Gregory Verhulst
Senior Solutions Sales

“Een nieuw product in de markt zetten is altijd spannend, maar dat maakt het net zo leuk”

Een goede salespersoon is iemand die open is, die goed kan luisteren, mensen wil helpen. Iemand die zich kan inleven in de noden van een ander. Dat is alleszins de mening van Gregory Verhulst. En hij kan het weten, want intussen werkt hij al bijna tien jaar in sales voor Exact. Eerst als partner manager, nu als senior solutions sales.

Ijzersterk DNA

Tien jaar. Gregory blaast even: “Ik voel me plots een beetje oud”, lacht hij. “Toen ik begon bij Exact Online waren we met een man of vijftien. Intussen zijn we met meer dan honderd.” Hij heeft dus wel al het een en ander gezien en meegemaakt. “Maar Exact is altijd trouw aan zichzelf gebleven: de cultuur, het DNA — die zijn nog altijd ijzersterk. Open, inclusief, de mentaliteit van ‘work hard, play hard, de vrijheid die we krijgen. Veel bedrijven beweren dat allemaal te hebben of zijn, maar weinigen doen het Exact na.”

Tijd voor iets anders

Gregory heeft negen jaar als partner manager gewerkt. “Het was een toffe job met een sterk team en goed leiderschap. Als dat niet het geval zou zijn geweest, zou ik het geen negen jaar hebben gedaan.” Toen de vacature voor senior solutions sales verscheen, sprong hij er dan ook niet meteen op. “Ik zat goed, lekker comfortabel”, glimlacht Gregory. “Maar door met collega’s en partners te praten, besefte ik: die job zou toch iets voor mij kunnen zijn. Het is een job die voortbouwt op wat ik al deed, maar toch helemaal iets nieuws. Het is niet slecht om af en toe eens iets anders te doen, denk ik. En het is tof om dat ‘iets anders’ te kunnen doen binnen hetzelfde bedrijf.”

Uitdagingen en voldoening: check!

Als senior solutions sales is Gregory verantwoordelijk voor het nieuwe product Exact Online Premium. Hij werkt samen met klanten en partners die voor Exact de oplossing implementeren. Hij ziet zichzelf als verbinder, de connectie tussen klant en partner. “Een nieuw product in de markt zetten, is altijd spannend. Hoe gaan partners reageren? Zal het aanslaan bij klanten?” Maar dat maakt het net plezant, vindt Gregory. Hij laat het allemaal op zich afkomen en is klaar voor wat de nieuwe functie hem nog zal brengen. “Uitdagingen, ongetwijfeld. Voldoening, zeker en vast.”
BE Select your country