Exact Spring'21 Release
COME SEE WHAT'S NEW

Efficiënter werken, meer grip en kansen pakken. Als ondernemer wilt u altijd vooruit. Bij Exact beseffen we dat. En om u daar zo goed mogelijk in te ondersteunen, blijven ook wij volop in beweging. We stellen u dan ook graag onze Spring’21 Release voor, vol met nieuwe mogelijkheden en verbeteringen, die helpen om uw bedrijf te laten groeien.

Ontdek welke innovaties we binnen uw product hebben doorgevoerd.

Efficiënter werken en nog meer gemak

Inzicht in uw processen, automatiseringen, nieuwe koppelingen en fouten minimaliseren. Het leidt allemaal tot efficiënter werken, meer gemak en grip op uw cijfers. En dat is precies waaraan de innovaties uit de Spring’21 Release bijdragen. Zo helpen we u groeien!

Factuur met bijlage(n) in één enkel pdf

Boekhouden

Factuur met bijlage(n) in één enkel pdf-bestand

Nu steeds meer facturen digitaal worden verwerkt, krijgen de ontvangers hiervan liever één enkel pdf-bestand. Ook als u bijlagen toevoegt, zoals de algemene voorwaarden. Nu kunt u dit combineren in één pdf-bestand in de e-mail of als Peppol UBL.

Based on your idea

Boekhouden | Accountancy

Automatische verwerking van Mollie-betalingen

Goed nieuws voor onze duizenden Mollie-gebruikers: het is nu mogelijk om de betalingen die u ontvangt direct te laten verwerken en matchen door Exact Online. Zo worden alle betaalgegevens dagelijks via Mollie opgehaald en automatisch verwerkt in de boekhouding.

Wist u dat facturen met een betaallink tot 40% sneller betaald worden? Als u die functie dus nog niet gebruikt, activeer ze dan vandaag nog.

Based on your idea
Verbeterde herkenning van leveranciers met No hands Accounting

Boekhouden | Accountancy

Verbeterde herkenning van leveranciers met No hands Accounting

Wanneer u aankoopfacturen laat herkennen met de scanservice, kan het gebeuren dat de factuurgegevens niet volledig overeenkomen met de contactgegevens in Exact Online. De postcode en het huisnummer worden bijvoorbeeld wel herkend, maar de bedrijfsnaam niet. In dat geval vraagt Exact Online vanaf nu of u de gegevens wilt bijwerken. Zo voorkomt u dat leveranciers dubbel worden aangemaakt in Exact Online.

Boekhouden

Slimme en automatische factuurverwerking met No hands Accounting

Met een up-to-date boekhouding bent u in staat om beter onderbouwde beslissingen te nemen. No hands Accounting voor ondernemers helpt u hierbij. Onze software neemt namelijk de boekhoudtaken van u over. U bespaart tot 73% van uw tijd, vermindert het risico op fouten en profiteert van innovaties zoals e-facturatie. Zo houdt u meer tijd over om te ondernemen.

Boekhouden | Accountancy

Jaar en periode selecteren voor cockpit-widgets

U kent vast de dashboards in Exact Online Boekhouden waarmee u een overzicht heeft over belangrijke cijfers als omzet, openstaande posten en uw resultaat. Vanaf deze release is het ook mogelijk om de cijfers te bekijken van een specifiek jaar en een specifieke periode. Zo heeft u nog meer vrijheid en gemak om de prestaties van uw onderneming te analyseren.

Based on your idea

Boekhouden | Accountancy

Gemakkelijk Vero- en Bob50-boekhoudingen converteren naar Exact Online

Voor ondernemers die willen overstappen van Vero of Bob50 naar Exact Online is er nu een makkelijke conversietool beschikbaar. Hiermee zet u de complete boekhouding over met historieken naar Exact Online. Handig voor ondernemers, maar vooral voor accountancykantoren. Deze functie is nog in controlled release.

