Exact Autumn'20 Release
COME SEE WHAT'S NEW

U wilt altijd weten hoe uw bedrijf ervoor staat, hoe u nog efficiënter te werk kunt gaan en waar kansen voor het grijpen liggen. U wilt tenslotte altijd vooruit. Bij Exact begrijpen we dat en willen we uw groei, ambities én uitdagingen ondersteunen. Daarom innoveren we continu, zodat u grip houdt op uw cijfers en de juiste keuzes maakt. Nu en in de toekomst.

Ontdek de innovaties uit de Autumn’20 Release en profiteer van de nieuwe en verbeterde mogelijkheden.

Digitale efficiëntie in uw administratie met Exact

Met de laatste innovaties in boekhouden raakt uw administratie steeds verder geautomatiseerd. Hiermee bespaart u veel tijd en kunt u focussen op wat u het liefste doet: ondernemen. Maar ook betrouwbaar leveren, inzicht in processen, foutloos werken en heldere communicatie leiden allemaal tot efficiënter werken, hogere marges en grip op uw cijfers. De innovaties uit de Autumn’20 Release dragen hiertoe bij en zorgen dat u klaar bent voor de toekomst.

Exact voor Boekhouden

Nieuwe add-on No hands Accounting: efficiënte, slimme en automatische factuurverwerking

Boekhouden zonder handen: de nieuwe add-on No hands Accounting maakt het mogelijk. Het bijhouden van de financiële administratie en het verwerken van facturen is belangrijk voor elke ondernemer. Zo heeft u inzicht en komt u uw verplichtingen na. Met No hands accounting neemt onze software veel boekhoudtaken van u over en vergroot u uw efficiëntie. Zo houdt u meer tijd over voor belangrijke zaken terwijl uw boekhouding altijd volledig en actueel is.

Exact voor Boekhouden

Altijd en overal grip op uw cijfers

De Exact Online App geeft u een duidelijk inzicht in de resultaten per periode. Nu hebben we ook het inzicht in de resultaten voor het huidige jaar tot op vandaag daaraan toegevoegd. Zo weet u precies hoe u ervoor staat!

Exact voor Boekhouden Exact voor Accountancy

100% inzicht in de status van je verzonden facturen

Twijfelt u wel eens of uw verzonden facturen goed zijn aangekomen, of ze al in behandeling werden genomen en of ze goedgekeurd of afgekeurd werden door de klant? Als u én uw klant beiden gebruik maken van Exact en e-facturen kunnen uitwisselen, ziet u vanaf nu de precieze status van uw verzonden facturen. Zo weet u waaraan u toe bent en versterkt u de relatie met uw klant verder. En omdat u aan de ontvangende kant zit, is dit voor u even waardevol.

Werkt u met Exact voor Boekhouden? Dan heeft u de add-on No hands Accounting nodig. Bij Exact voor Accountancy heeft u No hands (Unlimited) administratie nodig.

Exact voor Boekhouden Exact voor Accountancy Based on your idea i

Kleine verbetering met een grote impact: dagboeken blokkeren

Al onze klanten kunnen via onze community voorstellen doen voor vernieuwingen binnen Exact. Dat doet u via het Exact-ideeënplatform. Ook dit keer gingen we in op een van de meest gewenste ideeën van onze klanten. Zo kunt u vanaf nu dagboeken op inactief zetten (blokkeren). Dus als u bijvoorbeeld van bank wisselt, blijft de boekhouding in Exact even overzichtelijk als voordien. Een kleine verbetering met een grote impact.

Exact voor Boekhouden Exact voor Accountancy Based on your idea i

Meer gemak en flexibiliteit van fiscale fiches

Als het gaat om de fiscale fiches 281.30, 281.50 en 281.71 werd de aangifte met Exact nu nog gemakkelijker en flexibeler gemaakt. In plaats van alleen data te verzamelen op basis van de boekingsperiode staat het u nu als gebruiker vrij om te kiezen voor de (factuur)datum of voor de periode. Dit helpt u om de juiste aangifte te doen voor het betreffende jaar.

Daarnaast biedt Exact nu de mogelijkheid om vak g) (fiscale fiche 281.50) automatisch voor u in te vullen indien u dat wenst. Exact geeft aan welk bedrag werd betaald, zoals een deelbetaling of 0 euro als er geen betaling gebeurde. Met die vernieuwingen vervullen we enkele veelgehoorde wensen van onze klanten.

