Business software

EXACT
WINTER'19
RELEASE
FIND OUT WHAT'S NEW

Business software

Top updates

Video’s of our top updates

Exact Software is always developing, in order to best service our customers. Below you’ll find the latest innovations in Exact Synergy, Exact Globe and Exact Online. Welcome to the Winter ’19 Release!

Read about our innovations in Dutch.

Exact Purchase to Pay

Exact Globe & Financials 

Exact Purchase to Pay

Exact Purchase to Pay stelt u in staat om financiële en inkoopprocessen volledig met elkaar te integreren. Exact Purchase to Pay biedt controle over het volledige aankoopproces tot en met de betaling in een standaardoplossing in de cloud. Exact Purchase to Pay is volledig te integreren met Exact Globe en Exact Financials, inclusief workflow-functionaliteit om aanvragen en facturen te accorderen.

Expense management  

Bespaar je 75% op uw declaratieproces

Door de uitbreiding met SRXP’s expense-management-mogelijkheden kunnen klanten alle declaratiedata met één klik op de knop exporteren naar Exact. Hierdoor bespaart u 75% op het declaratieproces.

Business software

Exact Online

We trappen het nieuwe jaar af met de Winter ’19 Release. Software van Exact is constant in beweging, zodat we u altijd optimaal kunnen ondersteunen. Bekijk hier de belangrijkste innovaties in Exact Online.

Bekijk hier een volledig overzicht van de verbeteringen in Exact Online.

Automatisch afboeken van deelbetalingen

Betalen uw klanten niet altijd het volledige openstaande bedrag in één keer? Nu is het in Exact Online mogelijk om een deelbetaling automatisch af te letteren en het restant open te laten staan als openstaande post. In combinatie met de nieuwe functie ‘automatisch afboeken’, kunt u kleine betalingsverschillen eenvoudig laten afboeken.

Verstuur e-mails vanuit meerdere adressen

Berichten via Exact Online vanuit meerdere e-mailadressen versturen gaat nu makkelijk. Stel eenmalig een lijst van e-mailadressen samen. Selecteer het juiste e-mailadres als u een mail verstuurt vanuit bijvoorbeeld de afdeling Verkoop of Logistiek.

Voeg QR-codes toe aan documenten

Exact Online voor Handel ondersteunt nu QR-codes in de lay-out van alle documenten. 2D QR-codes en DataMatrix-etiketten zijn veel gebruikte gegevensdragers in de logistiek en industrie, omdat ze veel informatie kunnen bevatten in een relatief klein, gedrukt gebied.

Automatisch genereren van serie/ batchnummers bij ontvangst

Krijgt u bestellingen binnen zonder serie- en batchnummers? Dan genereert u deze nu automatisch in Exact Online Handel (Advanced & Premium) en Productie (alle versies). U hoeft daardoor niet handmatig een serie- of batchnummer van elk product afzonderlijk te genereren.

Kredietlimietcheck pop-up bij orderinvoer

U kunt per klant een kredietlimietcheck instellen. Die check verschijnt als pop-up bij een orderinvoer. Zo ziet u direct of het al dan niet verstandig is om de order aan te nemen. U kunt per klant en per administratie bepalen of de pop-up verschijnt.

Leverdatum aanpassen in inkooporder

Heeft u een order van veel artikelen met afzonderlijke leverdata en wilt u de leverdatum van alle orderdata gelijk maken? Dat kan nu als u de leverdatum in de orderheader aanpast. Zo krijgt uw klant al zijn bestellingen op 1 dag en heeft u er geen extra administratief werk aan.

Inzicht in medewerkers en werkstations

Inzicht in lopende werkzaamheden op de werkvloer krijgt u met het dashboard voor de productiemanager als uitbreiding voor Smart Shop Floor. U weet dan wie aan het werk is, waarmee, op welk werkstation en wat de voortgang is. 

Overzichtelijke productiecockpit

De standaard productiecockpit is vanaf deze release veel overzichtelijker. In één oogopslag ziet u hoe uw bedrijf ervoor staat.

Nieuwe velden voor lay-out inkooporder

Op veler verzoek hebben we een aantal nieuwe velden beschikbaar gemaakt in Exact Online voor Handel. Onder meer in de orderregel, het item en land van herkomst.

Leverdatum op basis van inkooplevertijd

Bestelt u goederen in Exact Online voor Handel en Productie, dan bepaalt de ontvangstdatum van een inkooporderitem nu de inkooplevertijd. Voorbeeld: u bestelt op 2 oktober een item met een levertijd van 3 dagen. De ontvangstdatum van deze inkooporder staat dan op 5 oktober geregistreerd. Hierdoor kunt u een duidelijke levertijd communiceren naar uw klant.

Oorspronkelijk factuurnummer op lay-out creditfactuur

Het toevoegen van het oorspronkelijke factuurnummer aan de lay-out van een creditfactuur is nu mogelijk. Dit veld wordt ingevuld wanneer u een creditfactuur aanmaakt op basis van een bestaande factuur. Voor de ontvanger van de credit factuur is het zo direct inzichtelijk op welke factuur deze credit betrekking heeft. 

REST API for assortment information per item

REST API voor assortimentsinformatie per item

Verkoopt u via uw webshop, portal of kassa’s, dan is het nu mogelijk om de categorie- of assortimentsinformatie per item mee te sturen bij koppeling via de REST API. Hierdoor zijn items makkelijker vindbaar in externe digitale systemen. Exact Online is het leidende systeem als het om iteminformatie gaat.

