Waar gaat de tijd naartoe in Project Management?

Onze vorige blog ging kort in op het feit dat het uitstellen van tijdregistratie goed te pas kan komen bij het vergeten van facturabele uren. Het klinkt misschien vreemd, maar nogmaals, deze serie blogs biedt advies om een project zo effectief mogelijk te mismanagen.

Tip 6: Registreer uren en kosten op een speculatieve basis

Als je erover nadenkt, waarom zou je eigenlijk je uren aan het einde van de dag registreren als je kunt wachten tot het einde van de week? Of beter nog, het einde van de maand? Heb je haast? Je urenstaten lopen niet weg. Hoe langer je wacht, hoe speculatiever het hele proces wordt. En dat kan ervoor zorgen dat je nog sneller faalt.

Geduld is niet altijd een schone zaak

Weet je nog wat je dinsdag twee weken geleden om 3 uur 's middags deed? Precies. Hoe langer je medewerkers wachten om hun uren te registreren, hoe minder precies ze weten hoeveel uren ze daadwerkelijk hebben gewerkt - laat staan aan wat. De kans is groot dat ze hier en daar wat uren vergeten. Wat betekent dat sommige facturabele tijd niet wordt gefactureerd. En dat betekent - inderdaad - FALEN!

Geef je cashflow een gevoelige tik

En dat is nog niet alles. Het niet zo nauw nemen met de registratie van je uren en kosten zal de betrouwbaarheid van je facturen geen goed doen. Verbaasde klanten zullen met vragen komen. Je facturatieproces wordt vertraagd. En dat zal je cashflow een gevoelige tik geven. Ga maar eens na. Minder geld voor uitgaven. Verlate betalingen aan werknemers. Budgetten in duigen. Dat is falen in optima forma.

Gegarandeerd falen

Uiteraard zijn er genoeg andere zeer effectieve manieren om een project om zeep te helpen. Maar probeert je bedrijf ze ook te voorkomen? Ontdek het met onze nieuwe snelgids met 8 tips die gegarandeerd elke projectorganisatie in een zware crisis storten.

Download je gratis snelgids

 

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel