Projectorganisaties worden aan het einde van de rit betaald. Toch?

Laten we eens wat cijfers op een rij zetten waar de tranen van in je ogen springen. 12,3% van de facturen wordt niet op tijd betaald. 2,1% wordt helemaal niet betaald. Dit kost projectorganisaties miljarden aan inkomsten, om nog maar te zwijgen over de invloed op je cashflow.

Waarom zoveel haast?

De facturatie speelt een belangrijke rol in het gegarandeerd laten falen van een project. We hebben al eerder gezien dat er geen haast is bij het registreren van je uren. Dus waarom zou het bij het facturatieproces anders zijn? Een lakse aanpak in het maken en verzenden van facturen is cruciaal om zelfs maar de schijn van succes te voorkomen.

Tip 7: Maak een potje van je facturen

Wat neem je eigenlijk op in je facturen? Heb je bijvoorbeeld alle tijd bijgehouden die je hebt besteed aan contacten met derden? En hoe zit het met projectgerelateerde materialen? Maak je geen zorgen. Wat maakt het uit of je facturen niet 100% nauwkeurig zijn? Niemand is perfect.

Bij de les blijven

Je kent de claims. Over die magische online boekhoudsoftware die op de een of andere manier nauwkeurige facturen opstelt en ze met een klik of tik verzendt, of wat het ook mag zijn dat de jeugd tegenwoordig doet. Een bedrijf is niet iets wat je beheert met een Xbox. En wie wil er nu dat de overheid constant over je schouder meekijkt? Hou het gewoon bij Excel - op die manier weet je waar je aan toe bent. Soms.

Word een expert op het gebied van falen

Falen komt in alle vormen en maten voor. Hoe beter je bent uitgerust om het te herkennen, hoe meer kans je hebt om het te voorkomen. Dus download onze gespecialiseerde snelgids en vergroot je kennis met 8 geweldige tips die elke projectorganisatie op de knieën krijgt.

Download je gratis snelgids

 

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel