Product Operations Manager

Senior Professional Job Netherlands, Delft Product Netherlands
Als Product Operations Manager bij Exact ben jij kampioen in het ophalen, begrijpen en analyseren van relevante productgegevens. Met jouw analyses ondersteun je de afdeling Products bij het nemen van belangrijke beslissingen over de ontwikkeling en optimalisatie van ons productportfolio.

Dit = de baan die jij ambieert
In deze functie ligt het zwaartepunt op het verzamelen, organiseren, centraliseren en analyseren van kwantitatieve en kwalitatieve productdata, zoals gebruik en opzegredenen. Met jouw analyses doe je strategische aanbevelingen, waarmee de kwaliteit van onze producten en diensten worden verbeterd. Jouw werk heeft dus grote impact op de waarde die we leveren aan onze klanten en het succes van ons bedrijf. En wat je verder doet;
 • Je werkt nauw samen met het Data Science-team voor het produceren van verschillende rapportagemodellen en analyses
 • Je bent continu op zoek naar procesverbeteringen en groeimogelijkheden voor de operatie, die je aan de hand van data prioriteert en samen met onze developers realiseert 
 • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en beheren van onze systemen en tools voor het verzamelen, analyseren en verschaffen van inzichten vanuit verschillende databronnen
 • Je stroomlijnt de samenwerking tussen de afdelingen die gezamenlijk  verantwoordelijk zijn voor productontwikkeling
 • Je helpt onze Product Owners / Managers om ook zelf tot relevante analyses te komen
Dit = jouw team
De Products Operations Manager valt binnen het Go-to-Market team en is onderdeel van de afdeling Products. De collega’s op deze afdeling hebben een diepgaand inzicht in onze oplossingen, markttrends en klantbehoeften. Samen met onze collega's van verkoop, marketing en customer success beslissen wij over de toekomstige ontwikkelingen van onze producten, waarmee we positieve impact maken op het leven van onze klanten en het succes van ons bedrijf.

Dit = wat jouw toekomstige collega zegt
“Dit betreft een nieuwe rol binnen Exact, die belangrijk is voor het succes van ons bedrijf. Dit maakt jouw komst zeer gewenst en het geeft je de ruimte om de rol naar eigen inzicht verder vorm te geven. Met jouw analytische kwaliteiten en de aanbevelingen die daaruit voortvloeien, ben je een bepalende factor voor de productontwikkelingen bij Exact.” - Menno Netten, Head of Go-to-Market Management
 
Dit = wat je meebrengt
Bij ons mag je jezelf zijn en we ontdekken graag waarin jij je onderscheidt. Voor de functie van Product Operations Manager is het wel handig als je als persoon nieuwsgierig, analytisch en ondernemend bent. Daarnaast zien we graag dat je affiniteit hebt met software-ontwikkeling en procesoptimalisatie. Bovendien breng je mee:
 • Een afgeronde Bachelor of Master in een technische, (bedrijfs)economische of beta-richting
 • Relevante werkervaring als Data Scientist, Business Analyst of een soortgelijke rol
 • Ervaring met SQL en PowerBI
 • Sterke communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels
 • Kennis van het productportfolio van Exact is een pre
Dit = wat je krijgt
Bij Exact werken we hard. En daar staat wel iets tegenover. De balans tussen inspanning en ontspanning vinden we zeer belangrijk. Zo kun je je, als straks alles weer bij het oude is, in het zweet werken in onze eigen gym. Of een rustmoment pakken aan de koffiebar. Even je hoofd leegmaken en je daarna weer met nieuwe energie op je dagtaken storten. En uiteraard is dat niet alles. Als Product Operations Manager kun je, op basis van 40 uur per week, ook rekenen op een: 
 • Een goed bruto maandsalaris passend bij je kennis en werkervaring;
 • Dertiende maand en uiteraard vakantietoeslag van 8%;
 • Thuiswerkvergoeding / reiskosten;
 • Een moderne pensioenvoorziening;
 • 27 vakantiedagen;
 • Loyaliteitsdagen, bij Exact bouw je per jaar één loyaliteitsdag op (dat wil zeggen dat je per volledig jaar in dienst één extra dag verlof ontvangt met een max van 5 extra dagen);
 • 3 CSR dagen, deze dagen kan jij in overleg besteden aan een goed doel naar eigen keuze;
 • Een organisatie die je de ruimte geeft om je ambities waar te maken en waar je kan doorgroeien; 
 • Gedreven en ambitieuze collega’s met oog voor elkaar.

Dit = waarom je niet langer moet wachten
Als iets goed voelt = uitstellen onnodig. Laat ons dus weten waarom jij voor Exact de juiste Product Operations Manager bent. Hoe ga jij bijdragen aan laten groeien van de verschillende disciplines in onze Product Lines?

Dit = onze sollicitatieprocedure
Zien we voldoende raakvlakken? Dan volgt er eerst een telefonische kennismaking met Arthur Fransen, Senior Talent Acquisition Business Partner. De tweede stap is een gesprek met de manager Menno Netten en een senior team member. Vervolgens een laatste gesprek met onze CPO Joep.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Arthur Fransen, Senior Talent Acquisition Business Partner beantwoordt ze met plezier via arthur.fransen@exact.com of via 015-7115000.
Dit = Exact
We zijn leider in de internationale markt voor zakelijke en financiële software. Begonnen in 1984 en nu actief in meer dan 100 landen. Wat ons kenmerkt? We combineren de energie van een startup met de voordelen van een multinational. Met als doel de creatie van de beste bedrijfssoftware met de innovatiefste softwareoplossingen. Daar maken meer dan 500.000 ondernemers en accountants dagelijks dankbaar gebruik van.

Als werkgever nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Omdat we dat belangrijk vinden én er oprecht in geloven. Zo denken we groen bij alles wat we doen. Bijvoorbeeld door papierverbruik te verminderen, digitaal werken te stimuleren en zo min mogelijk per vliegtuig en auto te reizen. Ook steunen we medewerkers die een bijdrage willen leveren aan de (lokale) gemeenschap. En bij Exact staan we voor een omgeving waarin iedereen prettig kan werken, ongeacht nationaliteit, leeftijd, cultuur en religie. We geven mannen en vrouwen gelijke kansen en beloningen.
EN Select your country