Legal Counsel (0,5 FTE)

Professional Job Netherlands, Delft Corporate Functions Netherlands
Exact heeft een sterke ‘buy-and-build strategie’ en verwacht de komende jaren in de Benelux sterk te groeien. In deze steeds veranderende omgeving, is een goede Legal business partner cruciaal. Ben jij een zelfstandige Legal Counsel met een entrepeneurial mindset en op zoek naar een leuke, gevarieerde baan voor 20 uur? Dan zoeken we jou. Bij Exact denk je mee en zie je jouw goede ideeën werkelijkheid worden. En waar je carrière eindigt? Dat heb je zelf in de hand. De doorgroeimogelijkheden zijn ongekend. 1.850 ondernemende collega's gingen je al voor. Doe je mee?

Dit = de baan die jij ambieert
Als Legal Counsel bedien je alle afdelingen binnen Exact (onder meer Sales, Procurement, Customer Support, Marketing, HR). De onderwerpen zijn divers en varieren van de lancering van een nieuw product, tot het onderhandelen van een belangrijk verkoopcontract tot het geven van trainingen aan de business. Kortom, geen enkele dag is hetzelfde. 

Wat ga je doen:
 • Je fungeert als legal sparring partner voor alle afdelingen binnen Exact; in die rol identificeer en – waar nodig – mitigeer je    juridische risico’s.
 • Je werkt in een snel veranderende omgeving met een veelzijdigheid aan onderwerpen.
 • Je bent betrokken bij een breed scala van commerciële contracten; je stelt ze op, beoordeelt ze en onderhandelt ze samen met de business.
 • Je adviseert over tal van rechtsgebieden, waaronder verbintenissenrecht, ondernemingsrecht, IT recht, IP recht en privacy. Daarnaast verzorg je training op deze gebieden.
 • Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het opstellen van standaard juridische documenten en het bijhouden van de juridische knowhow binnen het team en binnen Exact.

Dit = jouw team
Jij sluit je aan bij Legal Affairs, een team dat - naast jou – uit een Legal Director, drie Senior Legal Counsels en een juridische student bestaat. Zij staan bekend om hun kwaliteit en hun team spirit. Hulp vragen als het moet en hulp aanbieden als het kan zit in hun DNA. We kennen weinig vooraf uitgestippelde paden, waardoor je veel ruimte krijgt om je eigen weg te kiezen.
 
Dit = wat je meebrengt
Bij ons mag je jezelf zijn en we ontdekken graag waarin jij je onderscheidt. Voor de functie van Legal Counsel moet je snel kunnen schakelen tussen verschillende zaken en rechtsgebieden. Daarnaast beschik je over een flinke dosis energie, ondernemerschap en overtuigingskracht en vind je het leuk om als de Legal Busines Partner onderdeel te zijn van een team met diverse disciplines. Bovendien breng je mee:
 • 3 - 5 jaar werkervaring, bij voorkeur opgedaan in de advocatuur en het bedrijfsleven
 • Een Master Rechtsgeleerdheid aan een Nederlandse of Belgische universiteit
 • Een oplossingsgerichte aanpak waarbij je met commercieel inzicht de juiste grenzen weet te bewaken 
 • Voldoende praktijkervaring met het verbintenissenrecht; affiniteit met tech en aanverwante rechtsgebieden (IT recht, privacy recht) is een pre
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; Beheersing van het Frans en/of Spaans is een pre
Dit = waarom je niet langer moet wachten
Als iets goed voelt = uitstellen onnodig. Laat ons dus weten waarom jij onze nieuwe Legal Counsel wil worden. Hoe ga jij vanuit legal perspectief, Exact ondersteunen in haar ambitieuze groeidoelstellingen?

Dit = onze sollicitatieprocedure
 • Zien we voldoende raakvlakken? Dan volgt er eerst een telefonische intake met de Talent Acquisition Business Partner. 
 • De tweede stap is een gesprek met de hiring manager en het team.
 • Een assessment/casus kunnen onderdeel van de selectieprocedure.
 • De selectieprocedure duurt gemiddeld twee weken.
Heb je vragen over de vacature of de sollicitatieprocedure? Arthur Fransen, Senior Talent Acquisition Business Partner beantwoordt ze met plezier via arthur.fransen@exact.com of 015-7115377. 
Dit = wat je krijgt
Bij Exact werken we hard. En daar staat wel iets tegenover. De balans tussen inspanning en ontspanning vinden we zeer belangrijk. Zo kun je je, als straks alles weer bij het oude is, in het zweet werken in onze eigen gym. Of een rustmoment pakken aan de koffiebar. Even je hoofd leegmaken en je daarna weer met nieuwe energie op je dagtaken storten. En uiteraard is dat niet alles. Als Legal Counsel kun je, op basis van 20 uur per week, ook rekenen op: 
 • een goed brutomaandsalaris passend bij je kennis en werkervaring.
 • arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • vakantietoeslag van 8%.
 • dertiende maand.
 • reiskostenvergoeding.
 • telefoon van de zaak.
Dit = Exact
We zijn leider in de internationale markt voor zakelijke en financiële software. Begonnen in 1984 en nu actief in meer dan 100 landen. Wat ons kenmerkt? We combineren de energie van een startup met de voordelen van een multinational. Met als doel de creatie van de beste bedrijfssoftware met de innovatiefste softwareoplossingen. Daar maken meer dan 500.000 ondernemers en accountants dagelijks dankbaar gebruik van.

Als werkgever nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Omdat we dat belangrijk vinden én er oprecht in geloven. Zo denken we groen bij alles wat we doen. Bijvoorbeeld door papierverbruik te verminderen, digitaal werken te stimuleren en zo min mogelijk per vliegtuig en auto te reizen. Ook steunen we medewerkers die een bijdrage willen leveren aan de (lokale) gemeenschap. En bij Exact staan we voor een omgeving waarin iedereen prettig kan werken, ongeacht nationaliteit, leeftijd, cultuur en religie. We geven mannen en vrouwen gelijke kansen en beloningen.
 
Interesse in andere uitdagende banen @Exact? Bekijk onze andere vacatures. https://www.exact.com/nl/werken-bij
EN Select your country