Boekhouden

Weten wanneer u een betaling mag verwachten

Wij voorspellen de datum waarop u de betaling van een factuur mag verwachten. Dat doen we met gebruik van onze artificiële intelligentie die kijkt naar het betaalpatroon van uw klanten. Hierdoor kunt u nu dus sneller actie ondernemen als een knelpunt zichtbaar wordt om zo uw cashflow positief te beïnvloeden. Kortom, met Exact Online weet u precies hoe u ervoor staat en zult staan.

Boekhouden | Accountancy

Betalingen tussen eigen bankrekeningen gemakkelijker verwerken

Het verwerken van betalingen tussen bankrekeningen binnen dezelfde boekhouding was altijd vrij veel werk. Vanaf nu is het mogelijk om die betalingen automatisch te laten boeken op tussenrekeningen. Een mooie stap naar een nog efficiëntere boekhouding.

Wet- en regelgeving altijd up-to-date in je boekhouding

Boekhouden | Accountancy

Wet- en regelgeving altijd up-to-date in uw boekhouding

De wet- en regelgeving verandert constant. Gelukkig bent u met Exact Online verzekerd dat alles up-to-date is. Ook in 2021 hebben we alle noodzakelijke aanpassingen uitgevoerd om u zorgeloos te laten boekhouden. Sinds het begin van 2021 gaat het bijvoorbeeld om het updaten van de btw-aangiftes voor 2021, het bijwerken van de fiscale fiches die u nodig heeft voor uw belastingaangifte en het actualiseren van de btw-listing die u jaarlijks voor 31 maart bij de FOD Financiën moet indienen.

Boekhouden | Accountancy

Inzicht in de status van gescande facturen via No hands Accounting

Wilt u meer inzicht in hoeverre uw gescande facturen verwerkt zijn? Binnen No hands Accounting is het nu mogelijk om inzicht te krijgen in hoeverre uw geüploade bestanden verwerkt zijn. Zo weet u precies welke documenten volledig herkend werden en klaar zijn voor verwerking. Maar ook welke nog om een actie van u vragen. Met deze nieuwe feature van No hands Accounting helpen wij u om alleen aandacht te besteden aan zaken die echt belangrijk zijn.

Abonnementenbeheer

Meer gebruiksgemak en flexibiliteit in Abonnementenbeheer

Gedurende de looptijd van een abonnement kan er veel veranderen. De klant wil bijvoorbeeld zijn of haar abonnement uitbreiden of juist een deel opzeggen. Ook kunnen prijzen of aantallen in een abonnement wijzigen. Om die tussentijdse wijzigingen nog gemakkelijker door te voeren, hebben we een groot aantal verbeteringen doorgevoerd in Abonnementenbeheer.

Abonnementenbeheer

Bespaar tijd door automatisch abonnementen te factureren

Een veelgevraagde wens was het volledig automatisch genereren en versturen van abonnementsfacturen. Goed nieuws, die functie is nu toegevoegd aan Abonnementenbeheer!

Dagelijks wordt bekeken welke abonnementen gefactureerd kunnen worden. We hebben dit nu heel flexibel geconfigureerd. U kunt per abonnementsvoorwaarde bepalen of u ze automatisch of manueel wilt genereren of versturen. Ook kunt u per voorwaarde bepalen of ze automatisch vooraf of achteraf wordt gefactureerd. Zo bespaart u tijd, krijgen uw abonnees automatisch op een vast moment de factuur en moet u niet meer omkijken naar het facturatieproces.

Based on your idea

Abonnementenbeheer

Behoud uw klanten door abonnementen te pauzeren

In een tijd van lockdowns wilt u uw klanten ook de optie kunnen geven om hun abonnement te pauzeren. Zo voorkomt u dat ze hun abonnement opzeggen. Dat is vanaf nu mogelijk in Abonnementenbeheer. U kunt een abonnement voor een aantal weken of maanden eenvoudig pauzeren.

