Tip: Altijd de juiste versie

Binnen Exact Synergy Enterprise kunt u werken met versiebeheer voor documenten. Dit betekent dat u meerdere versies van een document kunt aanmaken en dat u kunt bepalen welke versie op welk moment actief is. Dit kan handig zijn wanneer u bijvoorbeeld een bepaalde actie wilt promoten op een specifiek moment of wanneer een nieuw product binnenkort beschikbaar komt en u wilt alvast de tekst maken.

Maar hoe werkt dat nu wanneer een medewerker het document al in zijn favorieten heeft staan?

Document aan favorieten toevoegen
Op het moment dat u een document aan de favorieten wilt toevoegen, dan kunt u aan de titel van het document zien of er wordt gewerkt met versienummers. In onderstaande afbeelding is dit weergeven.

 

Dit versienummer wordt namelijk meegenomen in de hyperlink van uw favorieten. Hierdoor opent u vanuit de favorieten altijd de opgeslagen versie in plaats van de meest recente. Om ervoor te zorgen dat u altijd de meest recente versie ziet, kunt u de hyperlink aanpassen bij het bewaren van de favoriet. In de hyperlink dient u het versienummer te verwijderen voordat u deze gaat bewaren. Het versienummer staat in de meeste gevallen vrijwel onderaan.

In bovenstaande afbeelding kunt u zien dat het versienummer 1 is, om te zorgen dat er geen versie wordt meegenomen in de hyperlink dient u in dit voorbeeld &VersionNumber=1 te verwijderen en vervolgens te kiezen voor OK.

Wanneer u nu het document vanuit uw favorieten opent, dan wordt altijd de versie weergegeven die op dat moment actief is.

 

Picture credits

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel