Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van de laatste nieuwsberichten van Exact en onze oplossingen.

Iedere euro die je hier bespaart, is pure winst

Geschreven door Edward Burgers. Gepost in Biz box

Veel organisaties laten mogelijkheden liggen om fors te besparen op hun inkoop, vertelt Edward Burgers, Head of Global Procurement bij Exact. “Bedrijven die hun Purchase to Pay-processen (P2P) structureren, kunnen procenten bij hun winst optellen. En als je de besparing steekt in een goed inkoopteam, verdien je dubbel.”

Statement met betrekking tot security en GDPR

Geschreven door Exact. Gepost in Nieuws

Veiligheid van informatie en privacy zijn onze belangrijkste assets. Het is in ons grootste belang dat je vertrouwen hebt in hoe wij met jouw financiële informatie en persoonsgegevens omgaan. Dat kan alleen als onze software goed en veilig werkt, onze interne processen en beleid kloppen en als onze medewerkers op de juiste manier omgaan met jouw (bedrijfs) gegevens. Hier werken we continu aan.

Is de CFO de zonnekoning van de 21ste eeuw?

Geschreven door Robêrt de Gier. Gepost in Biz box

De afgelopen decennia is de CFO rol sterk veranderd. Waren er 50 jaar geleden nog nauwelijks CFO’s in ondernemingen te vinden, anno nu krijgt hij een steeds groter wordende set aan verantwoordelijkheden. Stevenen we af op een toekomst waarin de CFO de rol van zonnekoning op zich neemt? Of ligt voor hem het einde der tijden op de loer?

Projectmanagementoplossing? Let op 6 cruciale punten!

Geschreven door Gijs Rosengarten. Gepost in Nieuws

Voor dienstverleners is het van levensbelang om de voortgang van een project strak te managen. Met elk project loopt u tenslotte risico. Maar vaak staan de projecten volledig op zichzelf in de organisatie. Informatie over het project is niet beschikbaar buiten de laptop of het hoofd van de projectmanager. Het is dus zaak de informatie goed inzichtelijk te maken. Bijvoorbeeld met een projectmanagementoplossing. Maar waar moet u eigenlijk op letten bij zo’n oplossing? Hierbij zet ik voor u zes zaken op een rij die cruciaal zijn bij de keuze voor een projectmanagementoplossing voor uw organisatie:

Opposites attract: de gelukkige relatie tussen HR en Finance

Geschreven door Robêrt de Gier. Gepost in Biz box

Wie kent het klassieke voorbeeld niet: Vraag HR en finance om een lijst op te stellen van personeelsleden en u krijgt zeker weten twee versies die niet op elkaar aansluiten. Waar finance praat over fte’s en kosten, heeft HR het over headcount en zo raken we regelmatig ‘lost in translation’. Maar wordt het niet eens tijd om wat vaker de krachten te gaan bundelen?

No hands accounting is een reis, geen bestemming

Geschreven door De redactie. Gepost in Biz box

Verregaande digitalisering is de nieuwe standaard in finance. Slimme, volledig geautomatiseerde processen elimineren handmatige transacties en complexe spreadsheets. No hands accounting, zoals het bij Exact heet. Onno Krap, CFO van Exact, en Kevin Mottard, manager van de CFO community bij Alex van Groningen, vertellen hoe digitalisering bedrijven ingrijpend verandert.

De 5 uitdagingen voor elke zakelijke dienstverlener

Geschreven door Michiel Bos. Gepost in Nieuws

De zakelijke dienstverlening staat ondanks de beter draaiende economie nog steeds onder druk. Het is een projecten business. Maar wat die projecten zijn en hoe ze moeten lopen, daar verschillen de meningen nog wel eens over. Klanten verwachten steeds meer flexibiliteit, samenwerking en transparantie. En dan moet de organisatie zelf ook nog een beetje lekker lopen. Maar dat wordt nog wel eens over het hoofd gezien.