Handelsbedrijven die klanten tevreden stellen, beschermen hun marges

Veel handelsbedrijven blikken terug op een jaar met meer omzet, wat naar verwachting zal doorzetten in 2017. Maar groei komt vaak met de nodige uitdagingen, zoveel dat je er een magazijn mee kunt vullen. Je concurrentie voor blijven, omgaan met nieuwe concurrenten, doorbreken op de buitenlandse markt ... terwijl internet transparantie naar een nieuw niveau heeft getild.

Minder voorraad, meer winst

Dus handelsbedrijven voelen nog steeds de druk – en je marges waarschijnlijk ook. Je zou denken dat terugdringen van de kosten het antwoord is, vooral bij voorraadbeheer. Handelsbedrijven die bijvoorbeeld hun voorraad met 50% kunnen verlagen - zonder in te boeten op de kwaliteit en kwantiteit van de leveringen - zullen hun marges met gemiddeld 13% verhogen*.

Nieuwe klanten aantrekken zonder oude af te stoten

In vergelijking met vorig jaar ligt bij veel handelsbedrijven de focus op acquisitie. 55% van de handelsbedrijven geeft zelfs aan dat het vinden van nieuwe klanten een van de 3 meest belangrijke uitdagingen is*. Tegelijkertijd is het behouden van bestaande klanten net zo belangrijk. Een nieuwe klant aantrekken kost tot vijf keer meer dan een bestaande te behouden.

Terug naar de basis

Klanttevredenheid is van cruciaal belang bij het optimaliseren van marges. Dit lukt als je de basisprincipes op orde hebt - tijdige leveringen, de juiste productassortimenten, gaten vermijden, efficiënte communicatie, etc. Maar je moet ook voldoende inzicht hebben in je eigen voorraad, prijzen en doorlooptijden – en bij voorkeur ook in die van je leveranciers.

Gebruik je de juiste tools?

Online bedrijfstools komen hierbij goed van pas. Ze bieden het inzicht dat je nodig hebt om voorraad te beheren, voorraadniveaus te optimaliseren, efficiënt te communiceren en ze scherpen je dienstverlening tot in de puntjes aan. Kortom, ze helpen je keer op keer je beloften waar te maken.

Lees er alles over

In onze QuickGuide lees je hoe je in 11 simpele manieren je marges optimaliseert door je klanttevredenheid te verhogen. En hoe online software het allemaal makkelijker maakt dan je zou denken.

Download je gratis QuickGuide

*Bron: KMO Cloud Barometer 2015

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel