Jona Simillion
Sales executive

“Bij Exact wordt er geluisterd naar je doelen”

“Wie wil, kan bij Exact alle kansen krijgen.” Aan het woord is Jona Simillion, sales executive bij Exact. Ze begon in 2018 als interne sales-medewerker, maar heeft al van in het begin de ambitie om door te groeien naar andere rollen. Intussen werkt ze al enkele jaren als sales executive: ze helpt bestaande klanten richting meer optimalisatie door nieuwe functionaliteiten of oplossingen van Exact aan te reiken.

Innovatief in hart en nieren

Er zit dan wel ‘sales’ in de titel van haar job, maar Jona voelt zich geen verkoper. “Ik voel me eerder helper: ik help onze klanten naar het volgende niveau in hun digitalisering. Dat kan door het Exact-product waarmee ze al werken verder uit te breiden met meer opties of door een nieuwe sectorspecifieke ERP-oplossing te implementeren”, vertelt Jona. Exact staat nooit stil. Innovatie zit in het hart van het bedrijf: meermaals per jaar worden updates en nieuwe functionaliteiten gelanceerd. Leuk voor de gebruikers, maar ook voor Jona. “Het is fijn om te kunnen praten over innovatieve oplossingen waarvan je weet dat ze het leven van veel mensen makkelijker maken.”

Het plezier van afwisseling

Je hoeft Jona eigenlijk niet te vragen of ze haar job graag doet. Je ziet en hoort het aan hoe ze praat over haar werk. “Het is heel gevarieerd. Ik ben niet gebonden aan één product, maar breng al onze ERP-oplossingen aan de man. Ik hang ook niet vast aan één sector of een bepaald type klant, maar praat met mensen uit allerlei bedrijven van de bouwsector tot de dienstverlening. Geen enkele dag is hetzelfde. Ik haal veel plezier uit die afwisseling.”

De juiste hulpmiddelen

Nog even terug naar de ambities van Jona. Want na zes jaar bij Exact heeft ze die nog steeds. Via trainingen werkt ze toe naar een rol als teamlead of manager. “Bij Exact heb je veel kansen om door te groeien. Je krijgt natuurlijk niets voor niets: je moet tonen dat je er klaar voor bent, je moet je bewijzen. Maar je krijgt wel de juiste hulpmiddelen om je klaar te stomen. Er wordt geluisterd naar wat je doelen zijn en je wordt geholpen om die te bereiken. Ik heb bij Exact nog nooit het gevoel gehad dat ik vastzit of er alleen voorsta.”
BE Select your country