Exact live

CaseWare automatiseert de jaarafsluiting, volledig online, en dit in nauwe samenwerking met BBB vzw en VABF vzw

Eind 2019 bundelde BBB vzw de krachten met CaseWare Belgium & Luxembourg. Samen ontwikkelden ze CaseWare Cloud, een online tool voor de jaarafsluiting op maat van kleine en middelgrote boekhoud- en accountantskantoren. Het was de allereerste keer dat een beroepsvereniging de handen in elkaar sloeg met een softwarebouwer. Sinds kort is beroepsvereniging VABF vzw ook mee in het partnership gestapt.

In tijden van digitalisering merkt BBB vzw op dat er vooral bij kleinere boekhoud- en accountantskantoren nood is aan digitale ondersteuning. Deze ondersteuning wil BBB dan ook promoten aan de leden zodat ze de digitale boot niet hoeven te missen en concurrentieel kunnen blijven t.o.v. grotere kantoren. “We zijn er van overtuigd dat dit een absolute meerwaarde zal betekenen voor onze volledige beroepsgroep en kijken er dan ook naar uit om deze uitgekiende oplossing aan onze leden voor te stellen,” aldus Jean-Marie Hillewaere, BBB-Voorzitter.

Samen met BBB vzw (Beroepsvereniging voor Boekhoudkundige Beroepen) zal ook VABF vzw de online CaseWare-tool voor de jaarafsluiting verder verfijnen. “Dankzij dit unieke partnership helpen we kleine en middelgrote boekhoud- en accountantskantoren om zo vlot mogelijk te digitaliseren”, aldus Johan Van Haeverbeke, voorzitter van VABF.

VABF vzw wil zijn leden praktisch ondersteunen. Door mee te bouwen aan CaseWare Cloud kunnen we onze boekhouders en accountants een tool aanbieden die naadloos aansluit bij hun noden. Wij hebben de praktijk perfect in de vingers: we weten hoe onze leden een jaardossier opbouwen en hoe ze rapporteren. Die praktijkervaring is ontzettend waardevol om de bestaande oplossing verder te optimaliseren”, aldus Van Haeverbeke.

Vlotte en correcte jaarafsluiting

De coronacrisis heeft de nood aan digitalisering nog hoger op de agenda gezet, ook bij boekhouders en accountants. Toen de lockdown inging, moesten ook zij permanent op afstand samenwerken met collega’s en met klanten. Op zo’n moment wordt het belang van een online oplossing overduidelijk. Met CaseWare Cloud kan iedere boekhouder of accountant via de tool documenten opvragen bij zijn klanten. De klant laadt zijn documenten gewoon op en alle data zijn rechtstreeks geïntegreerd in het jaardossier. CaseWare Cloud is bovendien volledig geïntegreerd met FID-Manager, de populaire beheersoplossing voor accountants, en met de meeste online boekhoudpakketten (zoals Exact Online). Zo kan de jaarafsluiting veel sneller worden afgewerkt, inclusief uitgebreide en heldere rapportering.

Wat zeggen onze klanten? Inacc Lichtaart ontdekt de voordelen van CaseWare Cloud

Transparantie en communicatie: het zijn twee belangrijke waarden voor accountantskantoor Inacc Lichtaart. Inacc Lichtaart wil niet enkel de boekhouding van zijn klanten op orde krijgen, maar ook een echte raadgever zijn. Daar is sinds kort veel meer ruimte voor: dankzij de cloudsoftware van CaseWare BeLux verloopt elke jaarafsluiting supervlot – zodat er meer tijd is om advies te verlenen.

De accuraatheid en tijdbesparing zijn grote troeven, legt M. uit: “De manuele input waar we vroeger zoveel tijd in staken, hoeft niet meer: een groot deel van de gegevens wordt volledig automatisch gerecupereerd vanuit de jaarrekening van het jaar daarvoor en alle cijfers zijn automatisch ingevuld. Ook de rapportering, de toelichtingen en de analyses worden volkomen automatisch voorbereid. Onze accountants moeten dus enkel de uitzonderingen en toelichtingen overlopen.”

De tijd die de medewerkers van Inacc Lichtaart uitsparen bij de verwerking van de jaarrekening, investeren ze nu in advies. “De tijd die gewonnen wordt door het gebruik van CaseWare kan besteed worden aan de bespreking met de klant omtrent de resultaten en kunnen we tips geven voor het nieuwe boekjaar. Zo kunnen we echt toegevoegde waarde leveren.” En de prijs? “Die evolueert mee naargelang ons kantoor groeit. CaseWare Cloud is alvast een pak voordeliger dan de oplossing die we vroeger gebruikten”, besluit M.

“De tijd die gewonnen wordt door het gebruik van CaseWare kan besteed worden aan de bespreking met de klant omtrent de resultaten en kunnen we tips geven voor het nieuwe boekjaar. Zo kunnen we echt toegevoegde waarde leveren.”

Wil je meer weten hoe we je via CaseWare kunnen helpen?

Kom naar onze virtuele stand en/of volg onze online sessie: "De online jaarafsluiting geautomatiseerd, samen met jouw cliënt"

BE Select your country