Product updates E-Servicemanagement

Geschreven door Exact. Gepost in Nieuws

Bij Exact werken we continu aan de ontwikkeling van de oplossingen voor groothandel en productie. Zo blijft u doorlopend profiteren van nóg meer mogelijkheden en daadkracht bij het uitvoeren van uw werkzaamheden. In dit artikel vindt u een aantal van de meest recente ontwikkelingen waar u uw voordeel mee kunt doen.

Nieuw: Planbord weekrooster

In de meest recente versie van Exact Service Management is een compleet nieuw planbord toegevoegd. Naast de al bestaande views is het “planbord weekrooster” toegevoegd. Hierbij worden de engineers op de verticale as getoond en de dagen van de week op de horizontale as. Dit heeft een groot aantal voordelen:

Direct inzicht in de totale weekplanning

De planner heeft in één oogopslag inzicht in de planning van zijn engineers en kan deze eenvoudig aanpassen en nieuwe opdrachten inplannen. De opbouw van het scherm maakt het mogelijk dat op een standaard beeldscherm zeker 20 tot 30 engineers kunnen worden getoond. Ook kunnen de tijdsintervallen worden aangepast en kan u ervoor kiezen weekenden en niet werkuren te verbergen. Tenslotte kan de planner eenvoudig de volgorde aanpassen, of een groep van engineers aanmaken voor direct inzicht.

Eenvoudig plannen met Drag & Drop

Vanuit het planbord kan de planner eenvoudig de planning aanpassen. Met drag & drop kan een ongeplande activiteit worden opgepakt en aan de planning van de monteur worden toegevoegd op de juiste dag en tijd. Ook kan de bestaande planning eenvoudig gewijzigd worden, mochten er wijzigingen noodzakelijk zijn.

Extra informatie eenvoudig toevoegen

Ieder bedrijf is anders en heeft andere wensen over welke informatie belangrijk is. Zo ook bij het plannen van de service opdrachten. In het nieuwe planboard kan meer informatie aan de tooltip worden toegevoegd. U bent vrij om te kiezen welke informatie in de tooltip getoond wordt en het aantal regels in de tooltip is onbeperkt. Denk bijvoorbeeld aan de notities die toegevoegd zijn aan de urenregel. Deze zijn nu direct te zien in de tooltip.

Planboard

Performance

De snelheid van het verversen van het scherm is verbeterd zodat er geen tijd verloren gaat. Daarnaast zijn er verschillende verbeteringen doorgevoerd voor het genereren van preventief onderhoud en voor het genereren van factuurvoorstellen voor service management. Deze zijn ook doorgevoerd in de achtergrondstaken die hiervoor beschikbaar zijn.

Meer flexibiliteit bij het aanpassen van actieve contracten

Vaak is het gewenst om aan een al bestaand en actief servicecontract een nieuwe configuratie toe te voegen. Dit is vanaf release 256 sterk verbeterd. Ook wanneer het contract de status ‘actief’ heeft, is het nu mogelijk om een configuratie toe te voegen. Dit terwijl er al serviceorders lopen voor andere configuraties binnen ditzelfde contract.Ook is het mogelijk gemaakt om de velden Uw referentie en Factuurregel opmerking in de sectie Servicefacturatie te bewerken, als de status van het contract 'Actief' is.

Contact

Wilt u meer weten over deze nieuwe functionaliteiten of andere updates op het gebied van Service Management, raadpleeg dan onderstaande documentatie.

Nederlands:

Engels