Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van de laatste nieuwsberichten van Exact en onze oplossingen.

Robotisering en automatisering op de werkvloer – HR in de lead

Geschreven door De redactie. Gepost in Biz box

Voor veel ondernemingen beginnen de technologische innovaties realiteit te worden. Ze worden gedwongen om continu scherp te zijn op interne en externe ontwikkelingen en daarbij continu de afweging te maken op welke ontwikkelingen ingespeeld dan wel geanticipeerd moet worden. Die veranderingsnoodzaak gaat grote druk leggen op bedrijven. Hoe kunt u als HR hierop anticiperen?

Zo kiest u het juiste ERP systeem voor uw internationale bedrijf

Geschreven door Djimmy Zeijpveld. Gepost in Biz box

Voor een internationaal bedrijf is het kiezen van de juiste IT-systemen niet eenvoudig. Er zijn veel variabelen om rekening mee te houden. Juist door die complexiteit en de impact die zo’n systeem op uw organisatie heeft, moet u niet over één nacht ijs gaan. Dit is waar u op moet letten.

De General Data Protection Regulation (GDPR) – wat betekent dit voor uw bedrijf?

Geschreven door Exact. Gepost in Biz box

Digitalisering verandert de wereld in een razendsnel tempo. Aan de ene kant maakt het veel zaken eenvoudiger. Aan de andere kant brengen al die data ook de nodige risico's met zich mee, met name op het gebied van privacy. Dit is dan ook een belangrijk punt voor de Europese Unie en daarom hebben ze de General Data Protection Regulation (GDPR) opgesteld, een regeling die ook veel middelgrote bedrijven raakt.

Iedere euro die u hier bespaart, is pure winst

Geschreven door Edward Burgers. Gepost in Biz box

Veel organisaties laten mogelijkheden liggen om fors te besparen op hun inkoop, vertelt Edward Burgers, Head of Global Procurement bij Exact. “Bedrijven die hun Purchase to Pay-processen (P2P) structureren, kunnen procenten bij hun winst optellen. En als u de besparing steekt in een goed inkoopteam, verdient u dubbel.”

De toekomst van de werkende mens

Gepost in Nieuws

De razendsnelle ontwikkeling van computers en robots zal de arbeidsmarkt totaal veranderen. Dat biedt kansen, ook voor ondernemers, zegt Marjolein ten Hoonte van Randstad. “Het gaat om verbeeldingskracht en de vertaling naar je eigen bedrijf.”

Social media op de productievloer

Geschreven door Auke Hylarides. Gepost in Biz box

Er wordt elke dag heel wat gecommuniceerd binnen uw bedrijf. Via email, WhatsApp, Slack en talloze andere platformen staan collega’s informeel met elkaar in contact. Lekker makkelijk en snel allemaal, maar is het ook slim? Wat gebeurt er met alle informatie die via die verschillende kanalen heen en weer gaat?

Slechts helft van financiële professionals vertrouwt eigen bedrijfscijfers

Geschreven door De redactie. Gepost in Nieuws

Als we kijken naar de lijst van functies die door technologische innovatie onder druk worden gezet, is één bepaalde hoogopgeleide discipline sterk aanwezig: finance. Strikte regels, gestandaardiseerde data en rapportages zijn inmiddels vrij eenvoudig te standaardiseren. Toch blijkt slechts 56 % van de ondernemingen op dit moment gebruik te maken van software voor hun financiële administratie*. Maakt het gebrek van het inzetten van deze technologie in de financiële functie ondernemingen onnodig kwetsbaar ten opzichte van de grote reuzen als Amazon en Google en concurrentie van onze noorderburen?

CFO in de driver’s seat – van rem naar gaspedaal

Geschreven door Robêrt de Gier. Gepost in Biz box

Wat krijgt u wanneer innovatieve en disruptieve ideeën op het pad komen van de penny-pinchers van finance in een onderneming? Zou u het de business vragen, dan denk ik niet dat we er uitkomen als katalysatoren van innovatie. We beschouwen onszelf steeds meer als strategisch adviseur van de business maar hoe kunnen we die rol goed oppakken als we van nature makkelijker in risico’s denken dan in kansen? Hoe creëren we een comfortabele positie wanneer het aankomt op innovatie? Houd u de deur dicht of stapt u op het gaspedaal?

Opposites attract: de gelukkige relatie tussen HR en Finance

Geschreven door Robêrt de Gier. Gepost in Biz box

Wie kent het klassieke voorbeeld niet: Vraag HR en finance om een lijst op te stellen van personeelsleden en u krijgt zeker weten twee versies die niet op elkaar aansluiten. Waar finance praat over fte’s en kosten, heeft HR het over headcount en zo raken we regelmatig ‘lost in translation’. Maar wordt het niet eens tijd om wat vaker de krachten te gaan bundelen?