Internship Finance Accounting

Student Internship Netherlands, Delft Corporate Functions Netherlands

Brand jij van ambitie? Sta jij bekend om je enthousiasme? Neem jij graag het initiatief? Ben jij secuur en lever jij graag kwaliteit? Wil jij met ons (verder) kennis maken met het werkzame leven? Dan ben jij misschien wel de perfecte match met ons Accounting team. Voor de periode februari 2025 zijn wij opzoek naar enthousiaste stagiaire(s) voor een meewerkstage.


Dit = de stage die jij ambieert

Als jij die analytische denker met een sterke ondernemersgeest bent, dan voel je je bij Exact als een vis in het water. Wij zijn ervan overtuigd dat je alleen door samen te werken met je team, het beste uit jezelf kunt halen. Als stagiair ondersteun je het accounting team bij het voorbereiden en verwerken van alle Europese administraties. Je bent onderdeel van ons Global Shared Service Centre met naast collega’s in Delft ook collega’s in Kuala Lumpur (MAL). Wij zijn ervan overtuigd dat je alleen door nauw samen te werken tot grootse prestaties kunt komen. Op jou kunnen we bouwen zodra je als Intern Accounting:

 • Balansspecificaties kan opstellen.
 • Payment & Credit Requesten kan verwerken.
 • Boekingen kan processen en verwerken.
 • Payroll kan helpen bij de salarisverwerking.
 • En kan helpen bij ad hoc vragen.

Dit = jouw team

We werken continu aan verbetering van onze processen om onze organisatie nog beter van dienst te zijn. Denk hierbij aan Robotic Proces Automation en het optimaal gebruiken van data (BI) om onze inzichten te vergroten. Onze professionals in legal, IT, finance, hr en facilities zijn hierbij van onschatbare waarde.

De afdeling Record to Report staat bekend om zijn nauwkeurigheid en analytisch vermogen. Dat uit zich vooral in een snelle, volledige en juiste afsluiting van de maandcijfers. De belangrijkste verantwoordelijkheden van de afdeling zijn:

 • De maandafsluiting
 • Maand- en kwartaal analyses
 • Het faciliteren van de verschillende jaarrekeningcontroles

Dit = wat jouw toekomstige collega zegt

Het is een goed gestructureerd en fijn team om in te werken, je wordt uitgedaagd om mee te denken en voorstellen te doen tot procesverbeteringen - René Duijf, Financial Controller

Het is dynamisch om voor Record to Report te werken met continue groei van de organisatie, organisch dan wel acquisities – Jerome Kipgem, Financial Controller

Bij Record to Report kan je als Intern jezelf ontwikkelen in een professionele omgeving. Je stage is ingericht om te leren en om bij te dragen aan de kwaliteit van de cijfers -Fleur Werkman, Intern Accounting

Dit = wat je meebrengt

Bij ons mag je jezelf zijn en we ontdekken graag waarin jij je onderscheidt. Voor de functie Intern Accounting is het wel handig als je over een dosis gezonde humor beschikt en liefst ook secuur bent. Bovendien breng je mee:

 • Je bent opzoek naar een stage waar je ervaring op doet in het werkveld van accounting en een goed beeld krijgt van een grote internationale organistatie;
 • Ervaring vanuit de opleiding op het gebied van Accounting, MER, Economie of Bedrijfskunde;
 • Representativiteit, pro activiteit, ondernemen vermogen en gestructureerd kan werken;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Dit = wat je krijgt

Bij Exact werken we hard. En daar staat wel iets tegenover. De balans tussen inspanning en ontspanning vinden we zeer belangrijk. Zo kun je je, als straks alles weer bij het oude is, in het zweet werken in onze eigen gym. Of een rustmoment pakken aan de koffiebar. Even je hoofd leegmaken en je daarna weer met nieuwe energie op je dagtaken storten. En uiteraard is dat niet alles. Als Intern Accounting kun je, op basis van 32 - 40 uur per week, ook rekenen op een: 

 • We bieden een dynamische en leerzame full time (40 uur) stageplaats (32 uur of minder is bespreekbaar)
 • Een passende stagevergoeding
 • We geven je alle ruimte op jouw ambities waar te maken
 • We zijn een waanzinnig leuk team met een grote drive en passie

Dit = waarom je niet langer moet wachten

Als iets goed voelt = uitstellen onnodig. Laat ons weten waarom jij exact de juiste Intern Accounting bent. Hoe draag je bij aan de ambities van Exact?

Dit = onze sollicitatieprocedure

 • zien we voldoende raakvlakken? Dan volgt er eerst een telefonische intake met de recruiter. 
 • de tweede stap is een inhoudelijk gesprek met de hiring manager 

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Anouk Putting, Recruiter, beantwoordt ze met plezier via anouk.putting@exact.com of 06 52 76 33 19

Over Exact 

Exact ontwikkelt cloud software voor kleine en middelgrote bedrijven en hun accountants. De producten automatiseren bedrijfsprocessen: denk aan financiële en HR-processen. Maar ook aan specifieke ERP-oplossingen voor handel, productie, projecten en bouw. Dat levert niet alleen tijdwinst op, maar ook inzicht. Zo kunnen klanten efficiënt werken, onderbouwde beslissingen en verder groeien. Inmiddels vertrouwen ruim 675.000 bedrijven, voornamelijk in Nederland, België en Duitsland, op Exact's software. 

Exact is in 1984 opgericht in Delft, waar het hoofdkantoor nog altijd gevestigd is. Dagelijks werken ruim 2.000 ambitieuze professionals aan innovatie. Verantwoord ondernemen, met respect voor elkaar, het milieu en de samenleving staat daarbij centraal. Meer informatie: www.exact.nl.


EN Select your country