Zo kiest u het juiste ERP systeem voor uw internationale bedrijf

Geschreven door Djimmy Zeijpveld. Gepost in Biz box

Voor een internationaal bedrijf is het kiezen van de juiste IT-systemen niet eenvoudig. Er zijn veel variabelen om rekening mee te houden. Juist door die complexiteit en de impact die zo’n systeem op uw organisatie heeft, moet u niet over één nacht ijs gaan. Dit is waar u op moet letten.

Het is een behoorlijke uitdaging om de juiste balans te vinden tussen kosten, implementatietijd en functionaliteit. Om dit goed aan te pakken is het belangrijk om een gedetailleerd overzicht te hebben van de bedrijfsprocessen die u wilt ondersteunen, inclusief heldere prioriteiten.

Direct klaar voor gebruik

In veel gevallen zal de juiste balans tussen kosten en functionaliteit leiden tot een out-of-the-box oplossing. Dit is bedrijfssoftware die min of meer klaar is voor gebruik zonder dat al te veel maatwerk nodig is.

Deze software is vaak modulair van aard waardoor hij systematisch uitgebreid kan worden. De gestandaardiseerde functionaliteiten worden met minimale tijd en moeite uitgerold en zijn volledig met elkaar te integreren. Hierdoor heeft u geen last van de problemen die samenhangen met het goed met elkaar te ‘laten praten’ van de aparte oplossingen. Met alle informatie in één systeem vermindert u de kans op fouten en verhoogt de effectiviteit van rapportages. Zónder dat u externe experts nodig heeft om gegevens uit verschillende systemen te verzamelen en te analyseren.

Als u onderscheid wilt maken tussen leveranciers, let dan goed op hun mogelijkheid om al uw internationale locaties aan te schakelen. Kijk naar welke ondersteuning ze bieden op het gebied van lokale wetgeving, meerdere talen in de interface, hulpdocumenten en het omgaan met brongegevens voor internationale bankzaken of belastingen.

Zoek een partner, niet alleen een leverancier

Bedenk bij de selectie van een ERP systeem van tevoren goed welke concrete situaties kunnen ontstaan en onderzoek hoe uw beoogde leverancier daarmee om zou gaan.

Hoe onderzoeken zij de potentiële oplossingen? Denken ze samen met u mee, of vanuit zichzelf? Zijn ze aanwezig in het gebied waar u zaken doet, of krijgt u lokaal te maken met een partnernetwerk? Wat betekent dat wanneer u hulp nodig hebt? Wie doet de implementatie en de opvolging? Wordt dat centraal of lokaal gedaan? Heeft u een directe contactpersoon? Kan diegene snel en effectief beslissen of wacht u constant op antwoorden?

Denk breder dan transacties

Uw organisatie kent veel meer processen dan transacties als orders, facturen en betalingen. Denk bijvoorbeeld aan CRM, HR, document management, projectondersteuning en service management.

Door speciale systemen te hebben voor deze activiteiten worden ook gegevens gegenereerd die nuttig kunnen zijn voor controle en integratie met back office processen. Dat geeft extra diepte aan de overzichten van uw bedrijf, beter inzicht in klantactiviteiten, nauwkeurige monitoring van processen die niet gerelateerd zijn aan transacties, en effectievere informatie-uitwisseling tussen alle betrokkenen: klanten, partners, leveranciers en medewerkers.

Al uw locaties op hetzelfde systeem

Een goede interactie tussen alle gegevens door de hele organisatie geeft u controle en inzicht dat echte besparingen in tijd en kosten kan opleveren. Dit is zeker ook wanneer u nieuwe buitenlandse vestigingen toevoegt. Het is immers essentieel dat die aangesloten zijn bij de rest van het bedrijf. Dit helpt om fouten en vertragingen te minimaliseren.

Exact voor Internationaal zakendoen

Benieuwd hoe Exact u kan helpen aan internationaal succes?


Download de brochure Exact voor Internationaal zakendoen