Hoe voer ik sneller boekingen in binnen Exact Globe?

Bij het invoeren van een boeking kunt u in de kopregel een bedrag opgeven. Daarnaast kunt u ook in de subregels een bedrag opgeven. Het bedrag in de kopregels dient overeen te komen met het bedrag in de subregels.

Bij veel boekingen is de boeking ‘klaar’ wanneer het bedrag in de kopregel overeen komt met het bedrag in de subregels.

U kunt vervolgens op Sluiten klikken om het boekingsscherm te sluiten of u klikt op Nieuw om de boeking op te slaan en meteen een nieuw boeking aan te maken.

Via een instelling kunt u aangeven dat de boeking automatisch wordt gesloten en opgeslagen, wanneer het bedrag in de kopregel overeen komt met het bedrag in de subregels. Er wordt dan meteen een nieuw scherm geopend waarin u een nieuwe boeking kunt invoeren.

Om dit in te stellen opent u het onderhoud van het dagboek via menupad Systeem ➔ Financieel ➔ Dagboeken, en vinkt de optie Automatisch verlaten aan.

av-nl

Bankafschriften boeken

In bepaalde situaties kan het onwenselijk zijn om deze instelling aan te vinken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij het invoeren van een bankboeking. Wanneer het beginsaldo van het afschrift 0 betreft en het eindsaldo 100, kan het voorkomen dat na het invoeren van 4 regels het eindsaldo van 100 al is bereikt, terwijl er in het totaal 10 regels op het afschrift staan.

In dit geval is het niet gewenst dat het boekingsscherm al wordt gesloten na het invoeren van de 4 regels. Om dat de instelling per dagboek gedefinieerd kan worden kunt u besluiten om deze instelling voor bepaalde dagboeken uit te vinken.