Head of Governance, Risk & Compliance

Senior Professional Job Netherlands, Delft Corporate Functions Netherlands
Exact zoekt een Head of Governance, Risk & Compliance (GRC) die Exact helpt om haar risico’s te beheersen en kwaliteit van haar bedrijfsvoering te verbeteren. Bij Exact denk je mee en zie je jouw goede ideeën werkelijkheid worden. En waar je carrière eindigt? Dat heb je zelf in de hand. De doorgroeimogelijkheden zijn ongekend. 1.850 ondernemende collega's gingen je al voor. Doe je mee?

Dit = de baan die jij ambieert
De head of GRC maakt deel uit van het Global Functions managementteam, rapporteert direct aan de CFO van Exact en stuurt een team van risk specialisten aan, waarvan een deel werkzaam is bij onze dochters. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de verdere inrichting van risicomanagement en interne beheersing van geheel Exact, alsook het tonen van de kwaliteit van de diensten aan Exact’s klanten. En dat is nog niet alles. Op jou kunnen we bouwen zodra je als head of GRC:
 • Richting geeft aan het GRC-team en haar medewerkers helpt in hun ontwikkeling;
 • Het risicomanagement proces inricht en de uitvoering door Exact ondersteunt;
 • Top management adviseert over risico’s en zorgdraagt voor voldoende management aandacht om afwijkingen op te lossen;
 • Beleid opzet op gebied van kwaliteit, assurance en informatiebeveiliging en het voldoen aan deze beleidskaders monitort;
 • Zorgdraagt dat de kwaliteit van Exact’s diensten aan haar klanten aangetoond kan worden, via externe assurance (ISAE 3402, ISO27001, ZekerOnline);
 • Informatiebeveiliging binnen Exact adequaat is ingericht.
Dit = jouw team
Jij geeft leiding aan 5 collega’s van het GRC-team dat onderdeel uitmaakt van de Global Functions/Corporate organisatie. Daarnaast stuur je functioneel 6 collega’s aan die werkzaam zijn op het gebied van risicomanagement bij onze dochters. Het GRC-team staat bekend om hun gedrevenheid, vakkundigheid en hun goede samenwerking. Hulp vragen als het moet en hulp aanbieden als het kan zit in hun DNA. We kennen weinig vooraf uitgestippelde paden, waardoor je veel ruimte krijgt om je eigen weg te kiezen.

We werken continu aan verbetering van onze processen om onze organisatie nog beter van dienst te zijn. Denk hierbij aan Robotic Proces Automation en het optimaal gebruiken van data (BI) om onze inzichten te vergroten. Onze professionals in legal, IT, finance, hr en facilities zijn hierbij van onschatbare waarde.

De afdeling Governance, Risk & Compliance staat bekend om haar brede kennis van risicomanagement van alle relevante risico categorieën, haar kennis van de sector alsmede van de Exact organisatie. Dat uit zich vooral in een risico gewogen risicomanagement benadering die stoelt op zowel een relevant risicomanagement raamwerk als ook op relevante kennis en ervaring uit de dagelijkse praktijk. De belangrijkste verantwoordelijkheden van de afdeling zijn:
 • Verder inrichten en monitoren van de uitvoering van risicomanagement processen en raamwerk, waaronder een voor Exact specifiek ontworpen Enterprise Risk Management (ERM) raamwerk.
 • De interne beheersing van de diensten zodanig inrichten, monitoren en verbeteren dat hierover ook extern assurance kan worden gegeven om klanten de kwaliteit van onze diensten te laten zien.
 • Informatiebeveiliging naar een adequaat niveau in te richten.
Dit = wat jouw toekomstige collega zegt
“Het vertrouwen van onze klanten in onze diensten is key voor het succes van Exact. GRC draagt concreet bij aan dit vertrouwen door het continu verbeteren en monitoren van Exact’s risicomanagement processen.” - Joko Tenthof van Noorden, Director Internal Audit.
Dit = wat je meebrengt
Bij ons mag je jezelf zijn en we ontdekken graag waarin jij je onderscheidt. Voor de functie Head of GRC is het belangrijk dat je over een dosis leiderschap beschikt. Daarnaast ben je ook conceptueel & analytisch sterk. Bovendien breng je mee:
 • Minimaal 8 jaar ervaring in risk management of vergelijkbare functies;
 • Kennis van audit, informatiebeveiliging, governance en assurance;
 • Ervaring in aansturing van teams met professionals;
 • Doortastend, standvastig en in staat om samenwerkingsverbanden te creëren;
 • Uitstekende communicatievaardigheden in woord en schift
Dit = wat je krijgt
Bij Exact werken we hard. En daar staat wel iets tegenover. De balans tussen inspanning en ontspanning vinden we zeer belangrijk. Zo kun je je, als straks alles weer bij het oude is, in het zweet werken in onze eigen gym. Of een rustmoment pakken aan de koffiebar. Even je hoofd leegmaken en je daarna weer met nieuwe energie op je taken storten. En uiteraard is dat niet alles. Als Head of GRC kun je, op basis van 40 uur per week, ook rekenen op een:
 • Goede arbeidsvoorwaarden incl een bonus in de vorm van een Persoonlijk Target Inkomen (PTI) van 20% van het maandsalaris
 • 13e maand en vakantietoeslag van 8%
 • Auto van de zaak of bruto mobiliteitsvergoeding.
 • telefoon van de zaak.
 • arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd  
 • 3 CSR (Corporate Social Responsibility) days 
Dit = Exact
We zijn leider in de internationale markt voor zakelijke en financiële software. Begonnen in 1984 en nu actief in meer dan 100 landen. Wat ons kenmerkt? We combineren de energie van een startup met de voordelen van een multinational. Met als doel de creatie van de beste bedrijfssoftware met de innovatiefste softwareoplossingen. Daar maken meer dan 500.000 ondernemers en accountants dagelijks dankbaar gebruik van.

Als werkgever nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Omdat we dat belangrijk vinden én er oprecht in geloven. Zo denken we groen bij alles wat we doen. Bijvoorbeeld door papierverbruik te verminderen, digitaal werken te stimuleren en zo min mogelijk per vliegtuig en auto te reizen. Ook steunen we medewerkers die een bijdrage willen leveren aan de (lokale) gemeenschap. En bij Exact staan we voor een omgeving waarin iedereen prettig kan werken, ongeacht nationaliteit, leeftijd, cultuur en religie. We geven mannen en vrouwen gelijke kansen en beloningen.
Dit = waarom je niet langer moet wachten
Als iets goed voelt = uitstellen onnodig. Laat ons dus weten waarom jij onze nieuwe Head of GRC wil worden. Hoe ga jij ons helpen om onze risico’s te beheersen en de kwaliteit van onze bedrijfsvoering te verbeteren?

Dit = onze sollicitatieprocedure
 • Zien we voldoende raakvlakken? Dan volgt er eerst een telefonische intake met de Talent Acquisition Business Partner. 
 • De tweede stap is een gesprek met onze CFO en Director Audit en als laatste een gesprek met onze CHRO en Director Shared Services and Reporting
 • Een assessment is onderdeel van de selectieprocedure.
 • De selectieprocedure duurt gemiddeld twee weken.
Heb je vragen over de vacature of de sollicitatieprocedure? Arthur Fransen, Senior Talent Acquisition Business Partner beantwoordt ze met plezier via arthur.fransen@exact.com of 015-7115377. 
EN Select your country