Abonnementenbeheer

Altijd de juiste factuur: koppel factuurlay-out aan abonnementsvoorwaarden

U kunt als onderneming meerdere diensten in rekening brengen bij uw klanten. De factuurlay-out van een abonnement kan daarbij afwijken van andere gebruikte lay-outs. U wilt bijvoorbeeld andere informatie, zoals de abonnementsperiode of de incassowerkwijze, op de factuur vermelden. Vanaf nu is dat mogelijk. U kunt per abonnementsvoorwaarde bepalen welke gewenste factuurlay-out u wilt gebruiken. Zo verstuurt u altijd de juiste factuur.

Accountancy

Nieuwe mobiele app Mijn[Kantoor]

Uw business in uw broekzak! Laat uw klanten de nieuwe Mijn[Kantoor]-app downloaden om te genieten van een nieuw fris design en verbeterde functionaliteit. Uiteraard kunt u eenvoudig uw eigen logo toevoegen en het biedt dezelfde mogelijkheden als wat u gewoon was. De app wordt de komende tijd bovendien nog verder uitgebreid met nieuwe functies.

Efficiëntie monitor

Accountancy

Efficiëntiemonitor

Wilt u weten voor welke (interne) klantadministraties meer efficiëntie te behalen valt? Resulterend in tijdwinst, minder fouten en een boekhouding die op tijd in orde is? Het nieuwe overzicht geeft u en uw collega’s relevante aanknopingspunten. Het laat zien hoe actueel een boekhouding is, het geeft een beeld van hoe de verwerking van aankoop- en bankboekingen nu is geregeld en met welke klanten u een goed gesprek zou kunnen hebben over de huidige wijze van samenwerking. Dit nieuwe overzicht staat voor dit voorjaar gepland om beschikbaar te komen.

Herinneringen versturen in Mijn[Kantoor]

Accountancy

Herinneringen versturen in Mijn[Kantoor]

Stuur uw verkoopfacturen vanuit Mijn[Kantoor], dan kunt u ze eenvoudig opvolgen. We voegden drie verbeteringen toe die herinneringen versturen nog eenvoudiger maakt:

  1. Originele factuur toevoegen: voeg de originele factuur toe aan de herinneringen zodat uw klant direct kan nagaan waarover het gaat.
  2. Mollie-betaallink toevoegen: voeg een betaallink bij de herinneringsmail, zodat uw klant sneller zal betalen.
  3. Lay-outs wisselen: pas voor een tweede of derde herinnering een andere lay-out toe. Handig om bijvoorbeeld de dringendheid beter te doen opvallen.
Verbeterde overzichten in Mijn[Kantoor]

Accountancy

Verbeterde overzichten in Mijn[Kantoor]

Dankzij de aanlevering van facturen en bonnetjes door uw klanten via Mijn[Kantoor] is de boekhouding meteen up-to-date. Dat betekent voor uw klant realtime inzicht via relevante overzichten in Mijn[Kantoor]. Op dat vlak zijn zowel het aankoop- als verkoopoverzicht verder verbeterd. In het aankoopoverzicht kunt u nu eenvoudiger zoeken met verbeterde filters. Ook in het verkoopoverzicht zijn de filters onder handen genomen. Er zijn nu ook kolommen voor de betaaldatum en uw referentie. Zo vindt u achteraf sneller relevante informatie terug.

Bank- en kasinformatie in Mijn[Kantoor]

Accountancy

Bank- en kasinformatie in Mijn[Kantoor]

Gebruikt u vijf of meer bank- en kasboeken in de boekhouding? Vanaf nu tonen we in Mijn[Kantoor] vanuit de Bank/Kas-widget in de adviescockpit een verbeterd overzicht. Het nieuwe overzicht toont alle bankrekeningen en kasboeken, inclusief het actuele saldo. Zo heeft u meer grip op uw cashflow.

Verstuurde uitnodigingen raadplegen

Accountancy

Verstuurde uitnodigingen raadplegen

Uw klanten uitnodigen voor een eigen Exact Online oplossing was nog nooit zo handig. Of het nu voor Exact Online Boekhouden, Zakelijke Dienstverlening, Handel, Productie, Bouw of voor Mijn[Kantoor] is ... Na het versturen van de uitnodiging kunt u voortaan zien wanneer de uitnodiging verstuurd werd en of de klant ze accepteerde. Zoek eenvoudig op uitnodigingen die door collega’s zijn verstuurd om op te volgen richting uw klanten. Het nieuwe overzicht zou deze lente nog beschikbaar moeten komen.

