Synergy

Social Collaboration – Groepen beheren

In de blogpost Werken in groepen wordt uitgelegd hoe je in Exact Synergy eenvoudig samen kunt werken en door middel van groepen informatie kunt delen met medewerkers van bijvoorbeeld een bepaald team, project, afdeling of divisie. Ondertussen zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd welke in deze blogpost worden uitgelicht.

Groepen-hyperlink

Op de tijdlijn van een medewerker (Persoons tijdlijn) staat aan de rechterkant een overzicht met alle groepen waar de medewerker lid van is. Achter Groepen staat tussen haakjes het aantal groepen. Door op de hyperlink te klikken worden alle groepen waar de betreffende persoon lid van is getoond.

Mijn groepen lijst

Op de pagina Tijdlijn zie je aan de rechterkant de Mijn groepen sectie. Door middel van de scrollbalk kun je alle groepen bekijken waar je lid van bent. Om de volgorde van deze lijst te wijzigen kun je op Lijst herschikken klikken en vervolgens de betreffende groep naar de gewenste positie slepen. Nadat alle groepen op de juiste plaats staan klik je op Gereed. Om een groep te verlaten, klik je op het pictogram en vervolgens op Verlaten. Dit icoon is alleen beschikbaar wanneer de groep niet verplicht is en wanneer je geen groepsbeheerder of eigenaar van deze groep bent.

Om groepen te zoeken waar je nog geen lid van bent, kun je klikken op Door groepen bladeren. Hiermee wordt de Groepcatalogus geopend.

Groepsleden zoeken

Tenslotte is het nu mogelijk om eenvoudig naar groepsleden te zoeken in de aanmaak- of bewerkmodus van een groep. Het zoekveld zal alleen worden getoond wanneer je toegang hebt tot het tabblad Leden.

Door op het  pictogram te klikken kun je het zoekveld tonen of verbergen. Standaard is het zoekveld verborgen en wordt de inhoud van het zoekveld weergegeven op basis van de rollen van de gebruiker.

NL Select your country