Exact voor Accountancy Based on your idea i

Periodes vrijgeven via Mijn[Kantoor]

Als kantoor kunt u eenvoudig adviescockpits met daarin relevante kengetallen delen met uw klanten via Mijn[Kantoor]. Voor diverse kengetallen kunt u nu zelf instellen wanneer die worden vrijgegeven na het bijwerken van de boekhouding in een bepaalde periode. Uw klant wordt hiervan automatisch op de hoogte gebracht. Kortom, u bent meer in controle en uw klant ziet betrouwbare cijfers.

Exact voor Accountancy Based on your idea i

Het verrichten van betalingen in Mijn[Kantoor] verder verbeterd

Met Mijn[Kantoor] verrichten uw klanten eenvoudig zelf betalingen aan hun leveranciers. Het is hierbij nu ook mogelijk om eenvoudig de betaaldatum aan te passen, deelbetalingen te verrichten en creditnota’s af te handelen. Kortom, het afhandelen van betalingen van uw klanten is nu nog flexibeler en completer.

Exact voor Accountancy Based on your idea i

Activiteitenoverzicht verder verbeterd

Het overzicht Activiteiten geeft grip en controle over relevante taken en acties die spelen binnen uw kantoor of bij uw klanten. Binnen dit overzicht voerden we verschillende verbeteringen door.

Zo is dankzij verbeterde filters het overzicht een stuk duidelijker. U kunt bijvoorbeeld filteren op een bepaald type activiteit of specifieke gebruikers.

Bovendien kunt u gemakkelijker diverse taken doorlopen. Zowel voor de kantoorgebruiker als de Mijn[Kantoor]-gebruiker is dit overzicht nu nog flexibeler en handiger in gebruik.

App center

Een transparante en veilige manier om gegevens te delen

Als u Exact wilt koppelen met uw favoriete apps, maat u gebruik van een API-koppeling om benodigde gegevens, zoals klant- of factuurgegevens, op een efficiënte en veilige manier uit te wisselen. Exact maakt nu transparant welke gegevens er tussen Exact en een specifieke app worden uitgewisseld. Geautoriseerde app-centerpartners worden verplicht om aan te geven welke gegevens worden uitgewisseld en kunnen overige data niet uitwisselen.

Ook is het nu mogelijk om aan te geven met welke specifieke administraties er gegevens kunnen worden uitgewisseld. U kunt bijvoorbeeld de koppeling met een derde app beperken tot één administratie. Zo helpen we ondernemers om op een veilige en transparante manier hun gegevens te delen met specifieke apps.

App center

Nieuwe API voor synchronisatie met Exact Online

Met de nieuwe API haalt u sneller alle gewijzigde en nieuwe records op uit Exact. Hiermee werkt u het andere systeem bij waarmee gesynchroniseerd wordt. Zo zijn de gegevens in beide systemen gelijk.

Ook is er een ‘Deletes’-API. Met die API kunt u verwijderde records loggen en ze als entiteit gebruiken, zodat ontwikkelaars dit kunnen gebruiken in hun eigen apps.

App center

Nieuwe apps beschikbaar in het Exact App Center voor België

Er werden 7 nieuwe connected apps toegevoegd aan het Exact App Center. Onder andere Sendcloud, Elfsquad, TailorFIT en Bizzcontrol kunnen nu rechtstreeks gekoppeld worden met Exact. Kijk voor meer informatie in het Exact App Center.

Exact voor Productie Exact voor Handel Based on your idea i

Digitaal orderpicken

De Exact Voorraadbeheer-app is uitgebreid met de mogelijkheid om orders te picken. Die uitbreiding werkt naadloos samen met het overzicht ‘Te picken’, een vaste waarde in de Handels- en Productieoplossing van onze bedrijfssoftware.

In dit overzicht van bestellingen ziet u meteen welke orders geheel of gedeeltelijk kunnen worden uitgeleverd. Die geeft u vervolgens even gemakkelijk vrij aan de orderpicking-app, zodat magazijnmedewerkers ze even eenvoudig kunnen picken.

Exact voor Productie Exact voor Handel Based on your idea i

Artikeltoeslagen vastleggen

Ecotaksen op producten zorgen bij aankoop voor extra kosten die u inzichtelijk moet maken op de order en factuur. Niet alleen vanwege de regelgeving maar ook voor de klant is het zo duidelijk hoeveel het artikel zelf kost en hoeveel er aan toeslagen moet worden betaald.

Exact maakt het mogelijk om toeslagen per product vast te leggen en te berekenen. Dat is handig voor producten waarop ecotaksen zoals bebat, recupel en auvibel worden geheven, zoals elektrische apparaten of artikelen die batterijen bevatten.

