Meewerkstage Organische Social Media

Student Internship Netherlands, Delft Marketing Netherlands

Hebben Likes, Shares en Stories geen geheimen voor jou en pak je snel je camera erbij als er iets om je heen gebeurt?! Volg je daarnaast ook nog een opleiding op het gebied van (Online) Marketing, Commerciële Economie of Communicatie? Let’s get social! Kom ons Corporate Communications team versterken als social media stagiair vanaf aug/september 2024 om aan de slag te gaan met organische social media posts.


Exact wil zich verder positioneren in de markt, niet alleen als softwaremaker en -leverancier, maar ook als een interessant bedrijf om voor te werken en als organisatie die actief bijdraagt aan de maatschappij. Als Corporate Communications team werken we hard aan het verder versterken van de reputatie aan de hand van interne en externe communicatie naar de relevante doelgroepen.

Dit = de stage die jij ambieert

Jij bent een razende reporter in hart en nieren. Van het zelf creëren van toffe content tot het doorzetten van aanvragen vanuit de hele organisatie voor kanalen zoals LinkedIn, Instagram, Twitter en YouTube. Je houdt je bezig met alle aspecten van organische social media. Zie jij in jouw maandelijkse rapportage wat beter kan? Bij Exact denk je mee en zie je jouw goede ideeën werkelijkheid worden.  

Als stagiair zorg je voor het:

 • Op zoek gaan naar de meest leuke momenten en plekken op kantoor en legt deze vast via je mobiele telefoon. Zoals borrels, evenementen en de spannendste tafeltennis match.
 • Uitdraaien van de maandelijkse rapportages en uitkomsten delen met het team. Wat kan er beter volgende maand?
 • Is TikTok, Reddit of Hive hét volgende kanaal om ook op actief te zijn? Jij mag het onderzoeken!
 • Vullen van de contentkalender met je eigen posts en verzoeken vanuit de organisatie.
 • Tegenlezen en verbeteren van berichtverzoeken in het Nederlands en/of Engels.
 • Je bent 3 tot 5 dagen in de week beschikbaar om mee te werken. Bij Exact werken we hybride (50/50) en jij kunt daarmee het beste halen uit jouw dag. 

Dit = jouw team

Jij sluit je aan bij zes collega’s in het Corporate Communications team, dat deel uitmaakt van de marketingafdeling. Wij hebben een passie voor communicatie—intern en extern—met het doel om de prettige cultuur binnen Exact te bevorderen, onze externe zichtbaarheid en de interesse in het merk te laten groeien en bij te dragen aan een positieve reputatie. 

De marketingafdeling bestaat uit zo’n 70 specialisten in alle denkbare disciplines; van social media tot events en van data tot video. Samen vormen we een gedreven en dynamisch team dat behoort tot de beste B2B marketingafdelingen van Nederland.

Dit = wat je meebrengt

Bij ons mag je jezelf zijn en we ontdekken graag waarin jij je onderscheidt. Als social media stagiair is het belangrijk dat je accuraat, georganiseerd en proactief kunt werken. Daarnaast ben je communicatief vaardig, flexibel en vind je het niet erg om je telefoon erbij te pakken en toffe content te maken. Bovendien breng je mee:

 • Opleiding: Je doet een HBO of WO opleiding op het gebied van communicatie, journalistiek of marketing, 1e jaar succesvol afgerond; 
 • Taalbeheersing: je Nederlands en geschreven Engels is bovengemiddeld;
 • Handig: organische social media hebben bijna geen geheimen meer voor jou.

Dit = wat je krijgt

Bij Exact werken we hard, maar daar staat natuurlijk ook iets tegenover. We work hard and play hard. De balans tussen inspanning en ontspanning vinden we superbelangrijk. Zo kun jij je in het zweet werken in onze eigen gym in ons kantoor in Delft of een rustmoment pakken aan de koffiebar. Verder kun je rekenen op: 

 • een moderne en gezonde werkomgeving waar we met elkaar in hybride vorm samenwerken;
 • een passende en marktconforme vergoeding;
 • een omgeving waar je wordt uitgedaagd en jezelf kunt ontwikkelen;
 • en een organisatie die internationaal opereert.

Dit = waarom je niet langer moet wachten

Als iets goed voelt = uitstellen onnodig. Laat ons dus weten waarom jij dé juiste social media stagiair bent. Hoe kun jij helpen Exact verder en relevanter op de kaart te zetten?

Over Exact 

Exact ontwikkelt cloud software voor kleine en middelgrote bedrijven en hun accountants. De producten automatiseren bedrijfsprocessen: denk aan financiële en HR-processen. Maar ook aan specifieke ERP-oplossingen voor handel, productie, projecten en bouw. Dat levert niet alleen tijdwinst op, maar ook inzicht. Zo kunnen klanten efficiënt werken, onderbouwde beslissingen en verder groeien. Inmiddels vertrouwen ruim 675.000 bedrijven, voornamelijk in Nederland, België en Duitsland, op Exact's software. 

Exact is in 1984 opgericht in Delft, waar het hoofdkantoor nog altijd gevestigd is. Dagelijks werken ruim 2.000 ambitieuze professionals aan innovatie. Verantwoord ondernemen, met respect voor elkaar, het milieu en de samenleving staat daarbij centraal. Meer informatie: www.exact.nl.EN Select your country