Chafika El Aamraoui
Inside sales

“Teamspirit is de kracht achter ons succes”

Als inside sales-medewerker hangt Chafika El Aamraoui vaak aan de telefoon met toekomstige klanten van Exact. Met veel enthousiasme legt ze hen de voordelen van Exact uit. Zijn ze overtuigd, dan geeft Chafika demonstraties van de Exact-oplossingen aan de nieuwe klanten. Een job die haar goed ligt, zegt ze zelf. “Er zit veel variatie in mijn werkdagen, dat maakt het plezant.”

Blijven leren

Als je aan Chafika vraagt wat de grootste troef is van Exact, dan twijfelt ze niet: “Het Learning Center.” “Het idee van ‘always be learning’ leeft bij Exact en dat voel je al vanaf het moment van je onboarding als nieuwe medewerker. Toen ik enkele jaren geleden begon, volgde ik verschillende opleidingen om me klaar te stomen voor mijn job. Maar ook nu nog is er vaak de kans om vaardigheden bij te schaven of nieuwe skills te ontwikkelen. Op die manier sta je nooit stil.”

Doorzettingsvermogen

Een job bij inside sales is niet voor iedereen weggelegd. “Je moet echt wel discipline hebben”, zegt Chafika. “De job vraagt best veel. Je moet mensen kunnen overtuigen van de voordelen van Exact, maar je mag hen niet overdonderen. Je moet durven doorvragen om hun noden te achterhalen, maar je mag hen natuurlijk niet te veel pushen. Dat vraagt om de juiste mentaliteit en doorzettingsvermogen. Als sales mag je ook niet verlegen zijn om een gesprek aan te gaan — zelfs in het Frans of het Engels.”

Samen naar hetzelfde doel

Het salesteam is een hecht team, zegt Chafika. “We werken heel nauw samen en gaan ook samen voor onze doelen. Geen individuele cijfers dus: we werken allemaal toe naar dezelfde targets. We verdelen ook onze pot. Dat betekent dat iedereen zijn steentje moet bijdragen, maar als iemand het even wat moeilijker heeft, springt de rest bij. Die teamspirit is heel belangrijk voor ons. Het is onze drijfveer en onze kracht.”

BE Select your country