Meer dan 1.000 relaties importeren

Accountancy

Meer dan 1.000 contacten importeren

U kunt nu contactbestanden importeren met meer dan 1.000 regels. Op die manier configureert u sneller een boekhouding. Importeer het bestand in één keer en bevestig na iedere 1.000 regels dat u wilt doorgaan met importeren. Dat maakt de configuratie een stuk eenvoudiger.

Geef opnieuw toestemming bij wijziging van een koppeling

App Center

Geef opnieuw toestemming bij wijziging van een koppeling

Geautoriseerde App Center-partners zijn verplicht aan te geven welke gegevens tussen Exact Online en hun apps worden uitgewisseld. Vroeger gaf u eenmalig toestemming om gegevens met een specifieke app uit te wisselen. Nu krijgt u direct een melding wanneer een partner een wijziging in de koppeling heeft gemaakt. U kunt dan opnieuw bepalen of u de app toestemming geeft om gegevens uit te wisselen. Dat werkt erg transparant en veilig!

Nieuwe apps beschikbaar in het Exact Online App Center

App Center

Nieuwe apps beschikbaar in het Exact Online App Center

Er werden opnieuw nieuwe connected apps toegevoegd aan het Exact Online App Center. Die apps kunt u direct koppelen aan Exact Online of Exact bouw7. Kijk voor meer informatie in het Exact Online App Center.

Productie | Handel

Lever (en factureer) meer goederen dan besteld

Er zijn situaties waarbij u een groter aantal artikelen levert aan uw klant dan oorspronkelijk was besteld. Denk aan een voor de klant geproduceerde batch of het lossen van een tankwagen met bulkgoederen waarbij er een grotere hoeveelheid dan gepland wordt geleverd. U wilt dan wel het juiste aantal geleverde artikelen factureren. Dat kan nu met Exact Online Handel en Productie Geavanceerd en Premium zonder extra administratieve handelingen achteraf én zonder de verkooporder te wijzigen.

Based on your idea
EORI-nummer voor internationale verkopen

Productie | Handel

EORI-nummer voor internationale verkopen

Als u internationaal zaken doet, heeft u mogelijk te maken met EORI-nummers (Economic Operators' Registration and Identification). Dat kunt u bijvoorbeeld via klantspecifieke lay-outs communiceren. Maar als u een groot aantal klanten bedient, is er ook een andere mogelijkheid. Klanten die gebruik maken van de geavanceerde edities van Exact Online Handel en Productie kunnen vanaf nu het EORI-nummer van de klant vastleggen op de contactfiche. Dat voegt u naast het totaalgewicht en land van herkomst van artikelen als veld toe op de pakbon en de verkoopfactuurlay-out.

Based on your idea
Leveringswijze herkenbaar toevoegen

Productie | Handel

Leveringswijze herkenbaar toevoegen

Als u met een groot aantal leveringswijzen te maken heeft, is het handig als u ze herkent. Zeker als er sprake is van een aparte verpakkingswijze of andere voorbereidingen die u moet uitvoeren. Daarom hebben we het vanaf nu mogelijk gemaakt om de leveringswijze als filter en extra kolom toe te voegen in het overzicht van verkooporders en bij het printen van verkooporders.

Based on your idea
Serie/Batch-registratie bij digitaal orderpicken

Productie | Handel

Serie-/batch-registratie bij digitaal orderpicken

Pickt u al verkooporders op een mobiel toestel met de voorraadbeheer-app voor Android of iOS? Het is nu ook mogelijk om serie- en batchnummers direct tijdens het orderpicken te registreren. Dat voorkomt een extra handeling tijdens het leveren en werkt dus erg efficiënt!

