Exact Winter'21 Release
COME SEE WHAT'S NEW

Een nieuw jaar vol nieuwe mogelijkheden. Wat uw ambities en uitdagingen voor dit jaar ook zijn, Exact ondersteunt u en beweegt flexibel met u mee. Daarom innoveren we continu. Bij de Winter’21 Release hebben we binnen onze verschillende oplossingen weer heel wat innovaties doorgevoerd. Zo houdt u grip op uw cijfers en maakt u de juiste keuzes. Nu en in de toekomst.

Ontdek de innovaties binnen uw oplossing.

Efficiënter werken en nog meer gemak

Inzicht in uw processen, automatiseringen, nieuwe koppelingen en fouten minimaliseren. Het leidt allemaal tot efficiënter werken, meer gemak en grip op uw cijfers. De innovaties uit de Winter’21 Release dragen hieraan bij. Zo bent u klaar voor de toekomst en maakt u uw ambities waar.

Boekhouden

Mollie-betalingen automatisch verwerkt

Het is vanaf nu in controlled release mogelijk om de betalingen die u ontvangt via de Mollie-betaallink (Bancontact) direct te verwerken en af te vinken. U plaatst gemakkelijk een betaallink op uw facturen en de betalingen worden verwerkt zodra u ze ontvangt. Hiermee maken wij de cirkel rond. Deze feature is naar verwachting in het 2e kwartaal van 2021 algemeen beschikbaar.

Based on your idea
Default attachment with e-mail

Boekhouden

Eenvoudig standaardbijlagen toevoegen

Naar aanleiding van jullie feedback is het vanaf nu mogelijk om bijlagen toe te toevoegen als u via de e-mail offertes, verkooporders en facturen verstuurt. Dit idee was zowel bij de algemene Exact-gebruikers als de gebruikers van onze sectoroplossingen zeer populair. De functionaliteit is nu dan ook beschikbaar voor alle Exact-gebruikers.

Based on your idea
‘Uw referentie’ beschikbaar in het overzicht van verkoopboekingen

Boekhouden

‘Uw referentie’ beschikbaar in het overzicht van verkoopboekingen

In het overzicht verkoopboekingen kunt u nu ook de kolom ‘Uw referentie’ toevoegen.

Based on your idea
Betalingsconditie en betaalmethode toegevoegd inclusief filters

Boekhouden

Betalingsvoorwaarden en betaalmethode toegevoegd inclusief filters

In de openstaande posten kunt u nu twee nieuwe kolommen met de betaalmethode en betalingsvoorwaarden toevoegen. Ook de mogelijkheid om te filteren op die waarden werd nu toegevoegd.

Based on your idea
Eenvoudig standaard bijlagen toevoegen

Boekhouden

Automatische boekingen makkelijk per contact ingeschakeld

Onze scanservice werd nog slimmer. Op basis van de gemaakte scans maken we nu automatisch boekingen aan. U bepaalt zelf bij welke klanten en leveranciers u die werkwijze wilt toepassen. En nu we toch bezig waren, hebben we ook de werking nog makkelijker en duidelijker gemaakt!

Accountancy

Verkoopfacturen in Mijn[Kantoor] sterk verbeterd

Laat uw klanten voortaan zelf eenvoudig eigen facturen en herinneringen versturen. De gerelateerde verkoopboekingen komen uiteraard meteen in de administratie terecht die zo meteen up to date is. Dat levert uw kantoor tijdwinst én tevreden klanten op en u vermijdt piekmomenten in kwartaalmaanden.

Sterk verbeterd zijn artikelbeheer door de Mijn[Kantoor]-gebruiker zelf, diverse updates qua look & feel en de gebruiksvriendelijkheid, bv. het invoeren en afdrukken van de factuuromschrijving. Binnenkort komt ook de directe betaling via Mollie-link (Bancontact) beschikbaar.

Based on your idea
Direct inzicht in je optimale gebruik

Accountancy

Direct inzicht in uw optimale gebruik

Zie voortaan direct of u al optimaal gebruik maakt van Exact voor Accountancy. In het menu staat een score die toont in welke mate u al gebruik maakt van beschikbare functionaliteiten. Met de vernieuwde ‘Aan de slag’-pagina kunt u daar direct werk van maken, want vaak valt er nog veel meer uit uw systeem te halen. Zo wordt het opzetten van een nieuwe administratie of het verder optimaliseren van het gebruik een stuk gemakkelijker voor iedereen.

