News

Florien de Nijs, CHRO Exact: "These days, employers need to be doing more to get people interested"

Florien de Nijs, CHRO Exact, over balanceren op de arbeidsmarkt
Onlangs had Florien de Nijs, Chief HR Officer bij Exact, een inzichtelijk gesprek met EnergyPlatform tijdens een aflevering van Op de Fiets Met. In het gesprek op de fiets met Thijs Koedam, deelde Florien waardevolle inzichten over de veranderende dynamiek van het aantrekken van talent, het creëren van een aantrekkelijke leeromgeving en het trouw blijven aan de identiteit van je bedrijf.

Verschuiving van werkgeverschap naar zingeverschap
Florien benadrukte: "Als werkgever moet je tegenwoordig meer doen om mensen te binden. Een competitief salaris is maar één stukje van de puzzel. In het verleden gingen mensen vooral bij bedrijven werken om een specifiek carrièrepad te volgen. Tegenwoordig geven de meeste mensen echter de voorkeur aan iets anders. Het concept van wat een 'carrière' is, is veranderd. Jongere generaties zoeken meer dan alleen een baan; ze zoeken een aanvulling op hun bestaande leven. Waar staat de organisatie voor en wat biedt ze nog meer naast het werk? Daarom is het cruciaal voor bedrijven om hun verhaal te communiceren en hun ware gezicht te laten zien om talent aan te trekken en te behouden."

Leren en ontwikkelen, altijd en overal
Daarnaast leggen we bij Exact de nadruk op persoonlijke ontwikkeling. Florien vervolgt: "We bieden onze medewerkers op elk moment van de dag leermogelijkheden die bij hen passen. Deze aanpak stelt mensen in staat om het ontwikkelingspad te kiezen dat bij hen als individu past, waardoor een one-size-fits-all benadering van training en cursussen niet meer nodig is."

Authentiek blijven, zowel als HR-professional en als bedrijf
Het advies van Florien aan HR-collega's is om ervoor te zorgen dat veranderingen aansluiten bij de identiteit van het bedrijf. Ze merkte op: “Als je iets gaat bedenken omdat je denkt dat het moet of omdat anderen het doen, dan is het niet de juiste aanpak. Kijk echt naar welke veranderingen passen binnen je bedrijf, dan is het ook makkelijker uitvoerbaar. Nieuwe medewerkers moeten niet na twee maanden denken, “leuk dit verhaal maar het bedrijf maakt het niet waar”.

Bekijk de hele aflevering of beluister als podcast.
Exact

Mediacontact

Wil je meer informatie over dit bericht, heb je een interviewverzoek, of andere media-gerelateerde vragen? Neem contact op met Annemarije Dérogée, head of Corporate Communications bij Exact, via media@exact.com.
EN Select your country