Instructies uit de werkorder op de bestelling 

Opmerkingen uit de productiewerkorder kunnen belangrijk zijn voor een leverancier van materialen of van uitbesteed werk. Het is nu mogelijk om de opmerkingen uit de werkorder mee te nemen in de regels van de inkooporders die aan de werkorder gekoppeld zijn.

REST API for direct sales invoice 

REST API voor directe verkoopfactuur

Legt u verkooptransacties vast via de kassa of POS, dan kunt u nu vanuit daar een verkoopfactuur aanmaken in Exact Online. Exact is het leidende systeem is voor verkooptransacties.

Verwachte voorraad van benodigde materalen toegevoegd in werkorder

Exact Online voor Productie controleert of u voldoende materialen in voorraad hebt om een order te kunnen produceren. Is er onvoldoende voorraad in huis, dan geeft Exact een waarschuwing. Vanaf deze release toont Exact ook de materiaalbehoefte tegen de ‘verwachte voorraad’. Zo weet u nog beter of u klaar bent om de productie te starten.

Business software

Exact Globe

We trappen het nieuwe jaar af met de Winter ’19 Release. Software van Exact is constant in beweging, zodat we u altijd optimaal kunnen ondersteunen. Bekijk hier de belangrijkste innovaties in Exact Globe.

Bekijk hier een volledig overzicht van de verbeteringen in Exact Globe.

Exact Globe

Exact Warehouse Management als Android app

Met Exact Warehouse Management (Exact WMS) automatiseert u fysieke goederenstromen en optimaliseer u uw logistieke proces. Vanaf deze release leveren we een Android app voor handscanners in het magazijn, naast de al bestaande Windows CE scanners. Voor Android ondersteunen we naast de industriële scanners ook commerciële apparaten, zoals tablet, telefoon of PDA. 

Exact Globe

Exact WMS automatisch aanvuladvies

Exact Warehouse Management (Exact WMS) is weer iets slimmer geworden. Het maakt opdrachten voor het aanvullen van voorraadlocaties nu automatisch aan en stuurt ze naar de barcode-scanners. Hierdoor weten de mensen in het magazijn welke locaties aangevuld moeten worden en waar de voorraad vandaan komt.

Improved support federated identity in Manufacturing
Exact Globe

Verbeterde ondersteuning federated identity

Dankzij Federated Identity kunt u als gebruiker eenvoudiger inloggen in de software, door vermindering van het grote aantal gebruikers-id’s en authenticatiemiddelen. We hebben de oplossingen Visual Scheduler en Shop Floor Control aangepast, zodat ze Federated Identity beter ondersteunen.

Exact Globe

Verbeteringen in Exact Service management

We hebben verschillende verbeteringen doorgevoerd in Exact Service Management. Zo kunt u nu serviceactiviteiten met een negatieve korting aanmaken, waarbij de informatie uit de prijslijst en prijsafspraak uit Exact Globe wordt overgenomen. Tevens wordt bij het toevoegen van artikelen aan opdracht of serviceactiviteit automatisch het juiste magazijn gevonden op basis van de rechten van de toegewezen de service engineer.

Exact Globe

Exact Globe Quick Search

Vanaf deze product update is de functie Snel zoeken toegevoegd in de administratie-tab. Via deze functie kunt u snel zoeken naar medewerkers, debiteuren, artikelen en projecten.

Business software

Exact Synergy

We trappen het nieuwe jaar af met de Winter ’19 Release. Software van Exact is constant in beweging, zodat we u altijd optimaal kunnen ondersteunen. Bekijk hier de belangrijkste innovaties in Exact Synergy.

Bekijk hier een volledig overzicht van de verbeteringen in Exact Synergy.

Exact Synergy

Exact CRM-app compleet vernieuwd

De CRM-app is geheel vernieuwd en is nu in lijn met onze andere apps. Een grote verbetering is dat de timeline nu ook beschikbaar is in de CRM app, zodat appgebruikers snel en efficiënt communiceren met de binnendienst. Verder is de Workflow eenvoudig inzichtlijk, en heeft u de kalender en verkoopkansen altijd paraat. De nieuwe app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows 10

Exact Synergy

Social Collaboration

Om de samenwerking via Social Collaboration te bevorderen zijn er een aantal zaken verbeterd. Het is nu mogelijk een tijdlijn per project weer te geven. Zo creëert u van elk project een effectief communicatiekanaal waarin alle projectleden direct informatie met elkaar kunnen delen en weten alle projectleden sneller wat er speelt in een project.

Exact Synergy

Eenvoudig artikelen aanmaken door kopiëren

Het is nu mogelijk om een artikel aan te maken door de gegevens van een bestaand artikel te kopiëren. Hiermee zijn de velden van het nieuwe artikel al voorgevuld met de informatie van het bestaande artikel waardoor u sneller een artikel kunt aanmaken.

Exact Synergy

Nieuwe versie Employee Self Service app

De Employee Self Service-app is geheel vernieuwd en is nu in lijn met onze andere apps. Volledig nieuw is de timeline. Dit maakt het mogelijk om makkelijker nieuws en berichten onderling te delen. Bent u benieuwd naar de nieuwe mogelijkheden? Bekijk de video of download the app.

BE Select your country