Combineer tools voor projectmanagement

Het zal je misschien verbazen dat slechts 20% van de projectorganisaties één geïntegreerd systeem gebruikt om het hele project te managen. 12% gebruikt meerdere softwareprogramma's, 27% een combinatie van spreadsheets, 22% doet alles nog steeds op papier en 18% doet alles uit het hoofd.*

Een individuele aanpak

Interessant, maar wat heeft dat te maken met de prijs van thee in China zou je zeggen. Wel, deze serie blogs behandelt bewezen tips voor het mislukken van een project. Eén daarvan is dat je verschillende processen en systemen los van elkaar beheert.

Tip 8: gecombineerde managementtools

Oké, dus je wilt zo effectief mogelijk automatiseren. Natuurlijk kun je voor business software kiezen dat de boekhouding, CRM, tijdregistratie en projectmanagement integreert in één systeem. Maar wie wil er nu een systeem van twaalf ambachten en dertien ongelukken? Nee, het heeft veel meer zin om te kiezen voor een gespecialiseerd pakket voor elk individueel proces.

Onsamenhangend denken

Geen enkel proces wordt geïntegreerd. Je hebt niet direct toegang tot informatie waar en wanneer dat nodig is. En cruciale beslissingen over capaciteitsplanning, winstgevendheid en budgetten zullen niet zo goed onderbouwd zijn. Het gebruik van verschillende softwaresystemen en technologieën zal je op zijn minst een paar keer hoofdpijn bezorgen. Of op een regelrechte ramp uitdraaien. Als zodanig is het dan ook onze laatste tip om het mislukken van een project te garanderen.

Download je snelgids

Het mag duidelijk zijn dat we van jou niet verwachten dat je deze tips in de praktijk brengt. Maar ze zijn niet zo vreemd als je wellicht denkt. Want als je inzicht hebt in de veel voorkomende oorzaken van het falen van projecten, weet je ook hoe je dat kunt voorkomen. Download onze snelgids voor meer informatie.

Download je gratis snelgids

*Resultaten van ons Cloud Barometer-onderzoek van 650 zakelijke dienstverleners <2015>

 

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel