Exporteren van je gegevens in Exact Go

Werkt jouw accountant niet in Exact Online en heb je jouw financiele informatie nodig voor bijvoorbeeld btw-aangifte? Of heb je jouw Exact Go-account opgezegd, maar wil je wel je financiele informatie en klantgegevens bewaren? Maak dan eenvoudig een export.

Exporteer je facturen

Wanneer je jouw facturen wilt exporteren zijn er een aantal mogelijkheden: exporteren als Excel of PDF-bestand en het exporteren van je betalingen. Je vindt deze mogelijkheden in het overzicht van je facturen via de tab ‘exporteren’

Selecteer een specifieke periode en download je facturen of factuurregels als Excel (.xls) bestand. Je kunt eventueel ook een selectie maken op basis van de stappen in de factuurcyclus, de betaalstatus of in geval van periodieke facturen op gepauseerd of niet-gepauseerd.

Betalingen kun je exporteren als Excel bestand waarbij je aangeeft over welke specifieke periode het gaat.

Heb je een PDF bestand van je facturen nodig, dan is dit ook mogelijk. Kies een begin- en einddatum en download de facturen. Je kunt deze optie bijvoorbeeld gebruiken wanneer je facturen per post wilt versturen.

Stappen

Als je alle facturen wilt exporten dan kan je dit doen via de volgende stappen:

1. Klik in het menu bovenin op ‘Facturen’.
  2. Klik op de tab ‘Exporteren’ (onder de blauwe knop ‘Nieuwe factuur’).
  3. Selecteer hoe je de export wilt maken in het menu aan de linkerkant.
  4. Vul de begin- en einddatum in van de periode waarvan je een export wilt maken.
  5. Klik op ‘Downloaden’. De export downloadt automatisch.

Exporteren van klantgegevens

In Exact Go is het mogelijk om alle gegevens van je relaties te exporteren als Excel of .csv bestand. In dit bestand vind je alle klantinformatie terug, zoals adresgegevens, contactpersoon, e-mail, maar ook een btw- en kvknummer, bic en IBAN.

Stappen

Je kan alle adres gegevens van je klanten en leveranciers exporteren via de volgende stappen:

1. Klik in het menu bovenin op ‘Relaties’.
  2. Rechts in het scherm ga je naar het tabblad ‘Exporteren’.
  3. Vervolgens kan je kiezen of je de export in CSV of Excel wilt hebben.
  4. Klik op downloaden om het bestand te laten maken.
  5. Bewaar het bestand ergens op je eigen pc.

Exporteer je offertes

Download een Excel overzicht van al de door jou aangemaakte offertes. Selecteer een specifieke periode waarover je de export wilt maken. In de export vind je terug of een offerte geaccepteerd of afgewezen is. Daarnaast zie je in het Excel overzicht ook de totaalbedragen inclusief en exclusief btw.

Stappen

1. Klik in het menu bovenin op ‘Offertes’.
  2. Rechts in het scherm ga je naar het tabblad ‘Exporteren’.
  3. Vul de begin- en einddatum in van de periode waarvan je een export wilt maken.
  4. Klik op downloaden om het bestand te laten maken
  5. Bewaar het bestand ergens op je eigen pc.

Je bonnen en inkoopfacturen exporteren

Het exporteren van bonnen en inkoopfacturen als Excel bestand is eenvoudig. Selecteer een specifieke periode en download je bonnen en inkoopfacturen of de factuurregels als .xls bestand.

Let wel op: is je Exact Go account gekoppeld aan een accountant, dan is het niet mogelijk om een export te maken en kun je het beste contact opnemen met je accountant.

Stappen

1. Klik in het menu bovenin op ‘Inkoopfacturen’
  2. Rechts in het scherm ga je naar het tabblad ‘Exporteren’
  3. Vul de begin- en einddatum in van de periode waarvan je een export wilt maken.
  4. Klik op downloaden om het bestand te laten maken.
  5. Bewaar het bestand ergens op je eigen pc.

Exporteren van producten

Heb je producten aangemaakt in Exact Go, dan maak je hier een export van door naar je instellingen – Mijn Producten te gaan. Hier vind je de mogelijkheid om je producten te downloaden als Excel of .csv bestand. In het bestand vind je vervolgens de naam van je product, een omschrijving, de prijs en het btw percentage terug.

Stappen

1. Ga rechts bovenin op je gebruikersnaam en klik op ‘Instellingen’.
  2. Je komt in een nieuw scherm en klik links in het menu op ‘Producten’ en vervolgens in het zelfde menu op ‘Exporteren’.
  3. Bij ‘Download als’ kan je vervolgens kiezen of je de producten als Excel of CSV wilt exporteren.