Vernieuwde lay-out editor binnen Exact Online

Wellicht heeft u het al ontdekt; de lay-out editor is vernieuwd!

De lay-out editor maakt het voor u mogelijk uw lay-outs, voor bijvoorbeeld uw facturen of herinneringen, volledig naar eigen wens in te richten. Om het aanmaken of wijzigen van uw lay-outs eenvoudiger te maken, heeft onze ontwikkelafdeling de editor aangepast.

Vanaf nu is het mogelijk om blokken (met velden), regels, tekstvelden en afbeeldingen te slepen naar de gewenste locatie in uw lay-out.

Dit kan gedaan worden door middel van de ‘Ontwerptools’ die aan de rechterzijde van de lay-out gepositioneerd staan.

Door een ontwerptool aan te klikken en met ingedrukte linker muisknop naar de lay-out te slepen, kunt u een positie kiezen en de tool daar loslaten (‘Drag & Drop’). Op het moment dat u de tool loslaat, verschijnt er een pop-up. Bij bijvoorbeeld de tool ‘Velden’ ziet dit er als volgt uit:

U kunt hier de gewenste velden naar de rechter kolom verplaatsen. Door daarna op ‘OK’ te klikken, worden de velden toegevoegd aan uw lay-out.

Wanneer u nieuwe velden aan een bestaand blok wilt toevoegen, kunt u dit blok selecteren zodat er een stippellijn om het blok verschijnt. U kunt vervolgens bovenaan op de knop ‘Velden’ klikken die inmiddels donkergrijs is geworden zodat u hier op kunt klikken:

U selecteert hier het gewenste veld en klikt op ‘Toevoegen’. Dit veld wordt nu in het betreffende blok geplaatst. U kunt dit veld binnen dit blok eventueel nog slepen naar de gewenste positie.

Naast de nieuwe ‘Ontwerptools’ zijn er nog een aantal kleine andere aanpassingen. Klik HIER voor alle informatie over (het gebruik van) de vernieuwde lay-out editor.

Heeft u toch nog vragen? U kunt een reactie plaatsen onder dit support blog of neem contact op met onze supportafdeling!