Ondernemen

Denk je nog weleens terug aan de oude tijd?

Denk je nog weleens terug aan de oude tijd?

Wanneer heb je voor het laatst nog eens teruggedacht aan een moment waarop je trots was op een van je (zakelijke) beslissingen. Of waarop je iets waardevols leerde voor de rest van je leven? Inderdaad. We doen dat niet vaak meer. Want alles moet snel vooruit vandaag. We zijn eerder altijd bezig met nadenken over wat er beter kan. Er komen zo veel zaken op ons af die ons beïnvloeden of afleiden. We vergeten al te vaak om ook eens stil te staan bij onze successen.

Wat heb jij het afgelopen jaar bereikt?

Het is een goed idee om af en toe op adem te komen. En na te denken over wat je al gerealiseerd hebt de afgelopen jaren. Neem er gerust even de tijd voor. Je zult zien dat sommige doelen zijn gehaald, andere niet. Of dat sommige vandaag zelfs niet meer relevant zijn.

Herinner je je nog de tijd dat je met een stapel bankafschriften voor je neus de cijfers manueel moest intikken. Dat je niet mocht vergeten om de onkostennota's bij de accountant in de bus te gooien. Dat je een computer nodig had om je cijfers te kunnen bekijken. Of dat je debiteurenbeheer nog niet geautomatiseerd was en niet altijd even soepel liep?

Manueel invoeren van bankafschriften

Je denkt nu misschien wel "alles werkt hier prima zoals het is". Maar de tijd zal je vroeg of laat inhalen. Net zoals je nu terugkijkt op het manueel invoeren van de cijfers.

Stel je voor dat je dat vandaag nog zo inefficiënt en ongeautomatiseerd zou moeten doen. Welke dingen zou je dan moeten laten vallen omdat die boekingen eerst nog af moeten? En wat zou dat betekenen voor je bedrijf of privéleven? Des te beter als de zaken vandaag vlotjes lopen, maar zorg wel dat je altijd mee bent. Regelmatig verschijnen nieuwe middelen en ideeën die je helpen steeds gemakkelijker de boekhouding te doen. Denk bijvoorbeeld aan Peppol. Peppol staat technisch op punt en werkt goed, maar nog niet iedereen is er al mee vertrouwd.

Automatisering

Als ik terugkijk, zie ik een enorme (r)evolutie op het gebied van de automatisering van bedrijfsprocessen. We zijn bij Exact trots dat we de afgelopen jaren veel processen voor bedrijven hebben kunnen automatiseren. We hebben zo al heel veel bedrijven veel tijd en kosten bespaard. Ik merk echter ook dat er nog veel bedrijven en mensen zijn die niet altijd goed mee zijn met al die ontwikkelingen, laat staan ze kunnen implementeren in hun processen of gedrag. Wij worden daar elke dag weer mee geconfronteerd. Daarom zetten we ook met plezier veel informatie, trainingen en video’s op ons supportportaal. Om ervoor te zorgen dat onze gebruikers er alles uithalen wat er uit te halen valt!

Wij staan voor je klaar

Niemand ontsnapt eraan, ook wij niet. De wereld evolueert snel, de ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. Maar één ding weten we wel: je bent nooit te laat om te beginnen! De oplossingen van Exact zijn er klaar voor. En jij ongetwijfeld ook! Maar neem eerst even rustig de tijd om goed na te denken over wat je als eerste wil doen. Zet een stapje achteruit om dan verder te springen. Voor je het weet heb je de verloren ingehaald! Aarzel geen seconde om ons raad te vragen. Wij staan met bijna 2.000 collega's dagelijks voor je klaar!

Author image
Coen Scheurwater

Coen Scheurwater heeft meer dan 20 jaar ervaring in Accountancy & IT in verschillende rollen. Als Sr. Commercial Product Manager bij Exact is hij verantwoordelijk voor Exact Online voor Boekhouden en alle andere boekhoudoplossingen binnen ons portfolio. Hij vertaalt huidige en toekomstige klantbehoeften in de productvisie en roadmap van ons boekhoudproducten waar meer dan 500.000 organisaties gebruik van maken.

BE Select your country