Hoe kan ik overstappen van een ander boekhoudpakket naar Exact Online?

Voor verschillende boekhoudpakketten biedt Exact een conversietool aan om probleemloos over te stappen van uw oude boekhoudpakket naar Exact Online. Boekhoudpakketten waarvoor u de conversietool kunt gebruiken zijn: Exact voor DOS, Exact voor Windows, Exact Compact voor Windows, Exact Compact vanaf release 390, Exact Globe vanaf release 390, Davilex, UNIT4 (behalve Unit4 Online en Unit4 DOS) en Accountview.

Om te kunnen converteren dient u de administratie in de conversie: wachtstand te zetten. Dit kunt u doen vanuit de administratie wizard. Indien u reeds een administratie heeft aangemaakt kiest u achtereenvolgens voor om in de administratiewizard te komen.

U kiest voor ‘Ja’ bij de vraag ‘Wilt u data uit een ander softwarepakket importeren? ‘. U kunt het juiste softwarepakket selecteren. Na ‘Volgende’ krijgt u de mogelijkheid het conversieprogramma te downloaden. U slaat het programma op uw computer op en u installeert het programma.

U zoekt het programma ‘Exact Online Conversion’ op en u opent dit programma. Achtereenvolgens kunt u kiezen voor de taal, vanuit welk boekhoudpakket u wilt converteren en de voorwaarden. Om de conversie goed te laten verlopen, wordt aangeraden goed te controleren of er is voldaan aan de genoemde voorwaarden. U dient alle voorwaarden aan te vinken om verder te kunnen gaan.

U komt in het laatste scherm van het conversieprogramma. U vult de inloggegevens van Exact Online in en u zoekt de data directory en database server op. Zodra u ververst zullen de administraties verschijnen. U kunt de juiste administratie(s) selecteren en daarna versturen.

Nadat uw administratie is verstuurd zal er geconverteerd worden. Zodra de conversie voltooid is, zult u hiervan bericht ontvangen.

Voor meer duidelijkheid kunt u ook gebruik maken van een video met betrekking tot de conversie. Deze video vindt u via http://www.youtube.com/watch?v=nW2B6Lkrd50.

Staat uw pakket niet in deze blog genoemd? Neem dan contact op met Customer Support over de mogelijkheden, via telefoonnummer 015-711 5100.