Geert Grauls
Support director België

“Mijn wens is dat elke supportmedewerker fier is op zijn job”

Geert Grauls startte 27 jaar geleden op de salesafdeling van Exact. Vandaag is hij directeur van alle supportteams binnen het bedrijf. Maar zelfs na zoveel jaren Exact op de teller zit hij nog steeds goed. “Er is altijd wel iets nieuws, er zijn altijd andere uitdagingen. Het staat hier nooit stil. Dat maakt het leuk: je komt niet vast te zitten in hetzelfde stramien. Er is voldoende afwisseling.”

Altijd wel iets om te leren

Het innoverende karakter van Exact is in al die tijd nog niet veranderd. Het is een van de redenen waarom Geert nog steeds graag voor het bedrijf werkt. “Onze producten blijven evolueren en vernieuwen. Dat is tof voor onze klanten, maar ook voor ons: we hebben altijd wel iets om over bij te leren.” Dat blijven leren of ‘always be learning’ is een belangrijke waarde van Exact én van Geert. “Ik vind het zelf belangrijk om te blijven leren, maar ik vind het ook belangrijk dat ik als directeur die kansen kan geven aan de medewerkers. Ze moeten natuurlijk zelf het initiatief nemen om opleidingen te volgen, maar het feit dat de mogelijkheden er zijn, is toch een grote troef.”

Fier op de job

Tevreden werknemers: dààr haalt Geert het meeste voldoening uit. “Mijn wens is dat elke supportmedewerker fier is dat hij of zij voor onze afdeling werkt. Want zo mògen ook echt trots zijn op hetgeen ze realiseren, vind ik. Het is geen eenvoudige job: de materie waarmee ze dagelijks te maken krijgen, wordt complexer. Denk bijvoorbeeld maar aan nieuwe wetgevingen of de elektronische facturatie die er zit aan te komen: dat zijn zaken waar onze supportmedewerkers zich moeten in verdiepen om klanten zo goed mogelijk te begeleiden. Het vraagt analytisch denkvermogen en een wil om te leren.”

Menselijkheid eerst

Als supportmedewerker is het ook belangrijk dat je empathisch bent. “Je moet je kunnen inleven in de situatie van klanten. Je moet kunnen meedenken met hen en oplossingen trachten te vinden. We zijn geen koel callcenter, menselijkheid staat voorop bij ons”, zegt Geert. Het is dus een job met verantwoordelijkheden, maar: “Er wordt ook naar jou geluisterd. Je staat dagelijks in contact met onze klanten, je weet dus beter dan wie ook wat ze nodig hebben. Die informatie is cruciaal voor onder andere het productteam om verbeteringen te kunnen doorvoeren.”

BE Select your country