Based on your idea
Meer gemak in het vervangen van materiaal in verschillende stuklijsten

Productie | Handel

Meer gemak in het vervangen van materiaal in verschillende stuklijsten

Een stuklijst bevat de materialen en bewerkingen die u gebruikt om een product te vervaardigen. Het is vanaf nu heel gemakkelijk om materiaal in verschillende stuklijsten te vervangen. Met ‘materiaal vervangen in stuklijsten’ in Exact Online Productie kunt u zoeken op het te vervangen artikel en worden alle stuklijsten getoond waarin een specifiek artikel of materiaal wordt gebruikt. U geeft het alternatieve materiaal aan en vinkt vervolgens aan welke stuklijsten u wilt laten aanpassen. Daarna wordt met één druk op de knop de gewenste wijziging in één keer voor alle geselecteerde stuklijsten doorgevoerd. Heel eenvoudig!

Based on your idea

Productie | Handel

Samenvoegen van bestellingen

Bestelt u producten op basis van klantenorders? Of op basis van een combinatie van besteladviezen en klantenorders? Vanaf nu kunt u die bestellingen combineren. Dat maakt het erg overzichtelijk voor uw leverancier.

Bovendien voorkomt dat mogelijke extra kosten bij bestellingen met een lage totale aankoopwaarde. Bijkomend voordeel is dat als er sprake is van volumekortingen vanuit de leverancier u hier zo ook eerder aanspraak op kunt maken.

Based on your idea

Exact bouw7

De vernieuwde aankoopmodule

Het is nu nog gemakkelijker om een aankoopfactuur te verwerken in uw projectadministratie en financiële administratie. We hebben de eerdere geschiedenis toegevoegd, de weergave aangepast én de matchcomponent uitgebreid in de aankoopmodule. Zo heeft u nog meer controle en inzicht in uw boekhouding.

Fiattering workflows voor inkooporders en inkoopfacturen

Exact bouw7

Goedkeuringsworkflows voor aankooporders en -facturen

Het is nu mogelijk om goedkeuringsworkflows op te zetten waarmee u medewerkers opneemt in een goedkeuringsronde. Die templates kunt u gebruiken bij aankooporders, onderaannemerscontracten en aankoopfacturen. Superhandig!

Exact bouw7 partners in Exact Online App Center

Exact bouw7

Exact bouw7 partners in Exact Online App Center

Samenwerken in de keten is ontzettend belangrijk. Zo maken veel bedrijven naast de projectadministratie ook gebruik van een scan&herken-oplossing, calculatieprogramma of een andere mogelijkheid om de boekhouding nog efficiënter te verwerken. Benieuwd welke koppelingsmogelijkheden er allemaal bestaan? Bekijk ze in het Exact Online App Center.

Bekijk alle innovaties van Exact Online

Bekijk hier het volledige overzicht.

Klaar voor de toekomst

Beter inzicht, efficiënter werken en meer gebruikersgemak. De Spring’21 Release zit boordevol innovaties die u daarbij optimaal ondersteunen. Hiermee houdt u grip op uw cijfers en bent u klaar voor de toekomst.

Globe+

Exact Globe+

Verbeterde user interface en meer functies beschikbaar in de controlled release

U wilt de juiste keuzes maken voor uw onderneming. En op het juiste moment over de juiste cijfers beschikken. Nu, maar ook in de toekomst. Daarom ontwikkelt Exact de nieuwste versie: Exact Globe+. Op technologisch vlak compleet vernieuwd, met een moderne look-and-feel, gemakkelijker en sneller in gebruik.

Sinds eind vorig jaar werken de eerste klanten met Exact Globe+ en komen er steeds meer functies en modules beschikbaar via een controlled release. Denk daarbij aan de financiële modules van Exact Globe+ en straks ook Order en Factuur. De komende periodes breiden we dat gestaag uit, naar de aankoop- en productiemodules, WMS, wetgevingen, enz.

Daarnaast verbeteren we Exact Globe+ op basis van de feedback van de controlled-releaseklanten. We hebben het menu aangepast en u kunt nu instellen of dat moet worden geminimaliseerd of niet. Zo werkt u altijd in het grootst mogelijke scherm. We hebben ook de leesbaarheid van de invoerschermen verbeterd door een zogenaamd ‘zebra-menu’ toe te voegen.

