Greet Lambert
Customer support teamlead

“Als je laat zien dat je gemotiveerd bent, krijg je alle kansen”

Bijna drie jaar geleden begon Greet Lambert als customer support-medewerker bij Exact. Een job waar ze perfect gelukkig mee was. “Ik zou ze tot aan mijn pensioen kunnen doen”, lacht Greet. Maar vorig jaar kreeg ze de kans om customer support teamlead te worden. “Ik heb die kans gegrepen en ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ook nu weer denk ik: ja, dit kan ik blijven doen.”

Zonder bandjes

Haar eerste werkweken bij Exact waren intens, herinnert Greet zich. “Er komt veel op je af, je moet veel leren.” Maar je wordt nooit aan je lot overgelaten, benadrukt ze. “Je krijgt alle nodige opleidingen en je wordt begeleid door een collega die je de knepen van het vak leert tot je op je eigen benen kan staan. Het is een beetje zoals leren zwemmen: eerst met bandjes en dan zonder bandjes.”

Tevreden team, tevreden teamlead

De job van Greet is niet zonder uitdagingen. Als teamlead is ze verantwoordelijk voor een groep supportmedewerkers die naar haar kijken voor begeleiding. “Je wil natuurlijk dat je teamleden gelukkig en gemotiveerd zijn. Dat is voor mij de grootste uitdaging: zorgen dat mijn team tevreden is.” Het is ook precies daar waar ze het meeste plezier uithaalt in haar job: “Als ik zie dat mijn collega’s energie krijgen van hun werk, dat ze groeien in wie ze zijn en wat ze kunnen, dan doet mij dat ook veel deugd.”

Kansen grijpen

Greet voelt zich goed in haar rol als teamlead. De variatie in het werk maakt dat ze zich nooit verveelt. Maar mocht ze ooit een nieuwe uitdaging willen, dan weet ze dat die mogelijkheid er is binnen Exact. “Iedereen krijgt hier de kans om door te stromen naar een andere rol. Wil je liever consultancy doen of productontwikkeling? Dan wordt daar naar geluisterd en rekening mee gehouden. Wie wil, kan bij Exact enorm veel toffe kansen grijpen.”

BE Select your country