Business software

App center

Begrenzing API-verbruik

Een API maakt communicatie en de uitwisseling van gegevens mogelijk tussen verschillende applicaties. Dagelijks verwerkt Exact meer dan 20 miljoen API-verzoeken en wij schalen dit automatisch op als er meer vraag is. Om de stabiliteit en efficiëntie te waarborgen, zal suboptimaal of excessief API gebruik verder worden begrensd. Let op, dit kan gevolgen hebben voor de koppelingen die u nu gebruikt.

Nieuwe apps beschikbaar in het Exact Online App Center

App center

Nieuwe apps beschikbaar in het Exact App Center

Er zijn 4 nieuwe connected apps toegevoegd aan het Exact App Center: Sofisk, vPlan, Officient en Exact bouw7 kunnen nu ook rechtstreeks gekoppeld worden met Exact. Kijk voor meer informatie in het Exact App Center.

Ontvangstdatum nu zichtbaar in (statusoverzicht) Verkooporders

Productie | Handel

Ontvangstdatum nu zichtbaar in (statusoverzicht) Bestellingen

Het is vanaf nu mogelijk om de kolom Ontvangstdatum toe te voegen aan uw Bestellingen en op de pagina Statusoverzicht | Bestellingen. Zo kunt u gemakkelijk uw bestelregels bijwerken met de juiste ontvangstdatum nadat de leverancier de bestelling heeft bevestigd. Deze functie is beschikbaar voor de Premium-editie van Exact voor Handel en Productie

Based on your idea
Filter op een combinatie van opslaglocaties bij je voorraadtelling

Productie | Handel

Filter op een combinatie van opslaglocaties bij uw voorraadtelling

Met deze vernieuwde functie selecteert u meerdere locaties als u een voorraadtelling wilt aanmaken. Tot nu kon er slechts een per een worden gefilterd. Met deze optie wordt de ‘Zoeken’-filter van Premium ook voor Advanced-gebruikers beschikbaar. Zo kunt u met de zoekfunctie zoeken op ‘Gangpad A’ waarmee de filter de items toont van alle 100 locaties binnen dat gangpad.

Based on your idea
Voorraadafwijkingen vastleggen en eenvoudig importeren in Exact Online

Productie | Handel

Voorraadafwijkingen vastleggen en eenvoudig importeren in Exact

U kunt vanaf nu wijzigingen en totalen van een manuele voorraadtelling vastleggen in CSV of Microsoft Excel en dat bestand vervolgens importeren in Exact. Doordat u het nieuwe aantal op die manier vastlegt, kunt u ondertussen verder gaan met andere werkzaamheden en de nodige wijzigingen later doorvoeren.

Based on your idea
Prijslijst APIs sterk verbeterd

Productie | Handel

Prijslijst API sterk verbeterd

Gebaseerd op de ideeën in de Support Portal is onze Prijslijst API sterk verbeterd. Tot nu stuurde de API veel data tegelijkertijd terug over verschillende segmenten. Maar de vernieuwde API voorkomt dat u meerdere calls moet maken om data uit een specifiek segment op te halen.

Based on your idea
Serienummers in één keer aanmaken en toewijzen

Productie | Handel

Serienummers in één keer aanmaken en toewijzen

Bij het gereedmelden van een werkorder in Exact voor Productie heeft u vanaf nu de optie om automatisch serienummers aan te maken. Deze optie is ook beschikbaar bij het ontvangen van bijproducten of het uitgeven van materiaal aan een order. Handig wanneer u in één keer een groot aantal opvolgende serienummers moet toekennen aan ontvangen producten.

Based on your idea

Exact bouw7

Exact bouw7 ondersteunt nu meerdere administraties

Het is nu mogelijk om meerdere administraties te koppelen aan uw Exact bouw7-omgeving. Zo koppelt u heel eenvoudig uw hele organisatie aan de project- en financiële administratie.

Based on your idea

Bekijk alle innovaties van Exact Online

Bekijk hier het volledige overzicht.

Klaar voor de toekomst

Beter inzicht, efficiënter werken en meer gebruikersgemak. Ook in deze Release hebben we opnieuw innovaties doorgevoerd die u hierin optimaal ondersteunen. Zo houdt u grip op uw cijfers en bent u klaar voor de toekomst.

Exact Globe Plus

Globe+

Exact Globe+: Eerste klanten zijn van start en dit kost het (niet)

Afgelopen november werd de vernieuwde software Exact Globe+ aangekondigd, die voortbouwde op Exact Globe. De software is gebruiksvriendelijker, technologisch volledig vernieuwd en klaar voor toekomstige innovaties. Inmiddels werken de eerste klanten binnen een controlled release met de nieuwe versie. De komende maanden wordt de groep gebruikers stapsgewijs uitgebreid met bedrijven die meer functionaliteiten binnen Globe+ gaan gebruiken.

