Tom De Jongh
Sales manager

“Exact combineert perfect de dynamiek van een jonge kmo met de stabiliteit van een groot bedrijf”

De dag van sales manager Tom De Jongh is geslaagd als zijn negen teamleden een goede werkdag hebben gehad. “Wanneer iemand op het einde van de dag zegt dat hij blij is met wat hij heeft kunnen doen, dan ben ik een tevreden manager”, glimlacht Tom. “Bij Exact zetten we ons hard in om klanten gelukkig te maken, maar onze eigen mensen gelukkig maken is minstens even belangrijk.”

Nooit hetzelfde

Tom en zijn team zijn verantwoordelijk voor de verkoop van de ERP-oplossingen van Exact. Die oplossingen maken het leven van mensen in de bouw-, handels-, diensten- en productiesector een pak makkelijker door processen te verbeteren en werknemers efficiënter te laten samenwerken. Toch is het niet altijd makkelijk om bedrijven hiervan te overtuigen. “Elke sector is anders, elke kmo is anders. De ene heeft al stappen gezet in de digitalisering, de andere werkt nog volledig op papier”, vertelt Tom. “Geen enkele situatie is dus dezelfde, geen enkel gesprek gelijk. Dat maakt onze job zo uitdagend.”

Mensen helpen, elke dag opnieuw

Hoe groter de uitdaging, hoe groter de voldoening. “Als een kmo de stap durft te zetten om te digitaliseren met Exact en succesvol van papier of Excel naar onze ERP-oplossing gaat, dan geeft dat een heel goed gevoel. We hebben iemand kunnen helpen. We hebben iemand de mogelijkheid gegeven om te verbeteren, te groeien, mee te zijn met de toekomst. De voldoening die je hier uithaalt, is enorm.” Tom merkt dat ook zijn teamleden plezier halen uit het feit dat ze een kmo vooruit kunnen helpen. “Dat is een beetje eigen aan een salespersoon: mensen willen helpen. Niet enkel vandaag. Maar elke dag opnieuw.”

Jong van geest

Tom werkt intussen 4,5 jaar voor Exact. Daar mogen gerust nog een aantal jaren bij, wat hem betreft. Hij zit goed bij Exact. “De schoonheid van Exact is dat het bedrijf de dynamiek van een kmo weet te combineren met de stabiliteit van de grote organisatie die ze is”, zegt Tom. “Exact heeft het in die veertig jaar allemaal al wel eens gezien. Er is ervaring en kennis: we weten hoe we het schip moeten sturen, hoe alles standvastig kan blijven. Maar toch is het bedrijf nooit zijn energie en ondernemerszin verloren. Er is een jonge spirit, er is goesting om te blijven innoveren.”
BE Select your country