Handelsbedrijven, doe meer met minder in slechts 4 stappen!

MG_1670

Er moet zoveel gebeuren binnen je handelsbedrijf. Klanten bezoeken, orders binnenhalen en afhandelen, de voorraad beheren en met een schuin oog de financiën in de gaten houden. Tegenwoordig moet dat alles ook nog eens met minder gebeuren. Mission Impossible? Welnee! In dit vierde deel van onze blogserie leggen we uit hoe je dit voor elkaar krijgt.

Wees gerust. Je hoeft echt niet Tom Cruise en de hotshot regisseur van dit moment te bellen. Deze missie kun je zelf doen als je de onderstaande stappen volgt.

#1 Optimaliseer voorraadbeheer

Begin met het optimaliseren van je voorraadbeheer. Ten eerste is het belangrijk om vaste locaties voor alle producten in het magazijn te hanteren en te noteren. Dan kunnen de pickers de meest efficiënte route lopen. Dan verwerken ze meer orders in minder tijd en ontvangen je klanten hun levering sneller. Tel je tijdwinst uit. En dan hebben we het nog niet eens over de boost in klantentevredenheid.

#2 Voorkom dubbel werk

Kijk vervolgens naar één online systeem voor alle bedrijfsprocessen. Zorg dat je slechts 1x gegevens in hoeft te voeren, waarna het overal beschikbaar is voor iedereen. Daarmee bespaar je veel tijd en heb je minder kans op fouten. Door met één online systeem te werken, heb je ook overal en altijd toegang tot een nauwkeurig, realtime overzicht van je hele handelsbedrijf. Iets dat onmisbaar is vandaag de dag.

#3 Concurrentievoordeel dankzij integratie

Werk met een systeem dat met je meegroeit, zoals business software in the cloud. Dit is flexibel om mee te werken omdat je er allerlei online software en services aan kunt koppelen via apps. Er zijn tal van apps die naadloos aansluiten op je bedrijfsprocessen. Dan is de integratie compleet, net zoals het gebruiksgemak. Denk aan je internetbankieren in je boekhouding. Of je webwinkel aan je order- en voorraadbeheer. De mogelijkheden zijn eindeloos en de efficiëntieslag enorm.

#4 Haal meer uit je accountant

Accountants doen tegenwoordig veel meer dan alleen de balans opmaken. Tenminste, als ze altijd toegang hebben tot je administratie. Begin met een accountant die specifieke kennis heeft van je handelsbedrijf of de handelssector in het algemeen. Die begrijpt beter waar je vandaan komt en waar je naartoe wilt met je bedrijf. Vervolgens kan hij er advies op maat tegenover zetten. En als het een goede accountant is kan hij zelfs helpen bij het uitwerken en uitvoeren van een solide businessplan.

Lees ons e-book om meer te weten te komen

Automatisering en procesintegratie maken van een mission impossible. Hiermee kun je op allerlei nieuwe en slimme manieren de concurrentie te slim af zijn door meer te doen met minder. Maar wees er wel bij voordat de concurrentie jou te slim af is. Begin eens bij het downloaden van ons nieuwste e-book. Daarin staat nog veel meer handige informatie.

Download het e-book

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel