Kun je het aan met alleen gratis boekhoudsoftware of Excel?

Professionele betaalde boekhoudsoftware is in verhouding tot gratis boekhoudsoftware en Excel efficiënter, bespaart tijd en is minder foutgevoelig. Met de laatste 2 denk je al snel dat je niets te verliezen hebt. Ze zijn gratis en wat kan er überhaupt mis gaan? Behoorlijk wat.

In het 7e deel van deze serie blogs gaan we dieper in op wat gratis boekhoudsoftware, Microsoft Excel en professionele online boekhoudsoftware voor jou kunnen betekenen.

De mooiste dingen in het leven zijn gratis. Toch?

Als het aankomt op de functies geeft gratis boekhoudsoftware je de basis en Excel is vaak al op je computer geïnstalleerd. Bijna iedereen kan er mee werken. Dus waarom zou je overstappen naar een ander systeem?

Is betaalde boekhoudsoftware echt toereikend?

Dat hangt af van wat je zoekt. Wil je zelf minder gegevens invoeren? Alle bedrijfsprocessen integreren in 1 systeem voor optimale controle? Een directe koppeling met je bank, webshop en kassasysteem? In zo’n geval is het een goed idee om te investeren in professionele boekhoudsoftware.

Het wordt tijd om je boekhouding te automatiseren

Om te beginnen kun je een heleboel handmatige taken automatiseren. Bijvoorbeeld door bankafschriften of betalingsbestanden uit te wisselen met je administratie. Door belastingaangiftes te doen met 1 druk op de knop. Of zelfs betalingsherinneringen automatisch uit te sturen. Dat laatste blijkt ook echt nodig, want uit recent onderzoek blijkt dat 10% van uitstaande facturen te laat wordt betaald en dat 2% zelfs nooit betaald wordt.

Door met betaalde boekhoudsoftware te werken doe je al die noodzakelijke klussen binnen een paar muisklikken. Dan hou je veel tijd over voor leukere dingen.

Ga voor 1 totaaloplossing

Professionele online boekhoudsoftware automatiseert je business. Maar dat is slechts het begin. Het integreert al je processen en data in 1 systeem. Alles is gekoppeld. Zelfs je webshop, tankkaart en nog veel meer - tot aan je bank toe.

De software kan zelfs worden geïntegreerd met CRM. Daarmee til je je klantenservice naar een hoger niveau. En met de gratis mobiele apps neem je alle bedrijfsgegevens overal mee, waar je ook bent.

Ontdek alle voor- en nadelen

In onze nieuwe QuickGuide staan alle voor- en nadelen op rij. Ontdek ze zelf.

Download de QuickGuide

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel