Projectmismanagement': zo doet u dat... Of net niet?

Falen. Het is makkelijker dan je ooit had gedacht - met onze nieuwe serie tips laten we zien hoe het moet. Onze vorige blog ging over hoe een project al mis kan gaan voordat het is gestart: je laat de scope van het werk gewoon liggen voor later.

Blog-2-PSA


Vanaf hier kan het alleen maar fout gaan


Maar wat als een of andere enthousiasteling op de zaken vooruitloopt en de omvang van een project duidelijk heeft vastgesteld? Je weet precies wat je moet opleveren en wanneer, en zelfs wie wat gaat doen. Vrees niet. Welk project loopt er nou altijd volgens plan?

Tip 2: Meer doen dan is overeengekomen


Je bent hard aan het werk als de klant voorzichtig je kant op komt en je een kopje koffie aanbiedt. Na een praatje van een minuut of twee komen ze ter zake.

Het begon allemaal zo onschuldig...


Nu je er toch bent, zeggen ze - en ze willen ABSOLUUT niet je werkzaamheden verstoren - vind je het vast niet erg om even snel ergens naar te kijken? En op de een of andere manier slagen ze erin verontschuldigend te klinken, maar tegelijkertijd op zo'n manier dat ze geen genoegen zullen nemen met een 'nee'.

Verleen je een gunst of werk je gratis?


En daar ga je. Een kleine gunst hier. Een aantal uren daar. Voordat je er erg in hebt, weet je niet meer wat er met je winst is gebeurd. Want de grens overschrijden tussen het verlenen van een gunst en gratis werken is een bewezen margekiller.

Lees onze whitepaper voor meer informatie over falen


Werk verrichten dat buiten de scope van het project valt, is slechts een van de vele manieren waarop je project spaak kan lopen. Onze nieuwe whitepaper behandelt 8 geweldige tips die stuk voor stuk een mislukking garanderen. Geen betere manier om te zorgen dat je het goed doet.

Download de whitepaper

 

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel