Het bekijken en boeken van de digitale factuur

In Exact Online heeft iedere gebruiker een digitale brievenbus. De abonnementfactuur voor Exact Online ontvangt u als elektronische factuur in uw digitale brievenbus. Vanuit de digitale brievenbus kun u met enkele muisklikken deze factuur boeken in uw administratie. Exact Online leest de factuur en kopieert direct alle gegevens naar het inkoopboek. Na controle kunt u de factuur accepteren.

Middels de volgende stappen kunt u de ontvangen factuur boeken:

U ontvangt de elektronische factuur in uw digitale brievenbus in opgemaakte vorm (PDF) en in XML formaat. In de cockpit bij het onderdeel 'To Do' onder het kopje 'Te boeken facturen' kunt u deze terugvinden. Klik hierop om de factuur te bekijken.

Het overzicht digitale brievenbus wordt geopend waar u de de ontvangen factuur kunt terugzien. U kunt de factuur meteen boeken door de factuur te selecteren en op de knop 'Boeken' te klikken. Wanneer u eerst de factuur wilt bekijken kunt u dit doen door op de omschrijving van de factuur te klikken.

Nadat u op de omschrijving van de factuur heeft geklikt wordt er een voorbeeld van de factuur getoond. Hier kunt u de factuur controleren en vervolgens op 'Boeken' klikken om de factuur om te zetten naar een inkoopboeking.

De elektronische factuur wordt nu uitgelezen en omgezet in een inkoopboeking. U kunt deze boeking controleren en eventueel nog aanpassen om de boeking vervolgens middels de knop 'Bewaren' op te slaan.