Exact voor Productie Exact voor Handel Based on your idea i

Aankoop-, verkoop- en productieprocessen nog beter beheren met selectiecodes

Spoedorders? Verschillende prioriteiten? Met selectiecodes deelt u zelf offertes, aankoop-, verkoop- en werkorders in naar soort. Zo maakt u eenvoudig onderscheid tussen verschillende orders. Selectiecodes zijn nu beschikbaar in Exact voor Productie en Handel.

Exact voor Productie Exact voor Handel Based on your idea i

Filter pickinglijst op printstatus

Vanaf nu is het mogelijk om in het overzicht ‘Te picken’ alle pickingopdrachten te filteren op printstatus. Hiermee is in één oogopslag duidelijk welke opdrachten geprint en dus uitgevoerd worden. Een kleine verbetering die zorgt voor groot gemak.

Exact voor Productie Exact voor Handel Based on your idea i

Popup met klantspecifieke info bij orderinvoer

Die verbetering biedt het antwoord op de veelgestelde vraag of het mogelijk is om klantspecifieke opmerkingen te tonen bij orderinvoer. Personeel kan nu eenvoudig worden geïnformeerd over essentiële klantzaken. Hiermee verhoogt u het serviceniveau.

Exact voor Productie Exact voor Handel Based on your idea i

Makkelijker en beter klantbestellingen verwerken met de artikelcode klant

Als klanten bij een bestelling hun eigen artikelcodes gebruiken, leidt dit vaak tot extra tijd bij de orderinvoer. Met de artikelcode klant wordt de orderinvoer nu een stuk gemakkelijker en de communicatie naar de klant (offerte, orderbevestiging, pakbon en factuur) begrijpelijker. De artikelcode klant is nu beschikbaar in Exact voor Productie en Handel.

Exact voor Productie Exact voor Handel Based on your idea i

Verbeterde import en export van uw stuklijsten

Een stuklijst is aan verandering onderhevig. Het updaten kan veel werk inhouden, zeker als hetzelfde onderdeel bijvoorbeeld aangepast moet worden in verschillende stuklijsten. Het is vanaf nu mogelijk om eenvoudig via Excel/CSV een versie van een stuklijst te exporteren en vervolgens als nieuwe versie te importeren. Ook het aantal te exporteren en importeren velden werd uitgebreid.

Exact voor Productie Exact voor Handel

Kolombreedte in aankooporders aanpasbaar

Door die verbetering kunt u nu zelf eenvoudig de kolombreedtes van aankooporderlijnen aanpassen. Dat verbetert de leesbaarheid en het gemak van het aankooporderscherm, ook wanneer de artikelnaam veel langer is dan breedte van de kolom zelf.

Exact voor Project Management Based on your idea i

Fouten voorkomen met uursoortrestricties per medewerker

Het corrigeren van fouten in de tijdregistratie is veel gedoe, zeker als foutieve uren ook al werden gefactureerd. We pakten dit probleem aan door het mogelijk te maken om per medewerker te bepalen welke uursoorten gebruikt mogen worden. Dit voorkomt fouten die ontstaan doordat medewerkers op verkeerde uursoorten uren hadden geboekt.

Exact voor Uren & Facturen Exact voor Project Management

Volg uw projectvoortgang via de app

Wat is de huidige projectmarge en hoeveel kosten werden er al gemaakt? U wilt op elk moment weten hoe uw project ervoor staat. Dit kan vanaf nu heel snel en eenvoudig via de app.

Exact voor Uren & Facturen Exact voor Project Management Based on your idea i

Automatisch uw medewerkers eraan herinneren om hun uren in te voeren

Het bijhouden van uren is niemands hobby. Toch is een goede tijdregistratie van groot belang. De omzet van veel adviesbureaus (direct of indirect) is namelijk afhankelijk van het aantal gepresteerde uren. Een slordige of niet-volledige tijdregistratie is veel ondernemers dan ook een doorn in het oog.

Op basis van feedback van onze klanten hebben we dit verbeterd. U kunt medewerkers nu automatisch per e-mail eraan herinneren dat er nog ontbrekende uren zijn.

Exact voor Uren & Facturen Exact voor Project Management Based on your idea i

Laat projectmanagers enkel de uren van hun eigen projecten goedkeuren

aat u uw uren goedkeuren door een van uw projectmanagers? In Exact Online Uren & Facturen is het nu mogelijk om aan te geven dat een projectmanager enkel de uren van zijn of haar eigen projecten mag goedkeuren. Zo legt u de verantwoordelijkheid bij de juiste persoon neer en voorkomt u fouten.

