Vijf redenen om over te stappen naar de private cloud

Geschreven door Michiel Beek. Gepost in Biz box

De zakelijke cloudadoptie bleef lange tijd flink achter bij het enthousiasme dat we privé hebben voor diensten als Spotify, Netflix, Gmail en Dropbox. Toch is zakelijk cloud gebruik de laatste jaren in opkomst. Voor wie nog niet overtuigd is, zetten we 5 voordelen op een rijtje.

Het Amerikaanse RightScale deed een wereldwijd cloud onderzoek, waarbij 59% van de MKB’ers die zij spraken cloud diensten zei te gebruiken. Nog eens 34% was zich aan het oriënteren of bezig met de eerste tests en slechts 7% toonde helemaal geen interesse of plannen om zakelijk cloud diensten te gaan gebruiken.

Uit het onderzoek blijkt dat er nog altijd een aantal onterechte vooroordelen bestaan tegen zakelijke clouddiensten. Beginnende cloud gebruikers vrezen voor beveiligingsissues en problemen bij de overstap, terwijl de meer ervaren bedrijven aangeven dat dit helemaal niet zo’n grote rol speelt.

Speciaal voor alle twijfelaars zetten we daarom nog eens vijf redenen op een rij om met uw bedrijfssoftware over te stappen naar de private cloud:

1. Private cloud is veilig

Cyber security, en dan vooral het gebrek daaraan, krijgt veel media aandacht. Doordat steeds meer systemen en apparaten aan elkaar én aan het internet zijn gekoppeld, hebben hacks en virusaanvallen meer impact. Wie zijn systemen op zijn eigen server heeft draaien, moet ervoor zorgen dat hij ook de kennis in huis heeft om die servers continue up-to-date te houden. Door je bedrijfssoftware als private cloud dienst af te nemen, besteedt u die zorg uit. Voor cloud aanbieders is security niet iets wat ze erbij doen, maar behoort security tot hun core business. Lees hier meer over hoe veilig de private cloud is.

2. Private cloud biedt gemak

Wie overstapt naar private cloud heeft altijd en overal toegang tot zijn informatie en applicaties. Vanaf uw laptop, tablet of uw smartphone. Waar dan ook ter wereld. Geen lokale software meer, geen gebruikers die vergeten om updates te installeren. Al uw mensen beschikken altijd over de laatste versie en altijd over kloppende informatie. Het mooiste is: dit gebeurt allemaal zonder dat u er zelf omkijken naar hebt.

3. Private cloud biedt flexibiliteit

Uw bedrijf groeit. Of krimpt. Of slaat een andere richting in. In ieder geval verandert het voortdurend. Door over te stappen naar private cloud business software bent u in staat om te reageren op veranderingen in uw bedrijf. U schakelt heel eenvoudig gebruikers op of af en gebruikt én betaalt dus alleen wat u nodig heeft. Niet meer en niet minder.

4. Private cloud rekent af met onvoorziene kosten

Voor bedrijfssoftware in de private cloud betaalt u een vast maandelijks bedrag. Dit maakt de kosten transparant en voorspelbaar in vergelijking met het gebruik van uw eigen server, waarbij uw totale kosten ook nog serveronderhoud, licentiekosten en aanvullende services bevatten. En niet te vergeten: alle uren die hieraan opgaan. Vergelijk het met het (private) leasen van een auto: doordat álle kosten, ook de onvoorziene, zijn verwerkt in uw vaste maandbedrag, komt u nooit voor verrassingen te staan.

5. Private cloud biedt maximale prestaties

Exact werkt voor alle private cloud oplossingen samen met Parentix, dat is aangesloten bij de Dutch Hosting Provider Association (DHPA). Ons datacenter is ingericht volgens de allerlaatste standaarden en wordt beheerd door experts op het gebied van security en infrastructuur. Dit zorgt voor de kwaliteit en continuïteit die nodig zijn om zonder gedoe gebruik te maken van uw software – in veel gevallen sneller dan u op dit moment gewend bent.


Private cloud factsheet

Private cloud

Private cloud van Exact staat voor veiligheid en gemak. Log in op uw vertrouwde Exact omgeving, waar u ook bent. Wilt u meer weten over Exact Private Cloud?

Download de factsheet »