangrijkste doel het volgende is: inzichten verstrekken, zodat de ondernemer plannen kan maken voor de toekomst. Je klant begrijpen is dan ook noodzakelijk. Stel voldoende vragen en luister goed, want hoe meer je vragen je stelt, hoe beter je het advies kan afstemmen op de ondernemer. Bovendien zal je met helder uitgelegde adviezen waarmee de klant effectief aan de slag kan, ook je vertrouwensrelatie verbeteren. Zo word je langzamerhand meer dan alleen maar “de accountant”, maar een vertrouwenspartner die mee nadenkt over de zaak! En dat vergroot dan weer je klantenbinding op de lange termijn.

Snel aan de slag met Intellifin

Zowel voor het vergaren van de nodige informatie, als voor het goed verloop van je adviesgesprek is Intellifin de ideale leidraad. Want Intellifin is een uitermate gebruiksvriendelijke software die voor heldere en diepgaande inzichten zorgt. En door een handige link met Exact Online, loopt alles volautomatisch: je voorbereiding wordt in een handomdraai door Intellifin quasi volledig opgesteld. Dat betekent ook dat die accountants onder tijdsdruk niet langer een excuus hebben om geen heldere voorbereiding klaar te hebben voor een volgend adviesgesprek!

Waarom Intellifin?

Toen we in 2015 startten met Intellifin, kregen we deze vraag van een accountantskantoor: “Maak een vervanger voor het boekje van de balansbespreking”. Men wou af van de ellenlange voorbereiding en het moest vooral de accountant helpen in z’n dagdagelijkse activiteiten, niet alleen qua tijd, maar ook inhoudelijk.

De vereisten voor de oplossing waren als volgt: online, groot gebruiksgemak, helder en visueel. Vanuit die visie is Intellifin dan ook van de grond af ontworpen! Het softwarepakket biedt het volgende aan:

 • Heldere en verstaanbare analyses voor balansbespreking
 • Nieuwe gespreksstof via volautomatische sectorvergelijking
 • Simulaties voor de komende jaren
 • Uitkeringstesten op basis van deze prognoses
 • Inzicht in de waarde van een bedrijf
 • Een professioneel startersplan voor je ondernemer en de notaris

Daarenboven staat Intellifin niet stil – we zijn constant op zoek naar nieuwe modules die we kunnen bijbouwen aan het huidige pakket die het leven van de accountant blijvend vergemakkelijken. We werken dan ook nauw samen met accountants om zo onze vinger aan de pols te houden. Daarenboven houden we geregeld workshops om nieuwe functionaliteiten aan onze huidige klanten uit te leggen, zodat iedereen steeds kan gebruikmaken van de laatste updates.

Word jij de accountant van morgen?

Nu is het aan jou om dat gesprek met je klant in te plannen!

Dus, hoe word je de beste adviseur?

 • Analyses en rapporten via een efficiënte voorbereiding
 • Maak tijd vrij voor gesprekken met je klanten (online of live gesprekken).
  Stel vragen en luister.
 • Breng de toekomst in beeld via visuele tools

Wil je meer weten hoe we je via Intellifin daarmee kunnen helpen?

Kom naar onze virtuele stand en/of volg onze online sessie i.v.m. uitkeringstesten en financieel plan.

BE Select your country