Nieuws

Waarom u nú moet beginnen met online boekhouden

Waarom u nú moet beginnen met online boekhouden

Boekhouden, de meeste ondernemers zien het als een noodzakelijk kwaad. Toch behoeft uw administratie de nodige aandacht. Uw cijfers maar half bijhouden gaat niet want dan bent u al snel het overzicht kwijt. Slimme tools besparen u tijd zodat u kunt focussen op datgene waar u goed in bent: ondernemen.

Financieel trainer Femke Hogema vergelijkt boekhouden met tandenpoetsen. Bijna niemand vindt het echt leuk, maar u moet het wel dagelijks doen om niet met nadelige gevolgen te zitten. Als u geen of minder stress wilt hebben, zit er maar één ding op: start met online boekhouden.

De voordelen van online boekhouden:

  1. U bespaart tijd. Als u uw facturen een kwartaal laat liggen, geraakt u ze gegarandeerd kwijt. Als u ze moet zoeken, ordenen en verwerken, kost u dat wel tien keer meer tijd dan wanneer u ze dagelijks invoert in uw boekhoudsysteem.
  2. U behoudt het overzicht. Als u de administratie links laat liggen, is de kans groot dat u bepaalde transacties niet meer begrijpt, ook al kijkt u er een uur naar. En u weet het: time is money. Overzicht helpt u ook om uw btw-aangifte sneller te doen.
  3. Uw kosten dalen, want alles wat uw boekhoudpakket (automatisch) doet, hoeft u niet meer zelf of door uw boekhouder te laten doen.
    Door online boekhouden houdt u behalve voor ondernemen ook nog tijd over voor leuke dingen en hebt u alles onder controle. En uw boekhouder? Die krijgt tijd om te doen waar hij goed in is: u advies verstrekken.

Starten met online boekhouden?

BE Select your country