Peggy Van den Steen
Sales executive

“Exact heeft me gevormd tot wie ik nu ben”

Peggy Van den Steen werkt al meer dan dertig jaar voor Exact. Ze begon er als telefoniste toen de deuren van Exact in België pas enkele jaren open waren. Doorheen de jaren heeft ze verschillende functies gehad. Recent is ze sales executive geworden. “Het is tof dat ik binnen hetzelfde bedrijf zoveel verschillende zaken heb kunnen doen en nog steeds kan doen.”

Nieuwe uitdagingen opzoeken

Hoe graag je een job ook doet, soms is het tijd voor iets anders. Peggy zoekt graag de uitdagingen op en dat is te zien aan haar loopbaan bij Exact. Vanuit haar rol als telefoniste groeide ze door naar de financiële afdeling en van daaruit kwam ze terecht in sales. “Ik zag mezelf eigenlijk nooit als een salespersoon. Ik had er de zelfzekerheid niet echt voor. Maar uiteindelijk ben ik de uitdaging toch aangegaan. Ik ben tien jaar lang inside sales-medewerker geweest en nu uiteindelijk sales executive, een functie waarvoor ik bij klanten op bezoek ga. Ik had nooit gedacht dat ik dat zou doen, maar kijk: ik vind het nu zelfs heel tof.”

Ondersteunende omgeving

Peggy is gevormd door Exact, zegt ze. “Dat kan niet anders, na zovele jaren. Mijn werkethiek, plichtsbewustzijn en zelfzekerheid: dat is door de jaren heen gegroeid dankzij de functies, collega’s en managers die ik heb gehad.” Dat Exact zijn medewerkers aanmoedigt om te blijven leren en vaardigheden verder te ontwikkelen, zorgt ervoor dat mensen kansen durven grijpen wanneer ze zich voordoen, volgens Peggy. “Het is een erg ondersteunende omgeving, waardoor je het gevoel hebt van ‘ik kan het, ik kan die uitdaging aan”.

Doorzetten

Met zoveel ervaring op de teller is Peggy de geknipte persoon om junior salesmedewerkers een gouden tip te geven. “Blijven volharden”, klinkt het duidelijk. “Ook als het eens tegenzit. Want het zal eens tegenzitten. Hoe graag ik mijn job ook doe: soms zijn er minder goede dagen. Een moeilijk gesprek met een potentiële klant, een dag die niet loopt zoals je had gehoopt, wat het ook is: doorzetten is de boodschap.” 

BE Select your country