Ontmoet de nieuwe generatie Mijn Cockpit 2.0

Graag kondigen we een nieuwe generatie aan: Mijn Cockpit 2.0. Een intuïtiever dashboard dat is ontworpen om je snelle toegang te bieden tot de financiële en niet-financiële gegevens van al je belangrijke prestatie-indicatoren (Key Performance Indicators, KPI’s). Een dashboard dat je beter op de hoogte houdt en je nog meer controle geeft.

Bijlage A: de KPI Widget catalogus

Bijlage A: de KPI Widget catalogus
Om te beginnen tilt Mijn Cockpit 2.0 maatwerk naar een nieuw niveau. Met een reeks van widgets voor diverse processen, van CRM en financiën tot aan- en verkoop, kun je de informatie die je nodigt hebt vinden, organiseren en beheren. En omdat de catalogus voortdurend wordt uitgebreid, zijn we ook voortdurend op zoek naar nieuwe KPI's die je kunt inzetten om je bedrijf te runnen. Heb je een idee? Laat het ons weten!

Bekijk de huidige KPI Widget catalogus

Widget Catalog Dutch

Bijlage B: Debiteuren - Verjaringsanalyse

Dit is een prachtig voorbeeld van een handige widget die je tijd kan besparen en je cashflow-risico kan verlagen. Een keurig overzicht van onbetaalde klantenfacturen op datum dat je in één oogopslag toont welke over tijd zijn en hoe lang. Je kunt dit onderdeel ook gebruiken om de efficiëntie van je factureringsproces te evalueren op basis van Days Sales Outstanding (DSO) cijfers.

Bekijk de debiteuren - verjaringsanalyse widget

Aging Analysis Dutch

 

Een makkelijke manier om je bedrijf een boost te geven

Maar wat betekent dit concreet in de praktijk? De widget geeft je de mogelijkheid dieper in je gegevens te graven, waardoor je ook daadwerkelijk actie kunt ondernemen.

  • Kijk welke klanten uitstaande betalingen hebben en bedenk hoe je de gemiddelde betalingstermijn kunt verkorten.
  • Identificeer debiteuren en stuur ze tijdig herinneringen, of voorkom late betalingen zelfs helemaal.
  • Bepaal welke facturen al lange tijd onbetaald zijn gebleven en of er een incassobureau ingeschakeld moet worden.
  • Zorg voor een actueler kassaldo dankzij snellere factuurverwerking.
  • Laat je accountant het proces bewaken en stel verbeteringen voor.
  • Vind een facturatiesysteem met meer betalingsmogelijkheden en automatische digitale herinneringen.

Zo zit je in een goede positie om het proces te beoordelen en alle verbeteringen aan te brengen die jij of je accountant nodig achten: stimulansen voor tijdige betalingen, boetes voor late betalingen en digitale oplossingen. En je accountant kan je helpen met advies voor bedrijfsgroei, financiële risicoverlaging en optimalisatie van je marges. Hulp nodig om meer waarde te creëren? Vind hier een accountant!

My Dashboard 2.0 Dutch

Mijn Cockpit 2.0: vervroegd instappen

Kennis maakt je bedrijf echt sterker. Door dieper in je data te graven kun je waardevolle verbeteringen in je processen aanbrengen. Dus doe halverwege dit jaar mee aan ons Vervroegd Instap-programma en bekijk het compleet nieuwe Mijn Cockpit 2.0 van dichterbij. Als je in de tussentijd vragen hebt, aarzel dan niet contact op te nemen met Jason Wong op jason.wong@exact.com.

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel