Nieuws

De toegevoegde waarde van een goede boekhouder

Nu iedereen zelf snel en eenvoudig (online) zijn boekhouding op orde kan zetten via allerhande software, zou u haast denken dat u geen boekhouder of accountant meer nodig hebt. Toch loont het wel degelijk de moeite om een expert in te schakelen voor uw administratie. In deze blog leggen we u uit waarom een goede boekhouder zijn geld dubbel en dik waard is.

Controle

Een boekhouder heeft in de eerste plaats een controlerende taak. Hij of zij kan fouten opsporen in uw boekhouding en heeft veel kennis van subsidie- en belastingregels. Boekhouders kunnen u helpen met advies, zodat u niet vergeet bepaalde aftrekposten te gebruiken zodat u geen subsidies misloopt.

Bijsturing

Een boekhouder is ook iemand die de diepere betekenis in uw cijfers (her)kent. Daardoor kan deze expert u helpen om bij te sturen, bijvoorbeeld als er afwijkingen zijn in omzet en kosten. Dankzij online boekhouden kan uw boekhouder dat veel sneller doen dan vroeger, aangezien u niet meer hoeft te wachten tot de kwartaalcijfers er zijn. Scan & herken software stelt u in staat om facturen eenvoudig te scannen en in te boeken in uw boekhoudsoftware. U hebt daardoor altijd real-time inzicht in de financiële toestand van uw bedrijf. Bijkomend voordeel: de papierhoop stapelt zich niet langer op.

Vertrouwenspersoon en klankbord

De boekhouder is voor veel ondernemers een vertrouwenspersoon. Iemand die inzicht heeft in uw cijfers en u op basis daarvan kan helpen de juiste zakelijke beslissingen te nemen. Een boekhouder of accountant is door zijn kennis een echt klankbord op financieel en fiscaal gebied. Iemand waarmee u van gedachten kunt wisselen over uw te volgen strategie.

Dataspecialist

Boekhouders hebben steeds meer verstand van het optimaliseren van werkprocessen. Een goed gestructureerde workflow helpt om inzicht te krijgen in uw administratie. De Amerikaanse wetenschappers Carl Frey en Michael Osborne hebben de boekhouder op de lijst van beroepen gezet die gaan verdwijnen.

De twee denken dat de techniek hun werk zal overnemen. Maar professor Hinrich Slobbe van Business School Nederland daarentegen, denkt dat er juist toekomst is voor de boekhouder. In zijn adviserende rol kan hij er met slim gebruik van techniek juist aan bijdragen dat u als ondernemer de concurrentie het nakijken geeft. Venice biedt oplossingen die de wereld van accountant en ondernemer makkelijker, completer en waardevoller maakt.

BE Select your country