Exact voor Uren & Facturen Exact voor Project Management

Beperk de zichtbaarheid van persoonlijke gegevens

Het is vanaf nu mogelijk om de persoonlijke gegevens van uw medewerkers af te schermen.

Exact voor Uren & Facturen Exact voor Project Management Based on your idea i

Snel uren per afdeling goedkeuren

Om snel de gewerkte uren van een specifieke afdeling goed te keuren, gebruikt u vanaf nu de filter ‘afdeling’ bij het goedkeuren van de uren.

Exact voor Uren & Facturen Exact voor Project Management

Projecten filteren op basis van status

Naarmate u langer met Exact werkt, loopt het aantal afgeronde – en dus inactieve – projecten op. Van die projectgeschiedenis wilt u natuurlijk geen last hebben bij bijvoorbeeld het boeken van een aankoopfactuur. Met de nieuwe projectstatusfilter filtert u nu heel handig de projecten op basis van status. Zo ziet u alleen de actieve en toekomstige projecten.

Exact voor Project Management Based on your idea i

Sneller inplannen door kopiëren

Het visuele planbord in Exact voor Project Management geeft inzicht in de planning en de beschikbare capaciteit. Door onze verbetering plant u de werkzaamheden nu nog sneller in. Via de rechtermuisklik kopieert u heel snel geplande werkzaamheden naar een andere dag of andere medewerker. Verder tonen we nu ook weeknummers in het planbord. Handig!

Exact voor Project Management

Verbeterde uitwisseling van projectgegevens

Met de Work Breakdown Structure (WBS) legt u de scope en het budget van uw project vast. Met de vernieuwde API-koppeling breidden we de mogelijkheden uit om de gegevens in die WBS met andere applicaties uit te wisselen. Nu beschikbaar voor Exact voor Project Management.

Exact bouw7

De vernieuwde aankoopmodule

Al vanaf het calculeren, bent u bezig met aankopen. Welke activiteiten ga ik uitbesteden en welke materialen hebben we nodig? Vanuit de nieuwe bestelregels module halen we alle materialen uit de CUF om ze voor u in een lijst te zetten. Hier selecteert u vervolgens materialen en voegt ze toe aan een aankooporder. De juiste nacalculatiepost wordt direct aan de aankoopregel gekoppeld.

Exact bouw7

Altijd op de hoogte met notificaties

Het notificatiecentrum houdt u op de hoogte van activiteiten of taken die voor u als gebruiker interessant zijn. Bijvoorbeeld wanneer u als goedkeurder bij een aankoopfactuur aan de beurt bent om goed te keuren. Of wanneer u bent toegevoegd aan een project die u met spoed moet uitvoeren. Zo bent u altijd op de hoogte van de gebeurtenissen die voor u belangrijk zijn.

Exact bouw7

Altijd en overal inzicht in uw capaciteit

Is er genoeg werk voor uw werknemers of heeft u te veel werk aangenomen en moet u onderaannemers inschakelen? Met de nieuwe capaciteitsplanning kunt u dit eenvoudig managen en heeft u direct inzicht in uw capaciteit.

Exact bouw7

Eenvoudig informatie uitwisselen met onze open API

Door middel van onze open API is het mogelijk om andere softwarepakketten te koppelen met Exact bouw7. Hierdoor kunt u eenvoudig informatie uitwisselen tussen verschillende software, terwijl u blijft werken vanuit één omgeving: Exact bouw7.

Exact bouw7

Automatische workflow voor goedkeuringen

Goedkeuren is in veel organisaties belangrijk, ondanks dat het zorgt voor een administratieve last. Om dit nog beter en gemakkelijker te laten gebeuren, hebben we automatische workflows gebouwd. Zo wordt het toewijzen van fiatteurs automatisch voor jullie gedaan.

Exact bouw7

Geoptimaliseerde mobiele planning

De planning in de mobiele applicatie geeft de gebruiker overal en altijd inzicht in zijn of haar agenda. U ziet nu op een heel overzichtelijke manier belangrijke informatie per planitem, swipet gemakkelijk tussen de planitems en we hebben functies aan het detailscherm toegevoegd.

Bekijk alle innovaties van Exact Online

Bekijk hier het volledige overzicht.

