Ilias Van den Driessche
Customer Support Teamlead

“Uitdaging en afwisseling houden mijn vuur brandend”

Op zijn eerste werkdag voor Exact was hij zo vroeg aanwezig dat hij voor een gesloten deur stond. “Beter te vroeg dan te laat zeker?”, lacht Ilias Van den Driessche. Maar van zodra de eerste collega’s toekwamen, werd hij meteen warm onthaald. “Ik voelde mij hier direct goed. Iedereen wist al wie ik was, ze waren voorbereid op mijn komst. Het is fijn om zo te kunnen starten.”

Veel ballen in de lucht

Ilias heeft eerst twee jaar als customer support-medewerker gewerkt. Drie jaar geleden kreeg hij de kans om de fakkel over te nemen van zijn teamlead. “Het is een uitdagende rol”, geeft hij toe. “Je moet als teamlead ervoor zorgen dat je teamleden gelukkig zijn, dat je managers gelukkig zijn én dat klanten op een correcte manier worden geholpen.” Ilias moet dus veel ballen in de lucht houden. Maar “wanneer alles goed gaat en iedereen tevreden is, haal ik veel voldoening uit mijn job.”

Het hoofd koel houden

Ook niet onbelangrijk voor Ilias: zijn werk is erg afwisselend. “Elke dag is anders. Dat maakt dat ik me eigenlijk nooit verveel. Er is altijd wel iets dat me wakker en alert houdt”, lacht hij. Een job in customer support is dan ook niet te onderschatten. “Je komt in contact met klanten die een probleem of een vraag hebben. Als customer support-medewerker moet je begrip hebben voor elke persoon die je aan de lijn hebt. De ene keer vind je snel een oplossing, maar de andere keer verloopt dat moeizamer. Dat is voor niemand leuk. Dan moet je het hoofd koel houden. Niet stressen, maar blijven zoeken naar oplossingen. En soms eens durven zeggen: ‘ik weet het niet, ik moet het aan een collega vragen’.”

Successen zijn er om te vieren

Het zit in Exacts DNA om open en transparant te zijn. Weet je het even niet? Geen probleem. Heb je een fout gemaakt? Geen probleem. “Dat is allemaal menselijk. Het enige wat we vragen is dat je je verantwoordelijkheid neemt. En dan zoeken we samen wel naar een oplossing”, vertelt Ilias. Take ownership: één van de waarden van Exact. “Dat gaat niet alleen over wanneer er iets minder goed gaat, maar ook wanneer je een succes hebt behaald. We tonen onze successen, we vieren ze. Omdat het leuk is om af en toe een feestje te houden. Maar ook omdat het belangrijk is dat iedereen bij Exact weet hoe hard die successen worden geapprecieerd.”
BE Select your country