Het productiemanager dashboard is nu algemeen beschikbaar

Het productiemanager dashboard is een scherm in Exact voor Productie dat toont wie op welk bewerkingsstation aan het werk is. Op die manier kan de productiemanager zien welke bewerkingsstations op dit moment in gebruik zijn, of er gewerkt wordt aan de juiste werkorders en de voortgang in tijd zien (zijn we net gestart of zijn we al bijna klaar).

De gegevens op het productiemanager dashboard zijn gebaseerd op de Smart Shop Floor app, waarmee werknemers kunnen inklokken en uitklokken op een bewerking/bewerkingsstation. Het is onze intentie om de APIs voor het inklokken en uitklokken ook beschikbaar te maken voor koppelingen met machines of andere software apps. Als u nog geen Smart Shop Floor gebruikt: ieder abonnement komt met één gratis Smart Shop Floor gebruiker, dus u kunt het productiemanager dashboard ook uitproberen zonder eerst extra gebruikers aan uw abonnement toe te voegen. Lees hier hoe u de Smart Shop Floor gebruiker inricht.

Werken met het productiemanager dashboard

Om te werken met het productiemanager dashboard moet u eerst controleren of u het bijbehorende recht heeft aangevinkt. Pas daarna kunt u het menupad [Productie] Tijdsrapportage, Productiemanager dashboard zien.

Scherm naar bewerkingsstations

Het productiemanager dashboard heeft twee presentaties: naar bewerkingsstations en naar medewerkers. Op de presentatie naar bewerkingsstations zien we op welke bewerkingsstations er op dit moment gewerkt wordt, door wie en aan welke order. Ook zien we de voortgang (verstreken tijd en resterende tijd). Met het filter aan de rechterzijde van het scherm kunnen we een productieruimte of een aantal bewerkingsstations selecteren:

Scherm naar medewerkers

Op de presentatie naar medewerkers zien we welke medewerkers er op dit moment aan het werk zijn, op welk bewerkingsstation en aan welke order. Ook zien we de voortgang (verstreken tijd en resterende tijd). Met het filter aan de rechterzijde van het scherm kunnen we een aantal medewerkers selecteren:

Het productiemanager dashboard is tot stand gekomen gebaseerd op feedback van gebruikers. U kunt, als altijd, feedback indienen op het productiemanager dashboard via het Ideas platform (zie hieronder).

Meer informatie bij https://support.exactonline.com/community/s/contactsupport

Wensen ten aanzien van functionaliteit kunt u indienen via https://support.exactonline.com/community/s/ideas

Author image
Pieter Hamans

Pieter heeft meer dan 20 jaar ervaring met alle productieoplossingen van Exact wereldwijd. Bij Exact is hij verantwoordelijk voor de vertaling van klantbehoeften in onderwerpen voor de ontwikkelafdeling.