De standaard software van Exact Globe+ wordt gratis ter beschikking gesteld aan Exact Globe en Exact Business Software-klanten met een geldige onderhoudsovereenkomst of subscription licentie. In het geval van maatwerk en eventuele consultancydiensten zijn daaraan wel kosten verbonden.

Nieuwe mogelijkheden in de Exact Synergy app

Synergy

Nieuwe mogelijkheden in de Exact Synergy-app

Na de lancering van de nieuwe Exact Synergy-app afgelopen herfst is het tijd om de volgende stappen te zetten. Zo werden de functionaliteit van ESS en CRM volledig opgenomen in de app en kregen ze een laatste update in december.

Deze winter werd de Hour Entry-app geactualiseerd: de bekende functionaliteit kreeg enkele verbeteringen en de nieuwe 5.0 user interface. Daarnaast introduceren wij de Field Service H-app in de nieuwe 5.0 user interface. Die combineert de bestaande functionaliteit van de Field Service en de Field Service Q-app.

Met deze update, in combinatie met Exact Synergy PU266, kunt u de functionaliteit die in de app beschikbaar is voor uw medewerkers volledig beheren via de instellingen in Synergy. Zo werkt u met één app voor verschillende doeleinden binnen uw organisatie. Ook onderweg.

Globe

Globe

Goed voorbereid van start in 2021 met de laatste lokalisatie-functies

2020 was een bewogen jaar vol veranderingen in lokale wet- en regelgevingen. Dat kwam niet alleen door de trend van digitalisering maar ook door maatregelen om organisaties wat ademruimte te geven in tijden van crisis. Een bewogen jaar of niet, er is altijd één zekerheid: eindejaarswijzigingen. Met deze release voerden we diverse wijzigingen door voor o.a. Nederland, Duitsland, Polen, Portugal en Spanje. Zo gaat u goed voorbereid van start in 2021.

Serienummers registreren bij levering in Exact WMS

Globe

Serienummers registreren bij levering in Exact WMS

Met Exact Warehouse Management (Exact WMS) digitaliseert u de logistieke processen in uw magazijn via barcodescanning. Nu voegden wij in deze oplossing een nieuwe manier toe voor het vastleggen van serienummers.

Veel bedrijven willen de serienummers enkel registeren tijdens het uitleveren van de goederen en niet bij binnenkomst in het magazijn.

Met de nieuwe manier registreert u alleen nog de serienummers wanneer de goederen vertrekken naar de klant. Dit scheelt veel in administratie en tijd én het versnelt het proces.

Deze functionaliteit is nu in Controlled Release beschikbaar. Wilt u ermee aan de slag? Stuur dan een email naar productreadiness@exact.com.

Consolidatie

Consolidatie

Meer gebruikersgemak met Exact Consolidatie

De nieuwste versie van Exact Consolidatie biedt u nog meer gebruikersgemak. Zo is het vanaf nu mogelijk om geïmporteerde data op te splitsen waardoor rapporteringseenheden afzonderlijk kunnen worden bijgewerkt. Dit levert enorm veel tijdwinst op. Daarnaast heeft u meer controle op audit trails met de mogelijkheid om op gedetailleerd niveau rechten toe te kennen. Tot slot zijn er diverse verbeteringen en nieuwe functies beschikbaar in het Group Report.

Insights

Insights

Exact Insights – Krijg nog sneller inzicht in de data

In de laatste versie van Exact Insights worden een aantal nieuwe functies geïntroduceerd om sneller inzicht te krijgen in uw gegevens.

Purchase to Pay

Purchase to Pay

Nieuwe mogelijkheden in Purchase to Pay

In de laatste versie van Purchase to Pay werden verschillende verbeteringen in de factuur- en budgetmodule doorgevoerd. Verder is er niet langer een manuele actie nodig om af te rekenen met Overschrijving met Gestructureerde Mededeling (OGM).

Expense Management

Expense Management

Nu nog makkelijker onkostennota’s indienen met Exact Expense Management

In de laatste versie van Exact Expense Management wordt het nog makkelijker om onkostennota’s in te dienen via de app. De datum, btw en het bedrag worden automatisch ingelezen in de aangifte van onkostennota’s. Bovendien werd het goedkeuringsproces verder vereenvoudigd en is er een dashboard toegevoegd waarin alle openstaande taken zichtbaar zijn.

Exact Seasonal Releases

De wereld verandert snel, dus Exact verandert mee. In de lente, herfst en winter brengen we u op de hoogte van de nieuwste innovaties en ontwikkelingen in onze producten, zodat u altijd het maximale uit uw Exact software kunt halen.

BE Select your country