Bouw

Hoe Exact Online Bouw je helpt met digitalisering voor, tijdens en na een bouwproject

Digitalisering in de bouw

Één op de vier projecten is verliesgevend door verkeerde inschattingen vooraf of door gebrek aan inzicht in de kosten en de voortgang van het project. Met digitale middelen, zoals Exact Online Bouw, kun je bouwprojecten zorgvuldig plannen en aansturen, in overleg met alle betrokken partners en onderaannemers. In dit artikel ontdek je hoe Exact Online Bouw jou helpt met digitalisering voor, tijdens en na een project.

Voorbereidingsfase

Tijdens de voorbereidingsfase van een bouwproject neemt Exact Online Bouw je heel wat tijdrovend werk uit handen, waarbij ook de kans op menselijke fouten uitgeschakeld wordt. Zo kun je bijvoorbeeld een werkbegroting maken in jouw calculatiesoftware en eenvoudig inlezen in Exact Online Bouw. Dit biedt het grote voordeel dat je alle registraties en boekingen direct op de juiste posten van de ingelezen begroting kunt zetten, waardoor je jouw project in real time kunt bewaken.

Andere voordelen van onze software zijn het vlot opstellen van onderaannemerscontracten en offertes (die rechtstreeks naar de klant gemaild worden), een transparantere communicatie tussen alle partijen en een automatische notificatie wanneer offertes dreigen te verlopen.

Uitvoeringsfase

Tijdens de uitvoeringsfase speelt de mobiele applicatie van Exact Online Bouw een centrale rol. Met deze app – zichtbaar op om het even welk device – kan een medewerker de digitale werkbon en planning in real time inkijken, naar de bestemming navigeren, foto’s op de werf maken en zelf uren en kosten boeken op het project. Deze boekingen leggen op hun beurt de basis voor de inzichten en rapportages in de webomgeving op het kantoor. Ook de veiligheidsrapportering kan via deze mobiele manier uitgevoerd worden. Zelfs een digitale handtekening bij opgeleverd werk is mogelijk! Het grote voordeel van deze werkwijze is dat iedereen met de laatst beschikbare informatie werkt, wat een vlotte communicatie en foutloze afhandeling garandeert.

Dankzij Exact Online Bouw behoud je ook een duidelijk overzicht van de projecten die per week opgeleverd (moeten) worden en bij welke projecten de urenbegroting en budgetten overschreden worden. Dit biedt jouw team de kans om tijdig bij te sturen waar nodig. Het aanmaken van aankooporders op de werf – waarbij vakmannen in real time mee kunnen volgen – is superhandig en bespaart je heel wat tijdrovend bureauwerk.
urenregistratie

Oplevering

Na oplevering van het project is het tijd voor de financiële afhandeling. Zoals aangegeven kan je al tijdens de uitvoering jouw inkoopfacturen verwerken, maar na oplevering is het tijd om ook de verkoopfactuur te versturen en deze geautomatiseerd te verwerken in je boekhouding (Exact Online). Daarnaast slaag je er met Exact Online Bouw in om met één druk op de knop uitgebreide rapporten over jouw projecten en bedrijf samen te stellen. Ook op het vlak van facturatie zie je meteen welke onderdelen opgeleverd zijn en gefactureerd kunnen worden.

Kortom, met Exact Online Bouw heb je tijdens een bouwproject altijd alle info over het project, planning, locatie, opdrachtgever en betrokken partijen op één centrale plek beschikbaar!

Interesse?

Contacteer ons vandaag op 0800-97631 of via info@exact.be of start vrijblijvend een demo en probeer Exact Online Bouw 30 dagen gratis uit.

BE Select your country