Synergy

Virtuele bijlagen

Wanneer u in Exact Synergy een document aanmaakt of een bericht op de plaatst, heeft u de mogelijkheid om bijlagen toe te voegen. Deze bijlagen kunt u selecteren vanaf uw computer, vanuit OneDrive of vanuit Sites (Team Sites / Sharepoint). De bestanden die u selecteert vanuit OneDrive en Sites worden niet letterlijk naar Exact Synergy geüpload, maar er wordt een link naar de bestandslocatie gedeeld. Vandaar de naam: Virtuele bijlagen. In deze blogpost wordt uitgelegd hoe u virtuele bijlagen op de tijdlijn kunt delen en aan documenten toe kunt voegen.

Virtuele bijlagen op de tijdlijn delen

Om bijlagen vanuit je computer, OneDrive, Team Sites of Sharepoint op de tijdlijn te delen, ga je naar de tijdlijn via het   pictogram rechts bovenin of via het (linker) menu. In het berichtenveld, bovenaan de pagina, kies je voor Bericht of voor Aankondiging. In groepen waarin je de mogelijkheid hebt om nieuws te delen zal ook een tabblad Nieuws met een berichtenveld beschikbaar zijn. Klik na het invoeren van het bericht of de aankondiging op de button Bijlagen en vervolgens op Klik hier om bijlagen toe te voegen. Hier kun je kiezen voor Mijn Computer of voor OneDrive & Sites.

Klik op OneDrive & Sites om virtuele bijlagen toe te voegen. Er verschijnt een pop-up scherm waarin je in kunt loggen met je Microsoft account. Nadat je bent ingelogd zal zowel OneDrive als Team Sites worden getoond. Bij Team Sites worden uitsluitend de Frequent en Favorite sites getoond.

Selecteer hier een bestand of document en klik op Openen. De bijlages worden vervolgens in het bericht op de tijdlijn getoond. Klik tenslotte op Plaatsen om het bericht, inclusief de virtuele bijlagen, op de tijdlijn te plaatsen.

Let op!  Om een Site als link in Synergy te kunnen uploaden, dient de beheerder of site-eigenaar de optie “Allow members to share the site and individual files and folders” via Site Permission ➔ Advanced permissions settings ➔ Access Request Settings aan te zetten. Wanneer deze optie uitstaat, zal de melding “Contact your Office 365 administrator or site owner to update ‘Access Request Settings’ to allow members to share files.” verschijnen.

Virtuele bijlagen aan documenten toevoegen

Om een document aan te maken waaraan je virtuele bijlagen wilt koppelen, klik je in Exact Synergy op + Aanmaken en vervolgens op Document. Vul de titel van het document in en klik vervolgens op Klik hier om bijlagen toe te voegen.

Voor meer informatie over het aanmaken van documenten, zie Documenten aanmaken en bewerken.

Microsoft Applicatie ID

Om virtuele bijlagen via OneDrive toe te kunnen voegen, dient er (door een gebruiker met de rol Administrator) in de Document-instellingen in Synergy een Microsoft Application ID ingevoerd te worden via Modules ➔ Documenten ➔ Inrichting ➔ Onderhoud ➔ Instellingen (veld OneDrive Applicatie ID).

Ga naar het Azure portaal om een nieuw Microsoft Applicatie ID aan te maken. Let er op dat de hyperlink die in het veld Omleidings-URL's is gedefinieerd begint met “https”.