Efficiëntie en groter gebruikersgemak

Grote en kleine innovaties en nieuwe functionaliteiten werden doorgevoerd. Met als doel: beter inzicht, efficiënter werken en een groter gebruikersgemak. Ontdek de nieuwe innovaties die u hierin ondersteunen, zodat u grip houdt op uw cijfers en klaar bent voor de toekomst.

Exact RPA: uw nieuwe digitale medewerker

Exact RPA Exact Synergy

Exact RPA: uw nieuwe digitale medewerker

Bespaar tijd en kosten met Robotic Process Automation voor Exact Synergy. Exact RPA helpt uw organisatie bij het inzichtelijk maken van data, het integreren van databases en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Zo moet u nooit meer repetitieve handelingen manueel uitvoeren.

Exact Synergy

Wat is nieuw in Exact Mobile?

Een volledig vernieuwde app met een moderne interface, inclusief integratie van CRM en ESS-functionaliteit in één app.

In lijn blijven met veranderingen in internationale wetgevingen

Exact Globe

In lijn blijven met veranderingen in internationale wetgevingen

In hun poging om economieën te ondersteunen tijdens de COVID-19-crisis nemen overheden over de hele wereld maatregelen die leiden tot veranderingen in lokale belastingregels. Tegelijkertijd is er veel aandacht voor de invoering van belastinghervormingen als antwoord op de vraag naar toenemende digitalisering. Beide trends vormen de basis van de wijzigingen die in de Autumn Release van Exact Globe werden opgenomen, en dan met name voor klanten in Polen, Hongarije, Italië, Slowakije, Duitsland en Spanje.

Exact Insights

Exact Insights: verder verhogen van het gebruikersgemak

We hebben de afgelopen maanden niet stilgezeten. Legio grote en kleine verbeteringen zijn doorgevoerd én nieuwe mogelijkheden geïntroduceerd. In deze video laten we je graag de nieuwe mogelijkheden zien die je helpen nieuwe inzichten te creëren.

Ontdek nu onze nieuwe Exact Cloud Services

Exact Cloud Services Exact Synergy Exact Globe

Ontdek nu onze nieuwe Exact Cloud Services

Exact vereenvoudigt en standaardiseert het Cloud Services aanbod. Voor alle standaardoplossingen van Exact is nu een geschikt model beschikbaar voor een eenvoudige implementatie in de Exact Cloud.

Exact Expense Management

Bespaar tijd en geld met Exact Expense Management Essentials en Premium

Vanaf nu zijn er 3 opties binnen Exact Expense Management. Zo bieden we u nog meer flexibiliteit ter ondersteuning bij het aangeven van onkosten:

  • Essentials, voor een lean-and-mean oplossing per gebruiker.
  • Plus, met aanvullende functionaliteiten zoals extra goedkeuringsstappen en de integratie van creditcards.
  • Premium, met een onbeperkt aantal gebruikers.

Daarnaast zijn er ook verschillende nieuwe functionaliteiten beschikbaar.

Exact Purchase to Pay

Automatiseer uw hele factuurverwerkingsproces met Exact Purchase to Pay Plus

Met Exact Purchase to Pay Plus optimaliseert u het afhandelingsproces van binnenkomende facturen. Dit kunnen digitale facturen zijn via Peppol, UBL of XML maar ook PDF-facturen via de ingebouwde Scan & Herken- functionaliteit. Hierdoor verwerkt u alle facturen binnen één oplossing. Dat scheelt heel veel tijd in de operationele handelingen rond factuurverwerking.

Exact Financials Based on your idea i

Alle verbeteringen in Exact Financials

De nieuwste versie van Exact Financials (7.29) zit weer vol met verbeteringen en nieuwe functionaliteiten waarbij het verder vergroten van gebruikersgemak centraal staat. Zo is de telefoonselectie nog vrijer in te richten met bijvoorbeeld de mogelijkheid velden aan of uit te zetten of grafieken toe te voegen.

Daarnaast is er een vloeiende navigatie in onderhoudsstructuren en kunt u met dropzone gemakkelijk (meerdere) bestanden selecteren en inlezen. Tot slot is er een uitbreiding op de goedkeuring van betalingen en verkoopfacturen waarbij u zelf voorwaarden (zoals aanduiden wie kan goedkeuren) meegeeft.

Exact Seasonal Releases

De wereld verandert snel, dus Exact verandert mee. In de lente, herfst en winter brengen we u op de hoogte van de nieuwste innovaties en ontwikkelingen in onze producten, zodat u altijd het maximale uit uw Exact software kunt halen.

BE Select your country