{{pageLevelVariables}} Exact Insights

BI met Exact Insights
Powered by Qlik

Maak strategische beslissingen op basis van business intelligence

Waarom is een Business Intelligence tool handig?

Bedrijven die business intelligence aan de basis hebben staan van hun strategische beslissingen, doen het beter dan hun concurrenten. Zeker wanneer door het gebruik van een selfservice data analyse tool werknemers zelf aan de slag kunnen gaan met data integreren, visualiseren en analyseren.

Met onze BI tool Exact Insights zet u moeiteloos grote hoeveelheden data om in organisatie brede KPI’s en trends.

Voordelen van business intelligence met Exact Insights

  • Neem de juiste beslissingen, gebaseerd op de actuele situatie
  • Standaard dashboards voor specifieke branches en vakgebieden
  • Maak niet langer rapportages in PowerPoint en bespaar tijd
  • Beschikbaar op elk moment op elk apparaat
  • Maak efficiëntere analyses waarin alle bedrijfsgegevens worden gecombineerd

Hoe business intelligence uw onderneming kan helpen

Wat is BI?

Ondernemingen hebben grote hoeveelheden data, die de basis (zou) moeten vormen van strategische beslissingen. Toch vinden veel bedrijven het lastig om de juiste informatie op het juiste moment boven tafel te krijgen en in te zetten voor krachtige data analyses. Veel data zit ‘verstopt’ in veel verschillende geautomatiseerde systemen, waardoor ze lastig bruikbaar zijn.

Het doel van BI (Business Intelligence) is om aanwezige data te vertalen naar informatie op basis waarvan u uw onderneming stuurt. Kenmerkend voor een BI systeem is data visualisatie en analyse van gegevens uit uw software toepassingen zoals CRM en ERP.

Voordelen van standaard dashboards

Exact Insights wordt geleverd met een aantal standaard dashboards waarmee u snel een eenvoudig aan de slag kunt. Deze standaard dashboards voldoen aan de basisbehoefte voor analyse binnen specifieke branches en vakgebieden. Door slechts een paar aanpassingen te doen, verandert de standaard dashboard in een op maat gemaakte oplossing voor de specifieke behoeftes van uw onderneming. De beschikbare dashboards zijn:
Finance Dashboard, HRM Dashboard, Dashboard voor productie, Dashboard voor groothandel, Inkomend Factuur Register Dashboard, Project Dashboard

Finance dashboard

Het Finance dashboard geeft u direct inzicht in al uw belangrijke cijfers op het gebied van cashflow, liquiditeit, omzet, bruto- en nettorendement. U ziet al uw openstaande crediteuren- en debiteurenbalansen, winst- en verliesrekeningen, en u kunt inzoomen op al uw transacties op iedere balans, in al uw administraties. Een krachtig onderdeel van het Finance dashboard is de ‘wat-als’ analyse. Aan de hand van een aantal variabelen die u opgeeft rekent het systeem een aantal mogelijk scenario’s door. U kunt je data op elke manier opdelen en rangschikken. Zo maakt u maximaal gebruik van de dashboards in uw besluitvormingsproces.


Bekijk de demo omgeving

HRM dashboard

Met Human Resources dashboard geeft u inzicht in al uw belangrijke cijfers op het gebied van personeel en HR-gerelateerde processen. Het geeft u gedetailleerde informatie over de in- en uitstroom van uw personeel, per bedrijfsonderdeel, afdeling, functie, leeftijd etc. Het biedt inzicht in hoe verlofbalansen verdeeld zijn over verschillende afdelingen, en u kunt inzoomen op het ziekteverzuim per afdeling, leeftijd etc. Werkt u met zelfstandigen, dan kunt u ook de relatie tussen de vaste en flexibele schil bekijken. Het HR dashboard levert de HR-analytics waarmee u de volgende stap kunt maken als strategische business partner.


Bekijk de demo omgeving

Dashboard voor productie

Het dashboard voor productiebedrijven levert al uw cijfers over bijvoorbeeld productiekosten, materiaaluitval en productiedoorlooptijden. Het biedt de mogelijkheid deze te analyseren per maakartikel, bewerking of kostensoort. Het levert belangrijk inzicht in de werkelijke productiekosten versus de geplande kosten. Kortom met het productiedashboard heeft u de tool in handen om uw proces verder te verbeteren: sneller en efficiënter produceren.


Bekijk de demo omgeving

Dashboard voor groothandel

Het groothandel dashboard biedt inzicht in al uw belangrijke cijfers op het gebied van voorraden, inkoop- en verkooporders. Met indicatoren voor bijvoorbeeld omloopsnelheid, ‘time-/value in stock’ of ABC-analyses kunt u de logistieke resultaten van uw organisatie monitoren en voorspellen. Integratie met Google Maps geeft u geografisch inzicht in waar uw voorraden of klanten zich bevinden. Verbeter uw forecasting en budgettering en vind eenvoudig nieuwe business mogelijkheden met dit dashboard voor al uw logistieke processen.


Bekijk de demo omgeving

Inkomend Factuur Register Dashboard

Het Inkomend Factuur Register dashboard biedt een overzicht van alle inkoopfacturen en bijbehorende details, plus de totale bedragen per crediteur of grootboekrekening. U kunt ook de status van alle inkoopfacturen of goedkeuringsverzoeken analyseren. Of zoom eenvoudig in op de details van de inkoopfactuur, per budgeteigenaar of per goedkeuringsregister. Optimaliseer het goedkeuringsproces in uw organisatie.


Bekijk de demo omgeving

Project dashboard

Het project dasboard helpt u bij het analyseren van uw projecten per klant, status of type. Het biedt niet alleen actueel inzicht in kosten en realisaties per project of projectmanager, maar ook hoe deze zich verhouden tot het budget of andere projecten van hetzelfde type. Gerealiseerde uren zijn eenvoudig te traceren en tot in detail te analyseren per activiteit, afdeling of project. Dit resulteert in inzichten die u helpen om je processen of individuele projecten te verbeteren. Bovendien krijgt u helder inzicht in de inzetbaarheid van uw medewerkers.


Bekijk de demo omgeving

Self service BI

Binnen veel ondernemingen is er zo veel data beschikbaar uit verschillende systemen, dat het veel tijd en moeite kost om daar de juiste antwoorden op belangrijke strategische vragen uit te halen. Daarnaast regelt vaak de IT-afdeling de analytics in en die mist in veel gevallen de context en geeft IT projecten hogere prioriteit.

Self service analytics biedt iedereen binnen de organisatie inzicht en de mogelijkheid om zelf snel aanpassingen te kunnen maken aan bestaande analyses zonder hiervoor de IT-afdeling in te hoeven schakelen.

Bekijk het webinar Self service analytics

Whitepaper: Big data en datawarehouse

Datawarehouses, business intelligence tools, in- memory databases; in discussies over 'we moeten iets met big data' worden deze termen het al snel ingewikkeld. Toch zijn er voor het gemiddelde mkb-bedrijf nog altijd veel mogelijkheden in het gebruik van big data om van te profiteren.

Download het whitepaper

Klanten over Exact

Gesibois

Gesibois

Het is erg fijn om een oplossing te kunnen vinden voor elke uitdaging die ons pad kruist. We wilden de garantie dat we de oplossing gemakkelijk aan onze eigen behoeften konden aanpassen."
D-ploy

D-ploy

Dankzij Exact kunnen we ons nu meer focussen op de behoeftes van onze klanten.