Wilt u ook aan de slag met Exact Globe+? Meld u dan aan voor de controlled release en stuur een e-mail naar productreadiness@exact.com.

Nieuwe mogelijkheden binnen Expense Management

Exact Expense Management

Nieuwe mogelijkheden binnen Expense Management

Bij Exact innoveren we continu om ondernemingen zo goed mogelijk te blijven ondersteunen, zodat zij grip houden op hun cijfers en de juiste beslissingen nemen. Zo is er een nieuwe applicatie beschikbaar in het Exact App Center voor Expense Management met daarin een nieuwe URL om de verbinding tussen expenses.exact.com en Exact mogelijk te maken. Ook het gebruikersdashboard is verbeterd.

Nieuwe mogelijkheden binnen Purchase to Pay

Exact Purchase to Pay

Nieuwe mogelijkheden binnen Purchase to Pay

Bij Exact innoveren we continu om ondernemingen zo goed mogelijk te blijven ondersteunen, zodat zij grip houden op hun cijfers en de juiste beslissingen nemen. Zo is het binnen Purchase to Pay nu mogelijk om een export te maken van alle door u gefilterde budgetten. Ook gematchte betalingen vanuit Exact zijn nu beschikbaar in Purchase 2 Pay.

Nieuwe mogelijkheden binnen Exact Insights

Exact Insights

Nieuwe mogelijkheden binnen Exact Insights

Bij Exact innoveren we continu om ondernemingen zo goed mogelijk te blijven ondersteunen, zodat zij grip houden op hun cijfers en de juiste beslissingen nemen. Zo hebben we onze Augmented Analytics-mogelijkheden op verschillende gebieden aanzienlijk verbeterd. We voegden ook nieuwe visualisaties toe om de ervaring en het gebruik van dynamische informatie verder te verbeteren.

De laatste lokalisaties features:    Brexit & making tax digital

Exact Globe

De meest recente lokalisatiefuncties: Brexit & making tax digital

De Spring Release bevat weer veel wijzigingen in de lokale wet- en regelgevingen. In 2020 is op de valreep een brexitdeal tot stand gekomen. De brexit heeft btw-gevolgen voor veel van onze klanten die internationaal zakendoen. Daarnaast hebben we in deze release verschillende wijzigingen doorgevoerd in het kader van de ‘making tax digital’-trend voor o.a. België, Duitsland, Polen, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Exact Financials

Alle verbeteringen in Exact Financials

De nieuwste versie (7.30) van Exact Financials zit weer vol verbeteringen en nieuwe functies. Zo richten we ons op de nieuwste technologie met de mogelijkheid voor single sign-on via SAML 2.0 en de beschikbaarheid van REST-webservices. Daarnaast hebben wij veel verbeteringen op basis van uw feedback doorgevoerd. Tot slot is vanaf deze nieuwe versie ook een timesheet user beschikbaar.

Nieuw in Synergy Mobile

Exact Synergy

Nieuw in Synergy Mobile

Versie 5.2 van de Exact Synergy-app is nu beschikbaar. Met onder andere:

  • Verdere integratie van oplossingen in één app.
  • Het aanmaken van alle type documenten, net zoals in de webbrowser.
  • Uren invoeren via de app, eenvoudig te activeren via het menu.
  • ‘In de buurt’- functie in de contactfiche om contacten in de buurt te vinden.
  • Tips om de app nog beter te gebruiken.

Wanneer nieuwe gebruikers voor het eerst de app opstarten, krijgen ze de optie om hun standaardmenu te kiezen aan de hand van een rol.

Exact Seasonal Releases

De wereld verandert snel, dus verandert Exact mee. In de lente, herfst en winter brengen we u op de hoogte van de nieuwste innovaties en ontwikkelingen in onze producten, zodat u altijd het maximum uit uw Exact-software kunt halen.

BE Select your country