Service packs - Vraag en antwoord

In deze tweede blogpost in de serie over de service packs worden de meest gestelde vragen beantwoord. Indien uw vraag hier niet tussen staat, kunt u uiteraard contact opnemen met onze support afdeling.

Hoe kan ik zien over welk service pack ik beschik?
Om te controleren welk service pack er is geïnstalleerd kunt u het bestand 'ReadMe.txt' raadplegen. Voor Exact Globe Next kunt u deze vinden in de bin map van de Exact Globe Next installatie. Voor Exact Synergy Enterprise kunt u deze vinden in de root directory van de Exact Synergy Enterprise installatie.

Wanneer komt er een nieuw service pack beschikbaar?
Iedere maand komt er een nieuw service pack beschikbaar. In een enkel geval kan het voorkomen dat er een extra service pack beschikbaar komt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer er sprake is van salaris- of wetswijzigingen.

Hoe weet ik dat er een nieuw service pack beschikbaar is?
Zodra er een nieuw service pack beschikbaar is, krijgt u een melding in de software. Tevens wordt dit gecommuniceerd op het support blog en op de diverse portals.

Hoe weet ik wat er is aangepast in een service pack?
Voor ieder nieuw service pack worden release notes gemaakt. In deze release notes kunt u precies lezen wat er is aangepast. U vindt de release notes door op de linkjes te klikken die in de blogposts of portal berichten staan.

Wordt er een database update uitgevoerd na het installeren van een service pack?
In de meeste gevallen is dit niet nodig. Wanneer er toch een database update uitgevoerd zal moeten worden, wordt dit vermeld in de release notes van het betreffende service pack.

Zit er een verschil tussen bijvoorbeeld 411SP1 die ik vorige week heb geïnstalleerd en 411SP1 die ik deze week installeer? Nee, hier zit geen verschil tussen.

Moet ik dezelfde service packs aanhouden voor Exact Synergy Enterprise (of ASP) en Exact Globe?
Dit is niet noodzakelijk, maar wel aan te raden.

Kan ik bij het uitvoeren van een update een service pack overslaan, of moet ik ze op volgorde installeren?
Het is niet nodig om de service packs op volgorde te installeren. Wanneer u bijvoorbeeld service pack 9 installeert, dan zitten hier ook de wijzigingen van service packs 1 t/m 8 in.

Hoe kan ik zien wanneer er een eerdere service pack is uitgekomen?
Hiervoor kunt u het beste de release notes raadplegen. Aan de datum in de release notes kunt u zien wanneer het service pack is uitgekomen.

Kan ik zelf een DVD downloaden van een service pack?
Ja, dit is mogelijk. Dit werkt hetzelfde als het downloaden van een normale DVD voor het uitvoeren van een update. Lees deze blogpost voor meer informatie over het aanmaken van een installatie DVD voor Exact Globe.

Als ik een DVD download, zitten dan alleen de bestanden van het betreffende service pack erin?
Nee, dit betreft dan een volledige versie van de product update, inclusief het betreffende service pack.

Als ik een update uitvoer van bijvoorbeeld product update 410 naar 411SP3, gelden dan alleen de wijzigingen uit de release notes van 411SP3?
Nee, alle wijzigingen van 411, 411SP1, 411SP2 en 411SP3 zijn dan van toepassing.

Kan ik nog een ouder service pack installeren als er al een nieuw service pack is uitgekomen?
Dit is alleen mogelijk door middel van het aanvragen van een DVD. Indien u een oudere service pack wilt installeren door middel van een DVD, dan zal de versie die u op dat moment gebruikt eerst volledig gedeïnstalleerd moeten worden.

Kan ik updaten van 410SP7 naar 411?
Nee, dit is niet mogelijk. U kunt wel een DVD van product update 411 aanvragen en installeren, maar dit is niet wenselijk. 410SP7 is namelijk recenter dan product update 411. Het is altijd aan te raden om te updaten naar een release of service pack dat nieuwer is dan de huidige release of service pack.