Bouw

Factuur op basis van goedgekeurde projectvoortgang (vorderingsstaat)

Factuur op basis van goedgekeurde projectvoortgang

Een opdrachtgever eist vaak dat je pas factureert als bepaalde werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gelukkig kun je tijdens de werkzaamheden wel gedeeltelijk factureren zodat je niet hoeft te wachten tot de taak volledig werd uitgevoerd. Maar het zorgt vaak voor veel extra handelingen om werkzaamheden en aantallen bij te houden en een bon voor de factuuraanvraag op te stellen. Er moet toch een makkelijkere manier zijn? Dus gingen we aan de slag ...

Nieuwe vorderingsstaat

Met onze nieuwe vorderingsstaatmodule hebben we dit proces gestroomlijnd. Ze biedt een helder overzicht van de volledige termijnstaat waarin de werkzaamheden en de aantallen duidelijk te zien zijn binnen het project. Iedereen met toegang tot het project kan die informatie raadplegen. Het overzicht toont je in een oogopslag welke termijnen al werden gefactureerd en welke aantallen nog mogen worden opgevraagd.

Direct overzicht

In hetzelfde overzicht kan iedereen met de nodige rechten, dus ook degene die weet hoeveel er is uitgevoerd, vervolgens de aantallen invoeren en een staat aanmaken. Een projectleider hoeft dus geen contact meer op te nemen met de boekhouding, maar kan zelf snel en eenvoudig een goedkeuringsbon aanmaken om een factuur te mogen versturen. Dit document kan rechtstreeks worden verstuurd vanuit een overzicht van alle staten. Zo behoud je het overzicht van de aangemaakte staten en kun je de status meteen veranderen zodat iedereen binnen het project weet hoe het staat met de facturatie.

Eenvoudig facturen aanmaken

Als de opdrachtgever de staat heeft goedgekeurd, is het vervolgens heel eenvoudig om op basis van de staat direct een factuur aan te maken. Alle gegevens worden namelijk automatisch overgenomen en de factuur kan rechtstreeks worden verstuurd. Zo zorg je er dus voor dat aanvragen afhandelen en facturen versturen eenvoudiger en vlotter gaat en dat je bedrijf de omzet sneller kan binnenhalen.

BE Select your country