Hoe Orange Planet transformeert naar online dienstverlener

“Nooit meer nee hoeven verkopen”

Orange Planet handelt in unieke producten op het gebied van gezondheid, fitness, cosmetica en huishoudelijke artikelen. Grote online retailers als Coolblue, Wehkamp, Groupdeal en Telsell bieden producten van Orange Planet aan. Vanuit een magazijn in het Brabantse Dongen bedient Orange Planet 25 landen wereldwijd. Jaarlijks verhandelt het bijna een half miljoen producten. Hoe realiseert het bedrijf zijn supersnelle levertijden?

Impulsartikelen. Zo zijn de handelsgoederen van Orange Planet het best te omschrijven. Volgens oprichter en directeur Ralf Witlox zijn de producten uniek omdat ze niet in de grote warenhuizen liggen. Bovendien hebben de producten een video, uitgebreide productbeschrijving en is service goed geregeld.

Home shopping

Sinds 2005 is Ralf Witlox geïnteresseerd in home shoppingprogramma’s op TV. Hij ziet winst in de producten en gaat ze verhandelen aan retailers. Slim aankopen, zijn neus voor wat mensen willen en zijn vlotte babbel brengen de Brabander succes. Eerst in Nederland, maar al snel ook in het buitenland dankzij contacten die hij opdoet op beurzen. Behalve producten van vooral Amerikaanse leveranciers, verhandelt Orange Planet goederen onder private label. Het bedrijf voert ook een reeks eigen merken voor fitness, gezondheid, lifestyle en cosmetica producten. 90% van de aankopers in Nederland kent Orange Planet, stelt Witlox.

Spreadsheets

Nog maar 2 jaar geleden was Orange Planet (9 FTE en 6 parttimers) een traditionele handelsonderneming. Gezien de digitale ontwikkelingen, de opkomst van internationale e-commerce platforms, besefte Witlox dat zijn onderneming moest veranderen richting digitale handel om ervan te kunnen profiteren. Hoewel er al 350.000 artikelen werden verkocht, ging de voorraadadministratie nog via spreadsheets. Dat leverde ongemakken op. Er was geen inzicht in de voorraden waardoor het verkoopteam niet altijd kon leveren wat er was afgesproken.

Alleen zeer goede service

Witlox was ervan overtuigd dat hij alleen door zeer goede service in staat zou zijn om zijn bedrijf verder uit te bouwen. Dat betekent klanten real-time inzicht bieden in voorraden en levertijd van de 500 artikelen die het bedrijf permanent op voorraad heeft. “We wilden onze afnemers in Nederland en België kunnen beloven: voor 14.00 uur besteld is volgende dag geleverd; naar de klant of naar de klant van de klant via dropshipment”, vertelt Witlox. “Daarom hebben we besloten om een b2b e-commerce portaal op te richten en een voorraadsysteem in te richten.”

Realtime gegevensuitwisseling

Het e-commerce portaal www.yellowweb.nl is gemaakt met technologie van Magento. Als voorraadsysteem is Exact voor Handel Premium in gebruik genomen. Deze oplossingen zijn gekoppeld waardoor real-time gegevensuitwisseling mogelijk is. Klanten die inloggen, zien het complete assortiment, met prijzen en actuele voorraadinformatie. Die informatie komt rechtstreeks uit Exact. De actuele voorraadstand, afbeeldingen en productinformatie geeft Orange Planet als service via een XML-feed door aan webshops van klanten die op hun beurt de goederen aanbieden op grote e-commerceplatforms als Bol.com of Amazon.

Geen nee verkopen

“Mocht een product uitverkocht zijn, dan verdwijnt het ook uit de webwinkel waardoor we onze klant geen nee hoeven te verkopen”, illustreert Witlox. “Dat is belangrijk, want veel producten die niet onder ons label vallen of waarvan we niet de exclusieve distributierechten hebben, zijn op vele andere plekken ook te koop. In Exact kunnen we goede verkoopanalyses maken en dat helpt om de voorraden op pijl te houden en onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen.”

Verbazing

Het magazijn in Dongen heeft meer dan 5000 orderpicklocaties. Die zijn allen ingericht in Exact. Daardoor kunnen medewerkers goed en snel hun werk doen en is de kans op fouten klein. “Het mooiste vind ik de app van Exact op mijn smartphone”, aldus Witlox. “Ik heb zicht op het assortiment, de voorraadstanden en alle (financiële) informatie over mijn klanten. Dat helpt om betere deals te sluiten. Vooral buitenlandse klanten, ik was laatst in Puerto Rico en daar keken ze met verbazing toen ik de app liet zien.”

Focus op kwaliteit

Ralf Witlox verwacht dat zijn groothandel steeds hechter met fabrikanten gaat samenwerken, Hij blijft daarom gefocust op kwaliteit en merkbeleving. Dit om de toegevoegde waarde te behouden ten opzichte van goedkope webshops uit China. Het b2b-portaal wordt steeds belangrijker in het automatiseren van activiteiten. “Door automatisering en politieke ontwikkelingen in de Europese Unie die grenzen doet vervagen, zullen we nog sterker inzetten op internationale expansie. Onze automatisering is er klaar voor.”

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel